przez zarazek » 7 maja 2017, o 22:40
Telefon został cofnięty z kilku powodów. Ale najważniejszy to brak znaku CE na opakowaniu i samym telefonie. Resztę uzupełniłem mailowo ale nikt na to uwagi nie zwracał.Po otworzeniu sporu,opisałem dokładanie całą sytuację (między innymi,że byłem nieświadomy tego, że telefon "łamie" prawo unijne, a Goldie w aukcji o tym nie wspomniał). Dodatkowo jako dowód wysłałem pismo od uc Przemyśl i tłumaczenie (google translate :) )
Jako rozwiązanie sporu arbiter uznał pełny zwrot pieniędzy. Goldie miał ustosunkować się do tego w ciągu 7 dni. Nic nie zrobił i z automatu uznano rozwiązanie za odpowiednie. 8 dnia kasa na koncie. Jeśli miałbym radzić to napisz najpierw do sprzedającego. W przypadku sporu oni mają wgląd do konwersacji....
Pisałem do sprzdającego najpiwer ze paczka wraca do nadawcy to odpisali mi ze odesla ja jak dojdzie do nich za 4 miesiące :)
Otworzyłem spor na ali napisalem ze chodzi o brak CE ale arbiter chce pismo od UC ze to z winy sprzedajacego wraca paczka. Mam tylko pismo z UC o tym ze przesylka podlega kontorli w zakresie bezpieczenstwa. To pismo im doslaleś Xernes (do ali) ? czy miales juz pismo o niespełnieiu warunków po sprawdzeniu przez UKE.
dzieki za odpowiedz