Hej,
kupiłem ostatnio Axona i mam kilka pytań.
1. Moje wcześniejsze telefony nie potrzebowały takich "bajerów" jak szkła ochronne czy folie. Niby Axon ma to Gorilla Glass, ale nie wiem czy to wystarczy... U góry ktoś polecał produkty firmy 3mk. Znalazłem od nich folie i szkła na Axona, jednak na ich aukcjach widnieje taka informacja:
"W 3mk koncentrujemy się na idealnym dopasowaniu szkła do każdego telefonu. W tym smartphonie zastosowana krzywizna wyświetlacza może utrudniać prawidłowy montaż i przyleganie szkła hybrydowego 3mk FlexibleGlass. Dlatego opracowaliśmy szkła, które nie tylko łatwo się nakłada, ale także zapewniają najwyższą ochronę niestandardowego ekranu. Są one dopasowane do całej płaskiej części wyświetlaczy o wypukłej strukturze. To oznacza, że szkło będzie mniejsze niż cały przedni panel. Powłoka ochronna doskonale pokrywa i zabezpiecza najbardziej narażoną na uszkodzenia, wypukłą powierzchnię ekranu."
Nie znam się kompletnie na tym, stąd moje pytanie, czy taka niepełna ochrona wystarczy? I czy gdziekolwiek można znaleźć ochronę, na całą powierzchnię telefonu z ekranem 2,5D?
2. Czy aktualizacja do Androida 7.1 poprawia tylko dźwięk czy ogólnie poprawia się komfort użytkowania? I przede wszystkim czy bawienie się oprogramowaniem nie sprawi, że gwarancja wygaśnie? Bo wiem, że różnie z tym bywa.
Z góry dzięki za odpowiedź.