Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
25 cze 2014, o 18:53
Witam
Mam konto w bankach ING i mBank(nie chcę zakładać kolejnego konta). W którym lepiej opłaca się założyć kartę wirtualną do płacenia na aliexpress? Czy lepiej opłaca się korzystać z jakiegoś walutomatu? jak tak to z jakiego?
25 cze 2014, o 20:02
OK.
wysłałem z konta dolarowego złotówki do walutomatu, następnie wymieniłem na dolary, które wysłałem na konto walutowe mbanku (koszt 5zł) i w tym momencie na tym koncie ($) zamiast dolarów mam 43 ZŁOTE !!
O co kaman bo albo coś się ze mną dzieje albo coś jest nie tak..
25 cze 2014, o 20:06
Popytaj mBank na infolinii co jest grane.....
25 cze 2014, o 20:08
OK.
wysłałem z konta dolarowego złotówki do walutomatu, następnie wymieniłem na dolary, które wysłałem na konto walutowe mbanku (koszt 5zł) i w tym momencie na tym koncie ($) zamiast dolarów mam 43 ZŁOTE !!
O co kaman bo albo coś się ze mną dzieje albo coś jest nie tak..
Jak Ty mogłeś wysłać złotówki z konta dolarowego? Może pomyliłeś numery kont?
25 cze 2014, o 20:14
Otworzyłem konto "ekonto" czyli klikając wybór karty wirtualnej, potem wybrałem "$" i przysłali mi karte. Potem na to konto przelałem sobie 50 zł z innego mojego konta.. I z tego nowego przez walutomat j.w.
25 cze 2014, o 20:19
A po co wysyłać złotówki na konto dolarowe?
Robisz tak. Z normalnego konta rozliczanego w PLN robisz przelew do walutomatu, Robisz wymiane na dolary i dopiero wtedy z walutomatu wysyłasz dolary na konto w dolarach.
25 cze 2014, o 20:21
J.W. masz całkowitą rację, jednak nawet pomijając ten błąd to:
Skoro z walutomatu poszło 14$ na konto dolarowe a dotarły 43 zł..? to coś nie tak..
25 cze 2014, o 20:25
Ewidentnie coś jest nie halo bo na koncie walutowym nie ma prawa być złotówek.
Dzwoń do tego, za przeproszeniem, zasranego banku niech to wyjaśnią bo tak być nie może.
25 cze 2014, o 20:30
Mam zamiar..
Dziś ten przelew przyszedł stąd moje zaniepokojenie..
P.S.
Zeszmacił się ten m-bank okrutnie w porównianiu do tego co było jeszcze z rok temu.. Opłaty, za wszystko opłaty. Chyba przerzucę firmowe do Dojczbanku..
25 cze 2014, o 20:42
mBank zeszmacił się już dawno. Moja dziewczyna wpłaciła kiedyś do nich na dwu letnią lokate. Niby miała sporo zarobić a co do czego to po 2 latach odesłaci tyle co wpłaciła.
Ja od siebie mogę polecić Ci były Alior Sync. Moim skromnym zdaniem nie ma lepszego banku. Jak byś się zdecydował daj znać na PW.
Z firmowych to chyba jeszcze Idea Bank spoko.
25 cze 2014, o 20:51
W Aliorze żona ze mną równolegle otwarła konto a ja sie wyrolowałem wchodząc do m-banku walutowego..ale juz zapłaciłęm te 25 zł i rok pociągnę..:(
P>S>
Sprawdziłem aż kartę i mam "EKARTA USD" wyryte jak byk!
Visa Virtual Account
25 cze 2014, o 21:46
@KarlosW, na eKartę przelewa się złotówki, a one będą dopiero przewalutowane na dolary amerykańskie. Nie da się bezpośrednio np. z kantoru internetowego przelać dolarów na eKartę - to nie to samo co konto walutowe.
http://www.mbank.pl/forum/watek,996834, ... nia,1.html