Teraz jest 28 kwi 2025, o 11:31

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Dotyk nie działa

Wiram, pytanie mam takie ,spadł mi telefon i dotyk teraz raz działa ,raz nie, czy w takim wypadku trzeba wymienić digitizer czy może tylko coś sie poluzowało. Ekran jest nie uszkodzony a fon to Feiteng H9500. A jeżeli trzeba wymienić to czy koś może dać namiar na dobry serwis.
Czytaj więcej : Dotyk nie działa | Wyświetlone : 1022 | Odpowiedzi : 1

HDC Galaxy Legend II

Witam, dość sporawy problem. Dostałem telefon zamówiony na http://www.fastcardtech.com/. Wszystko było ok, ale przeszkadzało mi brak języka polskiego. Długo się nie zastanawiałem i stwierdziłem że wgram inny ROM. Pobrałem kilka z internetu, 3 systemy przetestowałem wgrywając przez CWM i z tym nie było problemu ponieważ za każdym razem miałem możliwość powrotu do poprzedniego systemu ponieważ zrobiłem Backup. Jako że jeden ROM znalazłem do wgrania poprzez SP Flash Tool to ...
Czytaj więcej : HDC Galaxy Legend II | Wyświetlone : 3090 | Odpowiedzi : 19

sam odbiera po sekundzie

android 4.2 JB /. podczas gdy ktoś zadzwoni telefon automatycznie odbiera i rozmówca słyszy wszystko co ja robię np. nie ważne czy telefon mam w kieszenie czy na stole czy pod ładowarką . antivirus nic nie wykrył, po prostu ktoś dzwoni sekundę i rozmowa jest odbierana ... da rade coś z tym zrobić ?? oczywiście nie zmieniając roma czy nie przywracając ustawień bo nie chce stracić tylu gier i aplikacji co mam poinstalowane ...
Czytaj więcej : sam odbiera po sekundzie | Wyświetlone : 1289 | Odpowiedzi : 3

POMOCY!!! problem z softem!!!

Witam wszystkich.

Na początku chciałbym wszystkim z góry podziękować za potencjalne konstruktywną informację zwrotną.
Pół roku temu zakupiłem tel Amoi N828 i byłem bardzo zadowolony do wczoraj :(
Okazało się, że telefon samoczynnie mi się restartował po otwarciu książki kontaktów, a później wiadomości sms. Wydawało się, jakby problem się nasilał, prawdopodobnie po instalacji jakiejś app albo aktualizacji - teraz ciężko jest mi powiedzieć. Przypomniałem sobie, że naciskając przycisk włącz/wyłącz, tel pokazuje opcję "Recovery mode" i ...
Czytaj więcej : POMOCY!!! problem z softem!!! | Wyświetlone : 1015 | Odpowiedzi : 6

Przełącznik kart sim

Czy ktoś z was spotkał się z takim widgetem, który by włączał i wyłączał jedną lub drugą kartę sim?
W moim przypadku karta aero jest wykorzystywana raz na jakiś czas i nie ma sensu, żeby to połączenie było ciągle aktywne, gdyż zwiększa to zużycie baterii. Chodzi o to, abym nie musiał za każdym razem wchodzić w ustawienia/sim menagment, tylko miał skrót na pulpicie.
Czytaj więcej : Przełącznik kart sim | Wyświetlone : 1111 | Odpowiedzi : 2

brak słownika w SMSach

Witam,
wczoraj otrzymałem telefon UMI X2 turbo. Na razie działa fajnie (oprócz znanego wszystkim probemu z GPS - notabene nie wiem jak skutecznie problem rozwiązać). Pisząc SMSy klawiatura nie podpowiada polskich słów - słownik jest pusty. Można każde słowo dodawać ręcznie do słownika. Czy powinienem zainstalować po prostu jakąś inną klawiaturę ze słownikiem, czy też jest możliwość dogrania samego słownika polskiego bez klawiatury ?

Pozdrawiam
Czytaj więcej : brak słownika w SMSach | Wyświetlone : 1205 | Odpowiedzi : 1

Proszę o pomoc

Witam serdecznie otóż mam problem mam nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś tak miły i mi pomoże... ;)
otóż: Kupiłam telefon http://allegro.pl/note-i9220-n7000-4-tv ... 70816.html
nie jest napisane na pudełku jaka to firma pod baterią jest napisane tylko tyle: Model: i9220 GSM/GPRS 850/1800/1900MHZ
Sama już nie wiem co to może być za telefon czy Star, Huawei czy może jeszcze co innego...
Myślałam, że telefon będzie miał wgranego androida niestety system ...
Czytaj więcej : Proszę o pomoc | Wyświetlone : 1807 | Odpowiedzi : 19

Lenovo p780 problem :(

Witam

kupiłem Lenovo p780, przyszedł dzisiaj z chin. Wgrany jest jakiś ruski rom bez jezyka PL, po pierwszym odpaleniu, okazało się że mimo że wykrywa obie karty to tylko ta z pierwszego slotu łapie zasięg.jak je zamieniłem to tak samo, tylko w pierwszym slocie. Wszedlem przy odpalaniu w jakies menu chińskie odpalając telefon przyciskiem volume up, p olikalem cos, tera juz mi w żadnym slocie nie widzi sieci :(
Trzeba caly rom przewalic, bo chyba ...
Czytaj więcej : Lenovo p780 problem :( | Wyświetlone : 1428 | Odpowiedzi : 1

Zakup 1szt. Lenovo a830 na aliexpress od Chinatronic ShenZhe

Witam!
Czytaja wasze posty i porownujac ceny na allegro postanowilem wyprobowac to aliexpress i uzytkownika Chinatronic ShenZhen, ktorego tak polecacie. Jednak mam problemy i to wszystko naprawde dlugo trwa i do dzisiaj nie otrzymałem tracking number przesylki i nawet niewiem czy jest nadana :(

Oto moja rozmowa ze sprzedawcą - moze cos mi zasugerujecie, pomozecie jakos ... Kupilem telefon "Fri Sep 06 23:57:42 PDT 2013"

MOJ POST
Fri Sep 27 13:34:25 PDT 2013

why ...
Czytaj więcej : Zakup 1szt. Lenovo a830 na aliexpress od Chinatronic ShenZhe | Wyświetlone : 1985 | Odpowiedzi : 3

Lenovo A820 pomocy

Potrzebuję pomocy z moim lenovo A820.
To mój pierwszy telefon z Chin no i chyba sam sobie z nim nie poradzę.
Miałem problemy z GPSem i próbując je rozwiązać pogrążyłem telefon.
Przestał reagować i byłem zmuszony zrestartować system.
Teraz mając chińskie krzaczki i brak androida nie jestem w stanie sam sobie z tym poradzić.
Czy jest ktoś w Krakowie lub okolicach kto mógłby mi z tym pomóc?
Potrzebuję wgrać nowy room i poddaje się na ...
Czytaj więcej : Lenovo A820 pomocy | Wyświetlone : 2839 | Odpowiedzi : 12

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165494 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570