Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
27 maja 2013, o 20:56
Dzięki zielonyem
Usunąłem post bo akurat mi się udało sprawdzić... trzeba było zresetować przeglądarkę...
To teraz czekam cierpliwie:) oby Vatu nie przywalili... (jak by przywalili Vat to jak to się opłaca listonoszowi czy coś?)
27 maja 2013, o 20:58
Tak, listonosz przynosi paczke z dolaczona faktura celna .
28 maja 2013, o 15:51
Item No. Posting Date Status Date Status Description
RF123634211SG 28-05-2013 28-05-2013 Despatched to overseas (Country code: PL)
1 Dzień.
28 maja 2013, o 16:04
Mam problem :/ otóż od 6 dni próbuję znaleźć moją przesyłkę ale niestety na stronie
www.singpost.com widnieje tylko taka informacja "The following Item(s) is/are not found" macie jakiś pomysł jak mogę sprawdzić gdzie znajduje się przesyłka?
28 maja 2013, o 16:06
jeśli nie znajduje go strona singpostu to ci nikt nie pomoże.
28 maja 2013, o 16:12
Sprawdz jeszcze dla pewności na tej :
http://en.4px.com/index.php?option=com_tracking4px
i na tej :
http://www.17track.net/index_en.shtml
Poza tym wszystkie te strony do sledzenia sa w tym temacie na pierwszej stronie. Wystarczy poczytac...
28 maja 2013, o 16:17
Niestety sprawdzałem na różnych stronach i nic :( ale chciałem się dowiedzieć czy czekać jeszcze czy może mam gdzieś już pisać?
28 maja 2013, o 16:28
Ja też przez kilka dni po otrzymaniu numeru przesyłki miałem coś takiego. Wczoraj miałem już information received, a dzisiaj despatched to overseas. Jeżeli sprzedawca jest w miarę uczciwy, a nie dał Ci tylko numer z kapelusza, a ma zamiar wysłać za miesiąc to możesz jeszcze dzień czy dwa poczekać.
Tak czy inaczej już teraz możesz się z nim skontaktować i zapytać co i jak żeby się nie stresować nadmiernie.
28 maja 2013, o 21:28
Proponuję pisać do sprzedawcy. U mnie ChinaTronic olewał sprawę. Po wysłaniu do niego informacji, że był zobowiązany wysłać w ciągu 3 dni a po 11 nie ma informacji na SP o nadaniu przesyłki oraz że napisze do Ali oraz zaznaczę to w komentarzu sprawa się ruszała. Po kilu godzinach pokazała się przesyłka a po następnej wymianie uprzejmości pokazała się informacja o wysłaniu przesyłki.
Przypuszczam, że sprzedawcy rezerwują jakoś numery a nie wysyłają przesyłek. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale po lekturze tego forum do takich wniosków doszedłem.
28 maja 2013, o 22:05
Mozliwe ze sprzedawcy-kretacze czekaja po 3-5 dni na zebranie wiekszej wysylki i dopiero wtedy nadaja wszystkie paczki na poczcie lub przez kuriera . Dlatego czasami ktos czeka tydzien na numer przesylki , a niektorzy dostaja ten numer juz na kolejny dzien . Gorsza sprawa jak ktos czeka na pojawienie sie statusu 1-2 tygodnie . To juz przegiecie .
28 maja 2013, o 22:20
Sprzedawca mi odpowiedział że mam pisać z pocztą a nie z nim...
28 maja 2013, o 22:57
To sam widzisz na jakiego lamusa trafiles . Inni przynajmniej chca pomagac itd . ten od razu odwraca kota ogonem . Ja na Twoim miejscu pisalbym do Aliexpress , jesli masz mozliwosc to otwieraj spor i napisz sprzedawcy ze wystawisz negatywny komentarz . Ale do SG tez napisz .