• Reklama

ZTE Axon 7 pytań kilka

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez tpawel » 6 sty 2018, o 16:34

Do muzyki w YT ( i nie tylko) polecam V4A, alr musi byc root

Wysłane z Le Pro 3
tpawel
VIP
 
Posty: 3702
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 114
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Reklama

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez mariusmd » 15 sty 2018, o 18:56

Panowie, macie problem z zasięgiem/połączeniami na axonie7 ?

tzn, nieraz nie można się do mnie dodzwonić (musiałem włączyć usługę kto dzwoni bo telefon nieaktywny jak ktoś dzwonił). W czasie użytkowania jak ekran włączony nie gubi zasięgu ani nic niepokojącego się nie dzieje,
W stanie uśpienia ten problem. sieć virgin i roaming mam włączony. tryb sieci 2g/3g/4g automat
mariusmd
 
Posty: 61
Dołączył(a): 15 maja 2013, o 14:09
Lokalizacja: Człuchów
Telefon:: ZTE v967s
ROM: Max Flavor slim

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez AnimalPL » 15 sty 2018, o 19:05

a ja polecam rom aicp. Testowalem kilka, i ten poki co jest stabilny. Brak problemu z powiadomeiniami (na stockowym to jakas padaczka jest mimo poprawnych ustawieniach), fajnie dziala dzwiek, czarna skorka. JEst fajnie ;] Google camera dziala fajnie. JEstem happy.
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 550
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 09:11
Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez boroch » 15 sty 2018, o 19:21

U mnie na stocku nie ma problemów. Sieć Plus.
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 508
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 08:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 15 sty 2018, o 19:35

Ja na stocku też nie mam problemów z połączeniami i powiadomieniami (trzeba sobie poustawiać w ustawieniach). Sieć play.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1878
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez AnimalPL » 15 sty 2018, o 20:03

a zapomnialem dodac ze dzieje sie tak na nova launcher z customowymi dzwiekami powiadomien, smsow i dzwonka. Wtedy nie ma reguly na powiadomienia przychodzace (smsy i polaczenia dzialaja bez problemu, inne juz losowo)
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 550
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 09:11
Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 16 sty 2018, o 06:15

Też mam nova też wszystkie dźwięki swoje. Ustawiałeś w opcjach żeby apek nie zabijał system po wyłączeniu ekranu?
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1878
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez Flyagaric » 16 sty 2018, o 15:43

I, najpewniej, trzeba będzie w oszczędzaniu energii pogrzebać - jak we wszystkich chińczykach.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4612
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 162
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez AnimalPL » 16 sty 2018, o 16:06

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W powiadomieniach mam komplet rzeczy zaznaczonych by dochodzilo. Ekranu tez mi nie wybudza. By mi wybudzalo zainstalowalem glimpse notifications i tez nie zawsze wybudza ekran.
nawet w opcjach baterii tam są szczegolowe rzeczy (te 3 kropki) i tez nie zawsze mi powiadomienia pozniej przychodzily.
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 550
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 09:11
Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 16 sty 2018, o 16:08

Pisałem wyżej gdzie wejść i co ustawić. Tu masz adres posta viewtopic.php?p=372828#p372828
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1878
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez gryf00 » 18 sty 2018, o 09:10

mariusmd napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy ten problem występuje po aktualizacji do androida 7.1.1
gryf00
 
Posty: 89
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 10:21
Lokalizacja: Piaseczno
Telefon:: Nubia M2

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez mariusmd » 18 sty 2018, o 11:37

Mam 7.1.1 B09, z 6.0 dosyć szybko przeszedłem na 7.1.1 i nie mogę stwierdzić czy tam też to było bo sporadycznie ten brak zasięgu występuje. Wydaje mi się że problem się nasila jak jest Wi-Fi wyłączone.
mariusmd
 
Posty: 61
Dołączył(a): 15 maja 2013, o 14:09
Lokalizacja: Człuchów
Telefon:: ZTE v967s
ROM: Max Flavor slim

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama