Teraz jest 4 maja 2025, o 21:05

Nowości Nowości dla Dyskusje ogólne o telefonach

Mapa strony Dyskusje ogólne o telefonach » Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Bezpieczeństwo korzystania z wygiętej baterii

Ostatnio przyszedł mi uszkodzony Coolpad F1.
Telefon był lekko wygięty, ale po przeprostowaniu ogólnie działa i ma tylko lekkie przebarwienie na wyświetlaczu, które widać tylko na ciemnym tle.
Moje pytanie dotyczy baterii, która też była lekko wygięta. Czy korzystnie z niej jest bezpieczne? Słyszałem jakieś historie o wybuchających bateriach i dlatego wolę się dopytać :)
Jakby ktoś wiedział gdzie mogę kupić w Polsce taką baterię to będę wdzięczny za informację.
Czytaj więcej : Bezpieczeństwo korzystania z wygiętej baterii | Wyświetlone : 1903 | Odpowiedzi : 7

Samsung J700 kontra współczesność...

HA!
no i znowu poniosło mnie i opyliłem swojego REDMI NOTE
poużywałem miesiąc i opyliło go Aledrogo...
no z zarobkiem nie powiem.
i teraz uwaga...
odszukałem w elektro śmieciach starego samsunga j700 z 2006r
juz w 2008 poszedł w odstawkęi leżał w szufladzie na samym końcu
i wiecie co?
po odpaleniu i zdjęciu simloka po naładowaniu bateryjka działa juz 3 dzieńi ani jedna kreseczka nie spadła!!!
telefonowałem łącznie z 3-4 godzinki a bateryjka leżała odłogiem ...
Czytaj więcej : Samsung J700 kontra współczesność... | Wyświetlone : 1157 | Odpowiedzi : 7

Oszczędzanie danych

Cześć. Do tej pory korzystalem z Windows phone i nie było z tym problemu. Na androidzie mam powlaczane chyba wszędzie opcje oszczędzania danych a mimo to bardzo szybko "zjada" dane pakietowe. Odpale chroma w pisze jedno hasło w google i juz 4mb. Kiedyś tyle to mi na pol dnia wystarczało. Jaka polecacie przeglądarkę bardziej oszczędna i jakie SA sposoby by te dane pakietowe oszczędzić?
Czytaj więcej : Oszczędzanie danych | Wyświetlone : 1182 | Odpowiedzi : 5

import notatek z zepsutego telefonu

Czy możliwy jest import notatek oraz wiadomości SMS z telefonu (huawei g300) na np. komputer? W telefonie nie działa dotyk, a mam tam zapisane ważne informacje.
Czytaj więcej : import notatek z zepsutego telefonu | Wyświetlone : 1109 | Odpowiedzi : 0

Oneplus One w promocji GaGa - Fake Deals

Aby nie spamowac juz tematu o telefonie zakładam nowy temat wychodzac od razu z propozycja. Jak wszyscy wiemy wiekszosc zostala stratna na tej transakcji i mysle aby wspolnie wszyscy uzytkowniczy sprobowali powalczyc o jakas rekompensate od Ali przynajmniej o jakies kupony znizkowe. Moja propozycja jest taka zeby nie robil to kazdy na wlasna reke ale zebysmy zastosowali to samo co robia chinczycy - czyli copy paste juz wyklepanej odpowiedzi.

Proponuje aby jedna osoba najbardziej wyklepana ...
Czytaj więcej : Oneplus One w promocji GaGa - Fake Deals | Wyświetlone : 7010 | Odpowiedzi : 7

Telefony z chin, a ich wpływ na zdrowie

Witam,
Zastanawiam się czy telefon z chiń mogą wpływać w jakiś sposób na pogorszenia zdrowia, bóle głowy itp - czy ktoś z Was coś zaobserował ,jakieś skutku uboczne? :) Czy np. procesory Mediatek są bardziej szkodliwe niż Qualcomy ?
Jak to jest ze współczynnikiem SAR w tych telefonach ? :)
Czytaj więcej : Telefony z chin, a ich wpływ na zdrowie | Wyświetlone : 4876 | Odpowiedzi : 24

Backdoor w KAŻDYM chińskim smartfonie? (Mediatek i inne)

http://niebezpiecznik.pl/post/jak-zhack ... ie-po-gsm/
Lista marek, które zawierają backdoora:
Obrazek
Lista urządzeń:
Obrazek
A tutaj przykład z tego forum, że faktycznie coś takiego istnieje.
cybernetic87 napisał(a):a teraz pytanie do posiadaczy Coolpada i karty Orange Free, czy wam też na włączonej trasmisji 3G szaleje GPS? w sensie, że załącza sie i wyłącza? to akurat u mnie występuje tylko na karcie Orange i niezależnie na jakim romie, typowo wina Sieci Orange i ...
Czytaj więcej : Backdoor w KAŻDYM chińskim smartfonie? (Mediatek i inne) | Wyświetlone : 1407 | Odpowiedzi : 1

Nokia Lumia 920 z Chin

WItam. Chcę sobie kupić na aliexpress Nokię Lumię 920(nową nie odnowioną) i mam w związku z tym pytanie. Czy taki telefon będę mógł oddać na gwarancję do serwisu Nokii w Polsce?
Czytaj więcej : Nokia Lumia 920 z Chin | Wyświetlone : 1938 | Odpowiedzi : 3

Szczerość sprzedawcy na Allegro

http://allegro.pl/smartfon-huawei-honor ... 62292.html

Huawei Honor 3C za 480PLN

" Telefon jest w takiej atrakcyjnej cene, ponieważ zrobiony innym producentem. Towar bardzo dobrej jakości."

Total LOL !

pozdrawiam Filozof71
Czytaj więcej : Szczerość sprzedawcy na Allegro | Wyświetlone : 1826 | Odpowiedzi : 11

3G GPS, 4G LTE czy działa normalnie na chipie MediaTek

Wszystko fajnie. Ale co z tego jak 3g/LTE/gps będzie kulać zapewne...
Czytaj więcej : 3G GPS, 4G LTE czy działa normalnie na chipie MediaTek | Wyświetlone : 1799 | Odpowiedzi : 11

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571