Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

16 mar 2017, o 09:09

certyfikat CE był na opakowani i telefonie

16 mar 2017, o 10:24

Czyli ktos jednak odpuszcza i zdrowy rozsadek zwycięża. Czyli wersje internacional (czyli z znaczkami CE) moga zacząć przechodzi bez bólu.

16 mar 2017, o 11:05

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przepraszam bardzo, spędziłem kilka godzin nad tym co to są deklaracje CE, deklaracje zgodności, i inne deklaracje, szukanie zajęło mi też sporo czasu, zakładalem konta na zagranicznych forach i to co znalazłem udostępniłem w tym wątku kilka stron wcześniej. Nie oczekiwałem niczego, jeżeli ktoś skorzystał to fajnie no ale żeby pisać takie rzeczy. Jest jakis wątek poświęcony dokumentom do pobrania?

16 mar 2017, o 11:10

Owszem, jest taki wątek:

certyfikaty-ce-dla-roznych-modeli-do-pobrania-t5460.html

16 mar 2017, o 11:57

Ogarniam tylko ten wątek z forum.

Mimo doslania dokumentów, brak CE na telefonie i opakowaniu = zwrotowi do Chin w UC Przemyśl. Szkoda tracić czas na telefony, maile, dosyłanie dokumentów, szkoda nerwów i zdrowia.

16 mar 2017, o 14:43

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Problem zasadniczy jest w tym, że Ty nie byłeś przy otwieraniu paczki. Skąd wiadomo czy był znak CE na opakowaniu, czy na telefonie, a może on tam ciągle jest???
Przecież hipotetycznie złośliwy urzędnik mógł odkleić naklejkę. Dosłanie deklaracji zgodności na określony model telefonu powinien rozwiązywać problem.
Przecież nie są to podróbki butów adidas. Telefon ma unikatowy numer IMEI, tak jak VIN w aucie. Brak loga czy naklejki nie utrudnia identyfikacji modelu czy zgodności z prawem europejskim...
Ja bym się nie poddawał, chyba, że kupiłeś faktycznie jakiegoś "dziwoląga" :roll:

16 mar 2017, o 15:18

rodan77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
mozesz wrzucic to co im wyslales do ulefone 008

16 mar 2017, o 17:09

Zeid napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
mozesz wrzucic to co im wyslales do ulefone 008

Wyślij maila na PW bo nie mam tu jak załączyć pdf

16 mar 2017, o 17:22

Jeżeli telefon oraz opakowanie nie mają oznaczenia CE
Najlepiej nie kupować telefonu, bo w przypadku trafienia do UC Przemyśl -ZWROT - i dosyłanie instrukcji czy certyfikat jest bez sensu

16 mar 2017, o 17:37

xernes napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Problem zasadniczy jest w tym, że Ty nie byłeś przy otwieraniu paczki. Skąd wiadomo czy był znak CE na opakowaniu, czy na telefonie, a może on tam ciągle jest???
Przecież hipotetycznie złośliwy urzędnik mógł odkleić naklejkę. Dosłanie deklaracji zgodności na określony model telefonu powinien rozwiązywać problem.
Przecież nie są to podróbki butów adidas. Telefon ma unikatowy numer IMEI, tak jak VIN w aucie. Brak loga czy naklejki nie utrudnia identyfikacji modelu czy zgodności z prawem europejskim...
Ja bym się nie poddawał, chyba, że kupiłeś faktycznie jakiegoś "dziwoląga" :roll:

życzę Ci kolego powodzenia.... byle inni w to "niepoddawanie się" ..się nie bawili...
ja potwierdzam to ,co napisali pozostali. O czym piszemy od początku lutego ....że szkoda nerwów i zdrowia.
Jedyne z czego ja się dziś cieszę- to , że moja "koszmarna przygoda" dziś się zakończyła.
Zakończyła się pozytywnie -tylko dzieki dobrej woli SPRZEDAWCY. No i dzięki pomocy kolegów tych tutaj z forum ...
DZiękuję WAM WSZYSTKIM którzy mi pomagaliście od początku lutego :*

a dla kupujących bez CE -unijnego , bez kompletu certyfikatów itd - Czytajcie i ryzykujcie -na własną odpowiedzialność
i myślcie gdy podlegacie pod UC (wiadome które)

16 mar 2017, o 17:38

Czy telefony wysyłane przez Goldwaya przesyłką Seller's Shipping Method też są zatrzymywane z tego powodu?

16 mar 2017, o 17:44

Mój x829 wysłany SSM zatrzymany jest od tygodnia przez celników we Francji i kilka osób już mi też pisalo ze maja ten sam problem
Odpowiedz