Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
30 cze 2014, o 08:21
Też się liczy, patrz w banku na zwrot z datą zakupu. Czasem tak się w niektórych bankach księguje.
30 cze 2014, o 11:40
Wszedłem właśnie na strone Aliexpress zwrot piszę że został zrobiony a kwota na miom koncie jest dalej zablokowana o co w tym chodzi czy już mogę zacząć się tym martwić coś jest nie tak? Zwrot był zrobiony dziś o 2 w nocy, a kasy nadal nie ma :(
Zwrot Data Kwota refundacji
2014-06-30 02:00 USA 199,99 dolarów
status: zamknięte
30 cze 2014, o 11:58
Mówisz o zwrocie z Aliexpres ?
Musisz poczekać 3-7 dni na przybycie pieniążków. W ubiegły tydzień to przerabiałem , wpływ na konto miałem w 4 dniu o dziwo w sobote po południu.
30 cze 2014, o 12:09
tak, ale na stronie ali pisze że zwrot został już zrobiony dziś w nocy
30 cze 2014, o 12:14
Pisał kolega i było poruszane setki razy.
Zwrot na konto od 3-10 dni. Taki regulamin aliexpress. Dopiero jak po 10 dniach nie dostaniesz zwrotu to się będziesz martwił i pisał do aliexpress.
30 cze 2014, o 20:08
Czy to jest możliwe !?
Dzwoniłem właśnie na infolinię Pekao24 i dowiedziałem się, że jedyna opcja opłaty za przedmiot kupiony w Chinach to 122zł stałej opłaty przelewowej + 0.5% prowizji od ceny przedmiotu. Żarty jakieś czy co ?
30 cze 2014, o 20:14
To zadzwoń do nich jeszcze raz i powiedz że się mylą i nie znają na metodach płacenia :P
A czemu Ty chcesz płacić przelewem? Jak masz za dużo kasy to ja chętnie przyjmę.
A tak na poważnie przyjęło się płacenie kartą rozliczaną w USD bądź zwykłą debetówką.
30 cze 2014, o 20:20
ja mam zwykłą kartę (nie wypukłe numerki) konto Eurokonto NET. Mogę jakoś tym zapłacić czy szukać znajomych z wypukłym ?
30 cze 2014, o 20:24
Jeżeli z tyłu karty masz trzy cyfrowy numerek koło pola do podpisu to śmiało możesz płacić z tym że musisz liczyć się z przewalutowaniem ale to już było opisywane w innych tematach.
30 cze 2014, o 21:27
no ja nie mam z tyłu numerku, musze zmienić ten bank i kartę
brat ma wypukły numer i ten 3 cyfrowy z tyłu też jest, MasterCard debetowa
pytanie jeszcze o przewalutowanie, czytałem, że to najpierw do euro potem do dolarów jest i bardzo nie opłacalne
czy najlepsza opcją jest założenie konta walutowego z kartą ? np. w T-mobile Usługi Bankowe(AliorSyn) ?
30 cze 2014, o 22:07
tak, najtańsza opcja i także bezpieczna to sposób NR 2 z poradnika
Jak płacić w Chinach
1 lip 2014, o 17:07
Cześć. Mam konto w dawnym Syncu i założyłem do istniejącego rachunku drugi - walutowy. Rozumiem, że puki nie dostanę karty debetowej nie mogę zapłacić za zamówienie na alie? Wczoraj musiałem już dokonać tam zamówienia, bo kończyła się aukcja z obniżką cen. Ile mam czasu na dokonanie płatności, zanim chińczyk zacznie się denerwować? Chciałbym to zrobić jak najszybciej, bo jeszcze dochodzi czas na oczekiwanie przesyłki, no ale karta.
Drugie pytanie, zapomniałem w komentarzu dopisać rozmiaru, czy jak wszedłem w zamówienia, w zamówienie i pod opisem mam miejsce na wiadomość to rozumiem, że to będzie wiadomość odnośnie tej transakcji i pisząc tam prośbę o rozmiar chińczyk będzie wiedział, że to chodzi o jego towar i moje zamówienie u niego?
Pozdrawiam.