Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Postprzez michalo21 » 16 mar 2017, o 20:39

Udało mi się otrzymać w końcu tablet z Urzedu Celnego w Przemyślu. Certyfikat CE dosłałem, instrukcje obsługi przetłumaczyłem z angielskiego na polski i wysłałem im w PDF. Wszystko to do tabletu Chuwi Vi8 Plus. Ogólnie tablet w UC spędził od 08.02 do 14.03...
michalo21

Telefon:: Jiayu S3
ROM: PAVLIK 4.4

Postprzez masza » 16 mar 2017, o 22:56

Napisalem do sklepu Mi Xiaomi ze zadaja certyfikatow i jest problem, odpisali zeby wybrac Seller's Shipping Method
Co to jest za metoda dostawy? Wybrany przez nich kurier, z ktorym maja umowe?

Mi Xiaomi
2017-03-15 01:21
Hi dear,
Pls choose Seller's shipping method when you place order.
No problem for customs. :)
Wish you best
P
masza

Telefon:: Redmi 2

Postprzez marcinjakub4 » 17 mar 2017, o 08:33

Bettinka.r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam,
rozumiem że dostałaś pełny zwrot pieniędzy, możesz napisać jak udało Ci się to "rozegrać"?
Czy sprzedawca wiedział o Twoich problemach z celnym? Czy sam proponował jakieś rozwiązania?
Zakładałaś spór? (jeśli tak to kiedy)
Czy tracking powrotny leci pod tym samym numerem?
Czym płaciłaś? (karta, przelewy24 - czy tu są jakieś problemy ze zwrotem pieniędzy, ile to trwało w Twoim przypadku)

Jeśli możesz to proszę napisz jak najwięcej informacji bo myślę że sporo osób jest tym zainteresowanych.

Pozdrawiam
marcinjakub4

Telefon:: sony

Postprzez karamba88 » 17 mar 2017, o 08:42

masza napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ten sklep to brat bliźniak Goldway'a.
Przesyłka taka sama jak SSM u Goldway'a, czyli leci najpierw do Francji. Potem w Europie idzie kurierem DPD.
karamba88

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Postprzez areq1987 » 17 mar 2017, o 08:47

karamba88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ten sklep to brat bliźniak Goldway'a.
Przesyłka taka sama jak SSM u Goldway'a, czyli leci najpierw do Francji. Potem w Europie idzie kurierem DPD.

Jesteś pewien jednym mówią tak jak piszesz innym że trzeba płacić VAT..

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
areq1987
VIP

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi MI5 64GB
ROM: 7.1.2 AOSP

Postprzez karamba88 » 17 mar 2017, o 08:50

Jestem pewien. Kupiłem i przesyłka idzie do mnie eParcel przez Francję.
Mam numer trackingu w DPD.
karamba88

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Postprzez pazdzioch564 » 17 mar 2017, o 10:27

Właśnie odebrałem z Urzędu Celnego w Warszawie ZUKa Z2 zamówionego w promocji z VolumeRate. Nie było mowy o żadnym CE ;)
Zapłaciłem tylko VAT 178 zł od kwoty 189$.
Także na szczęście w Warszawie tego nie pilnują ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
pazdzioch564

Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: miuipolska

Postprzez Mafisq » 17 mar 2017, o 13:32

ma ktoś certyfikat do umi london? Chinczyk mi wysłał coś ale są to jakieś testy bateri. Nigdzie nie pojawia sie cE
Mafisq

Postprzez stasic » 17 mar 2017, o 17:13

W poniedziałek telefon wyruszy z powrotem do Singapuru. Dzwoniłem do przelewy24 by zapytać się czy mogę u nich reklamować brak dostarczenia telefonu i niestety nie mogę, muszę przez serwis gdzie kupiłem, ponieważ oni współpracują jeszcze z jakimś międzynarodowym pośrednikiem i muszą otrzymać zlecenie by zrobić zwrot pieniędzy.

Telefon ma wyruszyć w poniedziałek 20.03, znając opieszałość celników nie mam pewności czy tak będzie. Do 20.03 mam ochronę, co powinienem zrobić, prosić o przedłużenie o 7dni czy rozpocząć spór?
stasic

Telefon:: Samsung

Postprzez jarek1977 » 17 mar 2017, o 17:37

przedłuz ochorone
ja wszcząłem spor, na dzien dobry ali orzekło ze to moja wina bo moze jakies dekalarcji itd nie złożyłem i nie pomogly tlumaczenia dzis przelali kase sprzedawcy , moge to niby rekalmowac w ciagu 7 dni.
Niezaleźnie DREMI bo u nich kupowalem deklarował sie ze wroci mi kase jak telefon do nich dotrze ale to tylko deklaracje i pytanie jakimi kanałami i ile sobie potraci za te przesyłki.
Pozostaje jeszcze backcarchge bo visa płaciłem . Zastanowię sie i pod koniec teg o7 dniowego terminu zdecyduje c o robic dalej.
A telefon kurna nie odesłany bo postanowiłem im nie ułatwiać sprawy i nie pisac maila i dalej go trzymają od 10.01 szlak mnie trafia na taka robotę - jakos nie widze tej dobrej zmiany ;-)

Tak ze proponowałbym ci jeszcze przedłużyć ochronę o ile gość ci przedluzy bo przecież on tez widzi śledzenie. Spor na ali raczej przegrasz niestety.
jarek1977

Telefon:: Coolpad

Postprzez KarlosW » 17 mar 2017, o 21:54

Czy Kraków na dzień dzisiejszy ma coś wspólnego z kontrolą CE?

Powstało na Nubia Z7 Max
KarlosW
VIP

Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Postprzez clorox » 17 mar 2017, o 23:16

Do Krakowa to przez WER Zabrze. Na razie VAT tylko z tego co się orientuję.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI