• Reklama

ZTE Axon 7 pytań kilka

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez fredek7 » 24 lis 2018, o 17:16

Sproboj wymusić jeśli masz rom z strony ZTE. Dzisiaj uruchomiliśmy Ota na ten system. Polskie IP powinno go mieć. Też jest kwestia jaką masz dystrybucję telefonu bo to też wiele zmienia.
fredek7
 
Posty: 51
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 20:11
Lokalizacja: z dużej wiochy
Pochwały: 1

Reklama

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 24 lis 2018, o 17:18

Mam wersję G, zainstaluję jeszcze raz i zobaczę, ale ota w sumie nigdy mi nie działało i musiałem sam instalować.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez fredek7 » 24 lis 2018, o 17:25

Na tą wersję jest OTA. Napewno działa bo na telefonie żony po 24 była aktualizacja. Ja na swoim mam już kolejną bete i czekam na nową bo dużo jest błędów w samych ustawieniach.
fredek7
 
Posty: 51
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 20:11
Lokalizacja: z dużej wiochy
Pochwały: 1

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 24 lis 2018, o 17:31

Ok, zobaczymy.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez Adam059 » 26 lis 2018, o 02:12

https://www.androidsage.com/2018/11/02/ ... ta-update/ Plik zip pochodzący z aktualizacji OTA do Androida 8.0 do instalacji ręcznej z karty SD
Adam059
 
Posty: 3
Dołączył(a): 8 cze 2013, o 16:28
Lokalizacja: Polska

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 26 lis 2018, o 04:19

Dzięki bo z neta nie chciało ruszyć dalej.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 26 lis 2018, o 13:59

Czy w tym Oreo nie ma aktywnej diody powiadomień? Nie świeci jak ładuje baterię i nigdzie w ustawieniach nie widzę opcji jej włączenia.
Edyta - powiadomienia z aplikacji działają, tylko ładowanie jest nieaktywne.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez fredek7 » 26 lis 2018, o 17:54

Dioda ładowania jest aktywna tylko na wyłączonym ekranie. W ustawieniach nie ma wiele opcji które sprawiały problemy na Beta.
fredek7
 
Posty: 51
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 20:11
Lokalizacja: z dużej wiochy
Pochwały: 1

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 26 lis 2018, o 19:30

Rzeczywiście działa na wyłączonym. Jak na razie system ok. Jeszcze znalazłem w ustawieniach dużo opcji odnośnie dźwięku na BT, ale mimo zmian (próbkowanie, prędkość itp) nie słyszę żadnych różnic. To w ogóle działa?
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez fredek7 » 26 lis 2018, o 19:48

Mieli to usunąć ale błędy są nie znaczne. Bl ma podstawowy problem nie działa prawie z Google Asistant. Najwięcej problemów to dioda, sterowanie klawiszami i oszczędność energii. O ile dioda nie ma ustawień i klawisze to oszczędność energii trzeba włączyć a nie jak kiedyś. Ale to są błędy nakladki
fredek7
 
Posty: 51
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 20:11
Lokalizacja: z dużej wiochy
Pochwały: 1

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez slavo22 » 26 lis 2018, o 23:37

Do klawiszy znalazłem ustawienie bo jestem przyzwyczajony do back po prawej i udało się to tak ustawić. Zasilaniem w takim razie jeszcze muszę się zająć a dioda działa.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1879
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: ZTE Axon 7 pytań kilka

Postprzez fredek7 » 27 lis 2018, o 00:11

Nie bawię się tym co dali w OTA :( kobieta się wk.... na zmianę klawiszy. Chwilowo testujemy zmiany na przycisk głośność i inne opcje. Kobieta się pyta jak wyjść w te ustawienia. Slavo22 masz zrott telefon?
fredek7
 
Posty: 51
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 20:11
Lokalizacja: z dużej wiochy
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama