Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
26 cze 2014, o 18:05
to emax, nie mam go a do ekonta podpięta jest ta karta walutowa (na ktorej mam zł)
27 cze 2014, o 10:28
Próbuję już od 2 tygodni założyć konto w T-Mobile i jest to niemożliwe..
Kilkukrotnie rozmawiałem już z różnymi konsultantami na infolinii i twierdzą oni, że mój wniosek został odrzucony ze względu na jakiś błąd systemu, usuwają stary wniosek i proszą o wypełnienie kolejnego.
Próbowałem nawet założyć to konto przez infolinie, no i niestety to też się nie udało, a pani z infolinii nie wiedziała jak mi już może pomóc.
Chcę kupić telefon, i nie chcę zakładać do tego konta w mBanku bo będzie mnie to kosztować dodatkowo 25zl, a nie mam zamiaru kupować z zagranicy zbyt często.
Czy mogę więc zrobić zakupy korzystając z mojej zwykłej karty bankomatowej w PLN w banku ING? Jeżeli tak, to ile mniej więcej za to zapłacę jeżeli koszt telefonu to około 110usd.
Proszę o poradę.
27 cze 2014, o 11:13
Przez internet i w siedzibie tego nie zrobisz, tylko i wyłącznie przez kuriera, w żaden inny sposób nie idzie.
Wysłane z mojego HM 1SW
27 cze 2014, o 11:42
@gwynbleidd, możesz pójść do salonu telekomunikacyjnego T-Mobile i tam otworzyć konto :)
27 cze 2014, o 11:45
podaj takie same dane jak w starym banku, i przelej 1 zł. Musi puścić.
Sprawdz jakie dane masz w starym banku!
27 cze 2014, o 14:45
Też miałem problemy ale jakoś poszło..
Chciałem przez internet i wszystko już doprowadziłem do momentu potwierdzenia wniosku i się wycofałem stwierdziłem ,że pójdę do salonu osobiście podpisać umowę. I tak następnego dnia zrobiłem. W salonie natomiast się dowiedziałem , że już moje dane mają i że przez moje działania zablokowane są działania Pani w punkcie. Także telefon na infolinię i tam miła gadka ,że przyjmują zgłoszenie o wycofanie wniosku i informacja , że potrwa to do 3 dni roboczych i się odezwą telefonicznie i faktycznie za 3 dni telefon , że mogę złożyć ponownie wniosek i poszedłem do salonu T-Mobile i założyłem w 3 minuty konto ;p
Dziś już mam podpisaną umowę o przeniesienie numeru czyli łapię się w programie zwrot 500 zł na konto :)
Zakupy robię za nic nie płace także polecam konto , nie tylko tu ale także znajomym ale zawsze ten sam tekst " Już tyle czasu w jednym banku , nie chce mi się zmieniać .. itp" I płacą za bankomaty , albo za kartę a inni wypłacają tylko euronet i swój bank ;p
28 cze 2014, o 00:06
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Podczas ostatniej rozmowy z infolinią pani powiedziała, że wniosek który złożyłem dwa dni temu (przelewając przy tym 1zl w celu weryfikacji) został odrzucony ponownie, i odeślą mi złotówkę. Dlatego też zdziwiłem się bardzo, gdy godzinę później otrzymałem sms, że moje konto jest już założone, i wszystko jest OK :)
Tak więc jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi i cieszę się, że jednak się udało :))
29 cze 2014, o 10:23
Witam serdecznie
Mam pytanie do Was. Jestem na etapie zakladania konta osobistego plus walutowego. Nie moge sie zdecydowac jaki wybrac bank. Czy moglibyscie polecic jaki? Chcialbym aby konto było darmowe i najwazniejsze aby przelewy do azji nie kosztowaly za wiele :)
myslalem o tmobile, mabnk. milenium. wbk , ktorych z nich najlepszy ? :)
29 cze 2014, o 10:27
T-mobile Usługi Bankowe (dawny Alior Sync), wszystko jest darmowe.
29 cze 2014, o 10:41
dziekuje , zaraz zakladam przez net. Wiesz czy od razu bede mógl kupowac na alie czy sie czeka jakos długo bardzo na aktywacje?
29 cze 2014, o 10:45
@qwasz, trzeba czekać na kartę. Jeżeli potwierdzisz przelewem to za ok. tydzień dostaniesz pocztą kartę, którą musisz aktywować przez bankowość internetową.
Jeżeli założysz z weryfikacją poprzez kuriera to zakładanie konta ok. 1 tydzień + ok. 1 tydzień na dostarczenie karty.
30 cze 2014, o 08:14
Mam pytanko zamówiłem telefon na aliexpress ale niestety do tranzakcji nie doszło bo okazało się że nie ma towaru, zrobiłem zwrot i teraz czekam na pieniądze, w dalszym ciągu mam zablokowane środki, czy w weekendy też się liczy czas na przetwarzanie kiedy otrzymam zwrot?
Zwrot Data Kwota refundacji
27.06.2014 10:28 USA 199,99 dolarów
status: tworzenie funduszu