no aktualizacja faktycznie pomogła, ale wciąż moim zdaniem na słuchawkach lepiej gra mi max 2(i mocniej), a na głośnikach jest głośno, i lepiej niż w mi max 2, ale dolby strasznie psuje jakość.
wyświetlacz jest ok pod względem jasności, ale np taki mi5s jest jaśniejszy.
zdjęcia na razie tylko w słabym oświetleniu robiłem, to mi5s robi ostrzejsze i łapie więcej światła. ale hdr w axonie robi robote, więc jakoś się tam broni.
ktoś już chyba pisał ale jeszcze potwierdzę że płatności zbliżeniowe działają. nie przyzwyczaiłem się jeszcze że przyciski są tak blisko siebie, ale to kwestia poużywania kilka dni, raczej nie przeszkadza mi to.
ogólnie nie spodziewałem się że soft będzie taki fajny. tu i ówdzie jest coś źle przetłumaczone albo nie przetłumaczone w ogóle(nawet raz w jakiś dziwnych arabskich znaczkach coś było), ale poza tym nie mam mu raczej nic do zarzucenia(no chciałbym zobaczyć dark theme jak już jest ten amoled, ale niestety)
ogólnie fajny sprzęt, gdzieś między zukiem z2 pro a mi5s bym go uklasował. jednak dla mnie wciąż mi max wygrywa pod wieloma względami.
a no i wykonanie axona jest jakieś takie bardziej premium niż reszty telefonów w okoliach 300$ jakie miałem w ręce