www.abcdata.com.pl/abcdata_page/web/fil ... _mi_pl.pdf ona jest uniwersalna do wszystkich Xaomi
http://www.mi.com/en/certification/ tu sa certyfikaty po angielsku wybierz do redmi 4 - celncyw swoim pismei nei pisza o polskim certyfikacie
instrukcji bezpieczenstwa (RF Exposure) nie znalazlem w necie po polsku , sam nieudolnie przetlumaczyłem
Ten telefon komórkowy Model 2016100 został zaprojektowany zgodnie z obowiązującymi wymaganiami bezpieczeństwa związanymi z oddziaływaniem fal radiowych.
Przy ustalaniu wytycznych związanych z oddziaływaniem fal radiowych zastosowano pomiar Specific Absorption Rate (SAR), który odnosi się do tempa, w jakim organizm absorbuje energię RF. Wartość SAR jako podstawowe ograniczenie jest określone w zaleceniu Rady 1999/519 / WE, która jest 2W / kg w krajach, które wyznaczają granicę uśrednioną dla 10 gram tkanki; oraz w IEEE Std C95.1-2005, czyli 1,6 W / kg w powiatach, które wyznaczają granicę uśrednioną dla 1 gram tkanki.
Podczas testów SAR, urządzenie to zostało ustawione do transmisji przy maksymalnym zatwierdzonym poziomie mocy we wszystkich testowanych pasmach częstotliwości, i umieszczone w pozycjach, które symulują oddziaływania fal radiowych na korzystanie w pobliżu głowy, bez separacji i blisko ciała w odległości nieprzekraczającej 25 mm ,
Aby upewnić się, że telefon komórkowy pracuje na niższym statusie ekspozycji RF, należy użyć trybu głośnomówiącego, takiego jak słuchawki Bluetooth, dołączone słuchawki lub innego podobnego zestawu.
Użycie innych akcesoriów, które zawierają elementy metalowe nie może ą zapewnić zgodności z wytycznymi dotyczącymi ekspozycji RF.
Choć to urządzenie zostało przetestowane w celu ustalenia SAR w każdym paśmie pracy, nie wszystkie pasma częstotliwości są dostępne na wszystkich obszarach wszystkie terenach. Pasma są zależne od sieci bezprzewodowych i roamingowych Twojego usługodawcy.
Najwyższe wartości SAR są następujące:
Model 2016100
2,0 W / kg (ponad 10 g) Limit SAR
Głowa: 0,724 W / kg
Korpus: 0.674W / kg (maksymalna odległość 5 mm)