Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez pete67 » 7 lip 2014, o 15:57

W moim przypadku wygląda to tak
Mam konto w City
założyłem subkonto w euri i drugie subkonto w USD
karta płątnicza zależnie od kaprysu przez www jest przepinana do wybranego na dany moment konta czy pln czy walutowe...
jeśli robisz zakupy za 200-400$ to warto już w Walutomacie wymienić pln na USD , wrzucić je na subkonto dolarowe i przepiąć kartę na te konto.
Potem płacisz kartą w sklepie i jak potrzebujesz znowu karty do złotówek przepinasz na konto PLN
Wygodnie, szybko i wszystko przez net.
opłata za karte 20zł/miesiąc jakoś, chyba że masz jakieś tam raczej dość duże obroty.

Minus płacenia w złotówkach to przewalutowania PLN na euro i dopiero euro na $.
jeśli zwracają Ci kaskę to na odwrót najpierw $ na euro i potem euro na pln...
czyli na samych przewalutowaniach tracisz już konkretne pieniądze.
No i trzeba pamiętać że ceny walut w banku są raczej BARDZO wysokie.
Gdy z Walutomatu dolary miałem kupione za 3.05 to (zapomniałem się i zapłąciłem kredytową a różnica w płątnościach 3 dni) przy płatności kartą dolar wyszedł mi 3.18 czyli 13 gr na dolarze!
100 dolarów to 13zł straty.... a jeśli będą Ci zwracać kase to tracisz na tych machlojach bankowych kolejne 13zł.... na setce dolarów!!!
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez marx » 7 lip 2014, o 18:01

pete67 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Masakra.
marx
Administrator

Pochwały: 271
Telefon:: Dual sim

Postprzez pete67 » 7 lip 2014, o 20:25

opłata za kartę jest w każdym banku
myślę że jeśłi z fajnymi dodatkami to większość banków przekracza 20zł./mc
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez drago68 » 7 lip 2014, o 20:32

Nie w każdym. Korzystam już prawie rok z Alior Sync teraz aktualnie bank usługi bankowe T-mobile.
Mam założone konto w pln i usd oraz karty do tych kont w pln i usd i za prowadzenie kont oraz posiadanie kart jest darmowe, miesięcznie 0 zł.
Nie trzeba zasilać co miesiąc konta ani wykonywać płatności kartami, aby mieć to za darmo.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez magdamagda » 12 lip 2014, o 15:03

Witam mam karte debetową BGŻ i moje pytanie czy nia zapłace na aliexpress?w pasku na podpis ma 3 cyfry czy to jest kod CVV
magdamagda

Telefon:: htc

Postprzez drago68 » 12 lip 2014, o 17:06

Tak oczywiście możesz płacić.
drago68
VIP

Postprzez Justyna134 » 16 lip 2014, o 21:19

Hej , mam problem załozyłam konto na Tmobile ale w centrum produktów nie mam opcji zeby załozyc konto walutowe :shock: mam wszystko inne a tego z walutami nie Pomocy
Justyna134

Telefon:: Samsung Galaxy S 2

Postprzez drago68 » 16 lip 2014, o 21:26

Logujesz się do banku i klikasz>>> rachunki i u dołu pod saldem dostępnym masz i klikasz >>>>>Podpisz umowę o nowe konto<<<<<
Tam zakładasz w jakiej chcesz walucie...
drago68
VIP

Postprzez Justyna134 » 16 lip 2014, o 21:38

Jestem tępa strzała :P było normalnie ale nawet po rozwinięciu nic nie pisało o walutach to ja gł......a nie pomyślałam zeby to rozwinąć i kliknąć złóż wniosek :) Miła Pani konsultantka mi wyjasniła , Podoba mi sie tam jak na razie , ciekawe czy naprawdę az tak darmowo jest :) Dzięki za odpowiedź :) Teraz walutomat, alli i nie wiem co , kupię cos taniego żeby poćwiczyć
Justyna134

Telefon:: Samsung Galaxy S 2

Postprzez ddr » 16 lip 2014, o 21:54

Czytałem tak na szybko te ich regulaminy (tyle tekstu że można z tego zrobić książeczkę..) i w cenniku jest mowa o opłacie bodajże 7 zł za utrzymanie konta jeśli na konto nie wpływają regularnie jakieś środki. Mam w tym różowym czymś konto już chyba ponad miesiąc i nie tyle że nic nie płaciłem, ale jeszcze mi dodali do konta grosika :D. Niedługo spieprzam z pko banku złodziei, niby konto za darmo a już mi podbierają. Matce też otworzę konto (z polecenie 50 zł :D) bo jej to już chamsko ściągają ponad 11 zł miesięcznie, doliczmy jeszcze opłatę za kartę debetową, przelewy itp., a w ciągu roku zbierze się sumka opiewająca na ponad 150 zł.

Wysłane z już nie mojego HM 1SW
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.

Uwaga!
GEARBEST oszukuje kupujących!
ddr
VIP

Pochwały: 135
Telefon:: Xiaomi Mi MIX 2
ROM: MIUI 10

Postprzez Michas303 » 20 lip 2014, o 12:03

Chciałbym kupić przedmiot z tej aukcji : http://www.aliexpress.com/item/Original ... 90597.html

Jak w tej chwili najtaniej i najlepiej ( mam 16 lat ) go zakupić ? Może coś się zmieniło od czasu napisania tego tematu ? Dziadek ma kartę visa, więc mógłby wysłać pieniądze. Tylko czy to się opłaca ? Ciemny jestem w tych sprawach, za każdą pomoc będę wdzięczny.
Michas303
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Lenovo ZUK Z2 Pro
ROM: LOS 14.1 by cosmedd

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez swiezak82 » 20 lip 2014, o 12:18

Powinieneś nią zapłacić, jeżeli z tyłu karty masz trzy cyfrowy nr ccv . Jak jest to karta rozliczają W PLN to musisz pamiętać o przewalutowaniu. Ja nigdy nie płaciłem w złotówkach wiec nie wiem jak to wychodzi ale z tego co czytałem w tym wątku to jest zamiana z PLN na EUR i dopiero z EUR na USD. I ja miałem jeszcze takie przeboje, że pierwsze duże transakcje karta były odrzucane przez Ali bo karta nie była przez nich zweryfikowana przez nich czy coś w tym stylu. Tylko, że u mnie pobrali USD i USD wróciło na konto. A w złotówkach jak będziesz płacił a pójdzie coś nie tak to pieniądze zanim wrócą spowrotem na twoje konto to zostaną znowu przewalutowane z USD na PLN. A to raczej nieopłacalne. Nie wiem czy komuś się tak zdarzyło jak płacił karta w PLN ale ja tak miałem jak płaciłem karta w USD
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI