przez Bolaudio » 20 lut 2018, o 23:02
Witam,
mam pytanie czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją, otóż zamówiłem w LITB TV Boxa, w dość dobrej cenie i czekałem na wysyłkę. Jako, że jestem z małopolski ucieszyłem się, że przesyłka znalazła się na WER Warszawa w styczniu gdyż stamtąd już tylko krok do mnie. Jak została zatrzymana na cle to pomyślałem, że coś z nią zaczyna się dziać niedobrego, chociaż z drugiej strony po pierwsze koszt całościowy opłat to niespełna 50 zł jaki poniósłbym a po drugie mam ubezpieczenie od takie ewentualności. Niestety teraz zaczyna robić się ciekawie nagle przesyłka ruszyła dalej, jak znalazła się w Rudnej już wiedziałem, że idzie na Przemyśl choć jak powtarzam jestem z małopolski. Dokładnie 1 lutego została ponownie zatrzymana na cle i do dzisiaj czyli już prawie 3 tygodnie ani widu ani słychu. Nie dostałem, żadnego powiadomienia nic status się nie zmienił choć to logiczne. Zacząłem szperać w wątkach o CE i trochę martwi mnie ta sytuacja gdyż wiem napewno, że na pudełku CE niema bo niema na nim nic poza logo. CE natomiast jest na samym urządzeniu natomiast oczywiście brak instrukcji PL jak i deklaracji (chociaż i to znalazłem na internecie). Podsumowując nie wiem co się dzieje z moją paczką oraz czemu trafiła tam gdzie nie powinna, choć odpowiadając sam sobie tłumaczę to sporym obciążeniem WER Warszawa. Tym samym przestrzegam, że innych też może taka sytuacja spotkać tak więc porady o wysyłkach do znajomych w celu ominięcia CE mogą się nie sprawdzić