[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Postprzez pyton » 26 maja 2013, o 01:38

Ja też robię pierwszy raz zakupy zagraniczne... i kierowałem się słowami admina

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niby to dopiero 6 dni... ale jak czytam to coraz większe obawy mam że wybrałem tego akurat sprzedawce...
pyton

Postprzez areq1987 » 26 maja 2013, o 02:00

Najlepiej kierować się najpierw ilością zamówień potem ilością pozytywnych komentarzy no i wiadomo ceną.
areq1987
VIP

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi MI5 64GB
ROM: 7.1.2 AOSP

Postprzez jacek.marciuk » 26 maja 2013, o 06:18

No, tak...

ja już alarmowałem ok 17-20 Maja o Chinatronic to były usuwane moje posty.

Czyste oszustwo.
ostrzegam przed Chinatronic.
jacek.marciuk

Postprzez stifler959 » 26 maja 2013, o 09:56

jacek. marciuk a co zamawiałeś?? bo ja też dopiero co u nich telefon zamówiłem.
stifler959
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez gramacz » 26 maja 2013, o 12:21

mi od chinatronic paczki dochodzą średnio w 10 dni.
Zaczęliście się sugerować rekordowo krótkimi czasami dostawy niektórych paczek, co może bardzo mylić. Nastepny zakup od tego niby superszybkiego dostawcy może iść 3 tygodnie.

Kiedyś już pisałem że te chińskie poczty działają na zasadzie "stosu" czyli paczka która trafiła na pocztę zaraz przed wysyłką do europy jest ładowana pierwsza. ta która trafiła kilka dni wcześniej na dno stosu może leżeć miesiąc aż ilość nadanych paczek się zmniejszy i się do niej dokopią.

Sredni czas dostawy paczki z chin to 14-20 dni.
Mi jedna paczka szła 3 miesiące!!!

Mlb, polecanie jakiegoś sprzedawcy ze słabymi opiniami na ali i z małą ilością sprzedaży jest wysoce nierozsądne.
opinie o sprzedawcy idzie sobie wyrobić kupując u niego wiele przedmiotów w dłuższym okresie czasu, a nie na podstawie jednego zakupu!
gramacz

Pochwały: 7
Telefon:: LENOVO

Postprzez Tomek-N » 26 maja 2013, o 12:43

Czas dostawy, czasem dostawy. Ale jeżeli Chinatronic wysyła ci tydzień temu numer przesyłki, a do tej pory jest ona niewidoczna na trackingu, to chyba to nie jest wina poczty tylko nadawcy, który jak mniemam nie nadał fizycznie przesyłki.
Tomek-N

Postprzez jacek.marciuk » 26 maja 2013, o 14:18

stifler959,
Jeżeli to jest coś innego niż V970 to właściwie bym anulował zamówienie.
szkoda zdrowia., nerwów.
fake'owe nr trackingowe.
brak towaru (a na aukcjach "in stock").
wielka ściema.
daruj sobie, kup u kogoś kto po prrostu to ma na serio i wysyła paczki a nie kpi z klienta.
jacek.marciuk

Postprzez stifler959 » 26 maja 2013, o 14:37

już się teraz nie będę trzepał z tym. Tym bardziej, że się pytałem i twierdzi że ma i jutro wyśle. Ale jak faktycznie będzie leciał w chu... to się wkurzę, bo właśnie zależało mi na szybkiej wysyłce, a u innych było z tym gorzej bo na wysyłkę mieli czas nawet po 14 dni. Zobaczymy, najwyżej będzie trzeba łaskawie czekać.
stifler959
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez marx » 26 maja 2013, o 15:16

obawiam sie ze w przypadku Newmana K1 wysyłka ze wszystkich sklepów umiejscowionych w Shenzen będzie w podobnym terminie.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez jacek.marciuk » 26 maja 2013, o 15:29

marxxx,

nie, Nie, NIE.

Dlatego, że od innego sprzedawcy K1 już doszedł, od jeszcze innego IDZIE (jeszcze nie ma) ale chociaż pojawia się w trackingu itd.
jacek.marciuk

Postprzez marx » 26 maja 2013, o 15:33

jacek.marciuk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nikt tu nie usuwa twoich postów,w pierwszej połowie maja były problemy z hostingiem i odczytem bazy danych.
Każde usunięcie posta jest z automatu powiadamiane emailem do tego kto go napisał.
W nim może być podany powód usunięcia, ale nie musi)

Ostatnio usunięte posty to kłótnie ozona i east-import.
wszystkie poradniki w tym polecani sprzedawcy służą użytkownikom forum, a nie wprowadzeniem ich w błąd.
Administracja nie handluje na allegro i nie ma na celu utrudniania zakupów w chinach tylko ich popularyzacje.

Na liście polecanych za miesiąć może np nie być chinatronic a bedą inni lepsi sprzedawcy,
i nie stanie się to na podstawie kilku opini: (z powodu dostawy paczki ponad 14 dni) bo to na standardy chińskie norma!!!
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez kojot » 26 maja 2013, o 19:34

Problem z HK, czy kiedykolwiek spotkaliście się z cofnięciem sie statusu?
Mialem do tej pory was posted on 18-May-2013 and is being processed for delivery to the addressee. a patrzę dziś cofło mi na początkowy was posted on 18-May-2013
Jak myślicie co to może oznaczać?
kojot
AKTYWNY

Telefon:: ZP998

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI