Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez colon » 26 maja 2013, o 20:16
Witam . Mam pytanie . Zakupiłem kartę microSd 32 Gb . Przesyłka pojawiła się w trackingu i juz jest w Warszawie . Na Ali nagle pojawiła sie informacja Tranzakcja FROZEN . Sprzedawca zawieszony . Coś piszą , ze przyślą dalsze instrukcje . O co w tym chodzi?
-
colon
-
przez mlb » 26 maja 2013, o 20:19
Jesli Twoja juz jest w Warszawie, to wg mnie nie cofna jej i dostarcza do Ciebie . Natomiast reszte sprzedanych towarow ktore jeszcze nie zostaly wyslane przepadna .
-
mlb
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 2
- Telefon:: Samsung
przez bartazzz » 26 maja 2013, o 22:26
obyscie nie wykrakali. Opiszę swój stan operacji z chinatronic. 17 maja zakupiony telefon, po tygodniu upomnienie że nie ma trackingu, tracking sie pojawił "information received" a po 2 dniach było "despatcehd overseas" czyli wyleciała. Po upomnieniu chinatronic wysłał mi maila ze zdjęciem paczki z kompletem naklejek. Będe się cieszył jak dojdzie w 21 dni, nie nastawiam się na rekordy, które są na forum, bo to napewno nie norma.
Jedyne czego nie jestem pewien,to czy chinatronic nie wysyła dopiero jak się go upomni. Trochę dałem się też wciągnąć w forumową panikę ale od kiedy mi odpowiedział jestem spokojniejszy.
a końcu aliexpress to sport dla cierpliwych o stalowych nerwach :D
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
-

bartazzz
- VIP
-
- Pochwały: 100
- Telefon:: Redmi
- ROM: MIUI POLSKA
przez carlos_69 » 26 maja 2013, o 22:30
W jaki sposób można anulować zamówienie, jeżeli wg sprzedawcy zostało nadane?
-

carlos_69
-
- Pochwały: 1
przez zielonyem » 27 maja 2013, o 04:45
Newman K1 zamowiony u Chinatronic 13maja wczoraj wieczorem wyladowal w WER Warszawa.
-
zielonyem
-
przez kowi76 » 27 maja 2013, o 08:30
CZy to normalne ze moja paczka tak dlugo lezy na lotnisku w Pekinie? Od czego to zalezy?
Freeshiping jest tak wolny? RB323560117CN
Inni uzytkownicy 2 tygodnie po mnie cos zamowili maja w Warszawie.Lepiej dolozyc kilka dol do przesylki?
-
kowi76
-
przez carlos_69 » 27 maja 2013, o 08:34
Po 11 dniach w końcu taki komunikat w Singapure Post. Nie za bardzo rozumiem, czy paczka wyszła i jest nieznany jej status czy może coś innego.
-

carlos_69
-
przez jacek.marciuk » 27 maja 2013, o 08:44
carlos_69,
Właśnie miałem Ci pisać, że zmienił CI się status paczki.
To oznacza - wygenerowanie listu przewozowego. a NIE fizyczne nadanie paczki.
i tyle... nic więcej. i to 27 MAJA
a z tego co pamiętam dostałeś ponad tydzień wcześniej tracking number. (no to ładnie...)
może po 2 dniach się coś zmieni (na lepiej)
PS.
ja kupiłem/dostałem nr kilka godzin po Tobie i dalej go nie ma :P
-
jacek.marciuk
-
przez carlos_69 » 27 maja 2013, o 09:06
Po prostu załamka.
Gdybym kupował jakiś telefon z kosmosu ale to był ZTE v970. Nie mógł jak człowiek napisać, że wyślę za tydzień, tylko ściemniał cały czas. Szkoda słów. Nie omieszkam zaznaczyć tego w komentarzu.
-

carlos_69
-
przez bartazzz » 27 maja 2013, o 09:07
carlos_69, w teorii nie oznacza to wysłania paczki bo równie dobrze może oznaczać rezerwację numeru trackingowego, a w praktyce zmienia się po dwóch dniach na wysłane z chin pod warunkiem ze sprzedawca nie kręci
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
-

bartazzz
- VIP
-
- Pochwały: 100
- Telefon:: Redmi
- ROM: MIUI POLSKA
przez Hardknox » 27 maja 2013, o 09:33
Rzekłbym, jak w każdej aukcji Chinatronic jest adnotacja....
Także pozostaje chyba wam cierpliwość
-
Hardknox
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 5
- Telefon:: Zopo,HTC,Moto
przez jacek.marciuk » 27 maja 2013, o 09:38
carlos_69,
To i tak masz lepiej, bo teoretycznie nadał paczkę, a ja zrobiłem zakupy w tym samym momencie i nie mam działającego nr trackingowego. No,.. Tak wyglądają zakupy w Chinatronic.
Edit:
Ja bym nawet zaryzykował stwierdzenie, że po prawie 2 tyg nadał paczki ale z v970, bo zaczęły działać tylko niektóre nr z tego samego dnia zakupu
-
jacek.marciuk
-
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI