Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Postprzez sw1978sw » 16 mar 2017, o 17:22

Jeżeli telefon oraz opakowanie nie mają oznaczenia CE
Najlepiej nie kupować telefonu, bo w przypadku trafienia do UC Przemyśl -ZWROT - i dosyłanie instrukcji czy certyfikat jest bez sensu
sw1978sw

Telefon:: k4000 pro

Postprzez Bettinka.r » 16 mar 2017, o 17:37

xernes napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Problem zasadniczy jest w tym, że Ty nie byłeś przy otwieraniu paczki. Skąd wiadomo czy był znak CE na opakowaniu, czy na telefonie, a może on tam ciągle jest???
Przecież hipotetycznie złośliwy urzędnik mógł odkleić naklejkę. Dosłanie deklaracji zgodności na określony model telefonu powinien rozwiązywać problem.
Przecież nie są to podróbki butów adidas. Telefon ma unikatowy numer IMEI, tak jak VIN w aucie. Brak loga czy naklejki nie utrudnia identyfikacji modelu czy zgodności z prawem europejskim...
Ja bym się nie poddawał, chyba, że kupiłeś faktycznie jakiegoś "dziwoląga" :roll:

życzę Ci kolego powodzenia.... byle inni w to "niepoddawanie się" ..się nie bawili...
ja potwierdzam to ,co napisali pozostali. O czym piszemy od początku lutego ....że szkoda nerwów i zdrowia.
Jedyne z czego ja się dziś cieszę- to , że moja "koszmarna przygoda" dziś się zakończyła.
Zakończyła się pozytywnie -tylko dzieki dobrej woli SPRZEDAWCY. No i dzięki pomocy kolegów tych tutaj z forum ...
DZiękuję WAM WSZYSTKIM którzy mi pomagaliście od początku lutego :*

a dla kupujących bez CE -unijnego , bez kompletu certyfikatów itd - Czytajcie i ryzykujcie -na własną odpowiedzialność
i myślcie gdy podlegacie pod UC (wiadome które)
Bettinka.r

Pochwały: 7
Telefon:: 666560356

Postprzez wujtom » 16 mar 2017, o 17:38

Czy telefony wysyłane przez Goldwaya przesyłką Seller's Shipping Method też są zatrzymywane z tego powodu?
wujtom

Telefon:: Xiaomi

Postprzez cebularz » 16 mar 2017, o 17:44

Mój x829 wysłany SSM zatrzymany jest od tygodnia przez celników we Francji i kilka osób już mi też pisalo ze maja ten sam problem
cebularz

Pochwały: 10
Telefon:: Chiński
ROM: z Chin

Postprzez michalo21 » 16 mar 2017, o 20:39

Udało mi się otrzymać w końcu tablet z Urzedu Celnego w Przemyślu. Certyfikat CE dosłałem, instrukcje obsługi przetłumaczyłem z angielskiego na polski i wysłałem im w PDF. Wszystko to do tabletu Chuwi Vi8 Plus. Ogólnie tablet w UC spędził od 08.02 do 14.03...
michalo21

Telefon:: Jiayu S3
ROM: PAVLIK 4.4

Postprzez masza » 16 mar 2017, o 22:56

Napisalem do sklepu Mi Xiaomi ze zadaja certyfikatow i jest problem, odpisali zeby wybrac Seller's Shipping Method
Co to jest za metoda dostawy? Wybrany przez nich kurier, z ktorym maja umowe?

Mi Xiaomi
2017-03-15 01:21
Hi dear,
Pls choose Seller's shipping method when you place order.
No problem for customs. :)
Wish you best
P
masza

Telefon:: Redmi 2

Postprzez marcinjakub4 » 17 mar 2017, o 08:33

Bettinka.r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam,
rozumiem że dostałaś pełny zwrot pieniędzy, możesz napisać jak udało Ci się to "rozegrać"?
Czy sprzedawca wiedział o Twoich problemach z celnym? Czy sam proponował jakieś rozwiązania?
Zakładałaś spór? (jeśli tak to kiedy)
Czy tracking powrotny leci pod tym samym numerem?
Czym płaciłaś? (karta, przelewy24 - czy tu są jakieś problemy ze zwrotem pieniędzy, ile to trwało w Twoim przypadku)

Jeśli możesz to proszę napisz jak najwięcej informacji bo myślę że sporo osób jest tym zainteresowanych.

Pozdrawiam
marcinjakub4

Telefon:: sony

Postprzez karamba88 » 17 mar 2017, o 08:42

masza napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ten sklep to brat bliźniak Goldway'a.
Przesyłka taka sama jak SSM u Goldway'a, czyli leci najpierw do Francji. Potem w Europie idzie kurierem DPD.
karamba88

Pochwały: 1

Postprzez areq1987 » 17 mar 2017, o 08:47

karamba88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ten sklep to brat bliźniak Goldway'a.
Przesyłka taka sama jak SSM u Goldway'a, czyli leci najpierw do Francji. Potem w Europie idzie kurierem DPD.

Jesteś pewien jednym mówią tak jak piszesz innym że trzeba płacić VAT..

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
areq1987
VIP

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi MI5 64GB
ROM: 7.1.2 AOSP

Postprzez karamba88 » 17 mar 2017, o 08:50

Jestem pewien. Kupiłem i przesyłka idzie do mnie eParcel przez Francję.
Mam numer trackingu w DPD.
karamba88

Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI