Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

1 lip 2014, o 19:32

Dokładnie tak. Wysyłasz jaki rozmiar i po krzyku.
A co do płacenia to niestety musisz poczekać na kartę, a za zamówiony towar płacisz chyba w ciągu 14 dni lecz mogę się mylić.

1 lip 2014, o 21:24

masz czas na zapłate 14 dni, licznik odlicza czas po którym zakup zostanie anulowany.
Mozesz pisać w oknie dialogowym, tyczy sie ono tej transakcji.

2 lip 2014, o 09:09

Witam wszystkich mam taki problem zakupiłem telefon 26.06.2014 wpłaciłem przez karte płatniczą, niestety z przyczyn osobistych musiałem anulować zamówienie. Na stronie aliexpress sprawdziłem że zwrot został zrobiony :
Zwrot Data Kwota refundacji
2014-06-30 02:00 USA 199,99 dolarów
Do wczoraj miałem blokade środków na koncie na ponad 600 zł dziś blokada znikła a refundacji nadal nie otrzymałem, czy to jest normalne że blokada pierw ma zniknąć a dopiero po czasie przeleją mi środki na konto? dzwoniłem do banku żadnej informacji nie mają o anulowaniu tranzakcj. Bardzo proszę was o pomoc kto już się spotkał z takim problemem.

2 lip 2014, o 09:11

Zwrot na konto trwa 3-10 dni. Stronę wcześniej o tym pisano.

2 lip 2014, o 09:13

Zgadza się pisano ale dlaczego dziś znikła blokada ? myśle że nie powinna skoro do tranzakcji nie doszło a bank takiej informacji nie dostał

2 lip 2014, o 09:16

To źle myślisz, to jest normalne. Dokonałeś zakupu więc zablokowali kwotę do momentu przelania/zaksięgowania (nie wiem dokładnie jakie są procedury)
A teraz czekasz spokojnie na zwrot.

2 lip 2014, o 09:17

Takie są procedury bankowości. Kwota zostanie zwrócona. Może to być z datą właśnie zakupu.
Tak, że czekaj cierpliwie jeżeli na aliexpress masz status zwrot.
Ta jak kolega pisał trwa to od 3-10 dni. .........

2 lip 2014, o 10:38

Dziękuje za odpowiedz, myślałem że kwota która została mi zablokowana po prostu zostanie mi odblokowana i pieniążki będą dostępne widocznie to inaczej działa :) pierw musiały zostać zaksięgowane a dopiero potem odeślą zwrot.

2 lip 2014, o 14:40

Wysyłam scrina z tranzakcji proszę zerknijcie jeszcze czy wszystko ok :)
Załączniki
Moja AliExpress  Zarządzaj Zamówienia.png
Moja AliExpress Zarządzaj Zamówienia.png (161.33 KiB) Przeglądane 802 razy

2 lip 2014, o 16:08

radzio32 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Od tej daty trzeba czekać ok 10 dni.Pozdrawiam

3 lip 2014, o 21:02

Witam pieniądze zostały mi zwrócone ale strata jest straszna, jak wysyłałem kurs był za dolara 3.20 czyli wysłałem 650zł ale niestety odzyskałem 563zł więc strata ogromna bank przy skupie obliczył mi po kursie 2.83. Złodziejskie banki!!

3 lip 2014, o 21:07

No niestety tak jest z przewalutowaniem. Nie bank złodziejski tylko Twoje lenistwo (bez obrazy i spin).
Odpowiedz