Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Postprzez otsenre » 19 mar 2017, o 13:54

Wielkie dzięki, co prawda to jest do Note4, ale na tyle dobre że coś wykombinujemy.
Tłumaczenie wysyłać jako pdf czy może być w innym formacie np. doc?
otsenre

Telefon:: nokia

Postprzez grigo » 20 mar 2017, o 14:40

Witam , może mi ktoś podać na szybko nr do celników tam w przemyślu na mickiewicza? dziękuję!
grigo

Telefon:: 790305524

Postprzez xernes » 20 mar 2017, o 15:50

16 678 65 25 Ja nawet raz się dodzwoniłem :) Ogólnie ciężko się dodzwonić...
xernes

Telefon:: Redmi note 2

Postprzez paroxinor » 20 mar 2017, o 16:33

Celnicy z Przemyśla zatrzymali mi nomu s 10 i idzie na ekspertyze ...Jest na to certyfikat,mozna to jakos inaczej załatwić?
paroxinor

Telefon:: Nomu s10

Postprzez stasic » 20 mar 2017, o 17:37

W tym wątku wszystko pisze, wystarczy przeczytać 55 stron - ja tak zrobiłem. Ale wyglądasz na takiego co nie masz czasu, wystarczy jak przeczytasz ostatnie 10
stasic

Telefon:: Samsung

Postprzez marer » 20 mar 2017, o 17:45

paroxinor napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nic nie zdziałasz moim zdaniem.
Mój nomu s10 zatrzymali 14 lutego i do dziś u nich leży, na nic telefony, prośby, dosyłanie jakiegoś certyfikatu co od frienda dostałem .
Jest znaczek ce na telefonie to znowu nie ma na pudełku, gadam do celnika że przecież dzwonił będę telefonem nie pudełkiem, na nic prośby itp.
Teraz na dodatek jeszcze znikło śledzenie z strony poczty polskiej. Piszę że nie ma takiej przesyłki .
Miał ktoś może podobny problem ?
marer

Telefon:: iphone se

Postprzez blue_voyager » 20 mar 2017, o 17:50

Nic nie znikło, przejdź do śledzenia poszerzonego dla przesyłek ponad 30-dniowych.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez stasic » 20 mar 2017, o 18:14

marer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mi zatrzymali 11.01 ;) Telefon kupiłem 27.12.2016 ;) Ciągle u nich zalega, a mieli dzisiaj odesłać do Singapuru - brak słów.
stasic

Telefon:: Samsung

Postprzez paroxinor » 20 mar 2017, o 20:29

marer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nic nie zdziałasz moim zdaniem.
Mój nomu s10 zatrzymali 14 lutego i do dziś u nich leży, na nic telefony, prośby, dosyłanie jakiegoś certyfikatu co od frienda dostałem .
Jest znaczek ce na telefonie to znowu nie ma na pudełku, gadam do celnika że przecież dzwonił będę telefonem nie pudełkiem, na nic prośby itp.
Teraz na dodatek jeszcze znikło śledzenie z strony poczty polskiej. Piszę że nie ma takiej przesyłki .
Miał ktoś może podobny problem ?

a podesłałbys mi ten certyfikat, moze u mnie sie nie doczepia i tak nie mam nic do stracenia
paroxinor

Telefon:: Nomu s10

Postprzez upgrayedd » 20 mar 2017, o 21:54

Koledzy, przebrnąłem przez ostatnie 10 stron, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Jeżeli jest ona gdzieś w tym wątku, to wybaczcie

Mianowicie, czy zamawiając mi5 z ibg, z wysyłką DHL jest możliwość pojawienia się problemów z UC i CE?
upgrayedd

Telefon:: bb

Postprzez arturiano » 20 mar 2017, o 21:58

Nie będzie problemów

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
arturiano

Pochwały: 1
Telefon:: Alcatel

Postprzez jarek1977 » 20 mar 2017, o 22:23

Problem dotyczy puki co Podkarpacia (dziki wschód - trzymają już mi telefon od 10.01 i an iw ta ani w tamta skurczybyki ) i Wielkopolski (tam to krócej chyba trwa coś kojarzę z wpisow) i tylko poczty polskiej.
jarek1977

Telefon:: Coolpad

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI