• Reklama

ZTE Axon 7 pytań kilka

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 27 lis 2018, o 13:42

Nie, tylko bootloader odblokowany. Bawiłem się romami ale żaden mi nie podszedł a stock działał ok więc na nim zostałem. No i na roocie nie działają płatności, a jeśli już mam nfc to korzystam na zakupach.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Reklama

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 28 lis 2018, o 15:44

Zapomniałem odpowiedź dla twojej pani. Opcję zmiany klawiszy znajdziesz w ustawiwniach/featured/navigation keys. Znalazłem też ustawienia diody w opcjach ekranu.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 3 lut 2019, o 12:45

Mam pytanie, w Oreo tak jakby nie ma dostępu do bootloadera, mi flash nie widzi mi telefonu, axon7 tools nie umie mi go zrestartować do bootloadera, w recovery też nie ma takiej opcji i nie umiem wrzucić starego romu żeby zablokować bootloader. Próbowałem już chyba wszystkiego, może ktoś ma jakiś pomysł?
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez Adam059 » 5 lut 2019, o 23:57

https://www.ztedevices.com/en/support/d ... 2BFCF6AC7E sprobuj zrobic downgrade oficjalna metoda do nugata
Adam059
 
Posty: 3
Dołączył(a): 8 cze 2013, o 16:28
Lokalizacja: Polska

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 6 lut 2019, o 19:36

to było pierwsze co zrobiłem, ota nie widzi pliku a recovery wywala błąd.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez ZTE_Authority » 1 kwi 2019, o 17:40

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja tam zawsze ze wszystkiego jakoś wychodziłem, a już kilka razy myślałem, że mam cegłę. Szczegułów nie pamiętam już bo się nie bawię. A jak by co to witamy pierwszą cegłę. Przecież nie może być tak, że się bawi i bawisz a telefon za Ciebie myśli. Gratuluje i cieszszę, że to nie ja. Ostatnio działałem przez EDL, nawet bootloadera sobie zablokowałem co ostatecznie nie było potrzebne bo telefon był uwalony sprzętowo.
ZTE_Authority
 
Posty: 10
Dołączył(a): 29 gru 2017, o 05:53
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Stock B09

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 2 kwi 2019, o 15:23

Może źle napisałem, ale nie ucegliłem sprzętu, romy mogę instalować. Po prostu chciałem z powrotem bootloader zablokować do płatności przez nfc. Laikiem raczej nie jestem, staram się myśleć co robię i z pierdołami nie uderzam na forum.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 4 sie 2019, o 11:21

No i jednak cegła, aczkolwiek nie z mojej winy. Nie instalujcie OTA jeśli telefon będzie chciał uaktualnić system. Zdziwiłem się bo jechałem na odblokowanym bootloaderze i nieoficjalnym oreo, dzisiaj w nocy system zawołał że jest aktualizacja i pozwoliłem na nią. Wszystko ładnie się zainstalowało ale po restarcie telefon już nie wstał. Komp piszczy jak podłączę telefon, mi flash widzi port ale nie potrafi nic z nim zrobić- port jest zajęty. Jeszcze się pobawię, ale raczej marne szanse widzę.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez grosjean » 13 sie 2019, o 18:56

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Skoro telefon Ci nie wstał po aktualizacji OTA, to nie myślałeś może o reklamacji? Chyba że poradziłeś sobie już z problemem.
grosjean
 
Posty: 53
Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 20:56
Pochwały: 1
Telefon:: Axon 7

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 13 sie 2019, o 19:52

Reklamacji nie ma, za stary sprzęt. Problem był prozaiczny, sterowniki się sypnęły w windzie i miflash nie umiał portu otworzyć. Reinstalacja softu pod edl pomogła, teraz córa ma fajny muzyczny telefon, ja zostanę na razie przy lg v30 który zdążyłem w międzyczasie kupić.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Poprzednia strona

Powrót do ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama