Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez kemotsilf » 17 gru 2018, o 14:51
Napisz co z tego wyjdzie i czy długo to teraz trwa, bo ostatni mój telefon jaki pokusiłem się zamówić pocztą, przeleżał w Przemyślu 2 miesiące;/
-
kemotsilf
-
- Telefon:: Lenovo
przez rodan77 » 2 sty 2019, o 10:30
Dziś dostałem na maila pismo z UC, że telefon nie spełnia wymogów i zostanie odesłany do nadawcy.
Zatrzymanie w cle 5 grudnia, dziś pismo. Biorąc pod uwagę przerwę świąteczną, to nawet się uwinęli.
-
rodan77
- VIP
-
- Pochwały: 94
- Telefon:: Meizu 16
przez G P » 2 sty 2019, o 10:37
A to była wersja CN?
-
G P
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 6
- Telefon:: star w450
- ROM: miui
przez rodan77 » 16 maja 2019, o 11:33
Pojawiła się jakaś jaskółka.
Zamówiłem z Coolicool Honora 8x, wersję Global.
Okazało się że to wersja CN z global Rom.
Ale mniejsza o to. Telefon przeszedł odprawę celną w UC Przemyśl chociaż nie ma na nim ani śladu certyfikatu CE.
Chcieli tylko papiery o płatności i screen zamówienia.
Czyżby odpuścili czy to tylko niedopatrzenie ? ktoś ma jakieś doswiadczenia z ostatnich tygodni ?
-
rodan77
- VIP
-
- Pochwały: 94
- Telefon:: Meizu 16
przez -greg- » 17 lip 2019, o 09:41
Chyba w UC Przemyśl wreszcie coś się zmieniło na lepsze.
Zamówiłem w przedsprzedaży UMIDIGI A5 PRO Global Version Pocztą. W dniu zatrzymania przez UC wysłano do mnie "Zawiadomienie", w ciągu 7 dni od otrzymania ode mnie e-mailem (dostałem potwierdzenie odczytania!) wymaganych dokumentów poświadczających wartość zamówienia naliczono opłaty i zwolniono przesyłkę.
Wreszcie normalnie. Oby tak dalej; tak trzymać!
-
-greg-
-
- Pochwały: 9
- Telefon:: Realme 7 5G
- ROM: oryginalny
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI