• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez gutosie » 26 paź 2018, o 08:22

jakie błędy są w 3.3 z C10 w porównaniu do 3.1+fixy z s3 ?
w 3.1+fixy z s3 nie ma języka polskiego :-/
gutosie
 
Posty: 30
Dołączył(a): 21 gru 2016, o 20:41
Pochwały: 4
Telefon:: UMI ZTE Sharp Aquos

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 26 paź 2018, o 12:06

gutosie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


kolejny Twój post i znów pytasz o rzeczy, które są w tym wątku
a na język PL to morelocale - i ta informacja też się kilkukrotnie tu przewinęła
adamuadamu
 
Posty: 95
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 12
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Elvis907 » 27 paź 2018, o 12:03

gutosie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja też używam treble 3.1 + poprawki heinekena. Innego nie miałem, ale jest stabilny. Niektóre aplikacje są blokowane i nie przychodzą powiadomienia. Czasami pomaga ponowna instalacja. Wgrałem Google Camera i zdjęcia jak dla mnie lux jeśli chodzi o szczegóły. Trochę kolory źle balansuje, np. zieleń szara wychodzi jak jest coś jasnego dookoła, albo nocą przy świetle żarówki odcienie żółtego wpadają w różowy. Niemniej macro robi sporo lepsze niż mój aparat cyfrowy z matrycą 1".
Zasieg WiFi gorszy niż w Xiaomi Redmi 4X.
Bateria jak na 3000 mAh trzyma świetnie. U mnie nawet 6-7 godzin SOT jak się więcej bawić. Oczywiście przy GPS czy danych sieciowych zamiast WiFi jest sporo gorzej.
Największy problem dla mnie to zasięg,który to w domu rodzinnym na wsi mamy słaby (w xiaomi jedna / dwie kreski na 5 przy oknach, na środku pomieszczeń w ogóle nie ma żaden telefon). Natomiast Sharp ledwie łapie jak stoi niedotykany a nawet jak jest kreska czy dwie, to SMSa nie idzie wysłać, nie wspominając o dzwonieniu. Bateria wtedy spada jak szalona - od kilku do kilkunastu % na godzinę.
Dlatego mam dylemat czy go nie sprzedać. Xiaomi mnie przyzwyczaiło, że bateria wytrzymuje spokojnie 2 dni. Z drugiej strony 5,5" w tak małej obudowie i w końcu jakość zdjęć, która mnie zadowala - chyba w tej cenie nic innego nie znajdę :-)
Elvis907
 
Posty: 20
Dołączył(a): 8 mar 2017, o 15:47
Pochwały: 1
Telefon:: HTC

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 27 paź 2018, o 18:14

Ustaw sieć na "tylko 2G",u mnie w każdym telefonie tak ustawiam jak jestem w domu i zasięg zawsze skacze w górę.
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 383
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 19
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Elvis907 » 28 paź 2018, o 03:23

Robiłem tak, zresztą tak samo jak w xiaomi. Właśnie na 2G jest u nas taki zasięg i tak bateria mocno leciała.
Na noc jak zostawiłem świeżo naładowany do pełna to rano zostało 70-kilka %. Potem jak go nosiłem po domu i dworze to po południu padł. Używany był minimalnie (kilka SMSów, kilkanaście minut szperania na WiFi).
Elvis907
 
Posty: 20
Dołączył(a): 8 mar 2017, o 15:47
Pochwały: 1
Telefon:: HTC

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez HokusPokus77 » 28 paź 2018, o 14:43

Taki problem
S2 4/64 na oryginalnym oprogramowaniu jedynie odblokowany bootloader.
Wczoraj przy baterii naładowanej do 50% przyszło powiadomienie i gdy próbowałem odblokować fon nie zareagował, myślałem że zwieszka więc restart i telefon już nie wstał - pełna cegła, nie reaguje na przyciski, komputer go nie widzi. Jakieś sugestie co można by zrobić? Przesiedział całą noc na ładowarce, podłączenie teraz do ładowarki poprzez miernik powoduje że przez ok 30 s do minuty pobiera ok 0,30A i potem przestaje.
HokusPokus77
 
Posty: 7
Dołączył(a): 18 cze 2018, o 11:36
Telefon:: Apple

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pepeq77 » 28 paź 2018, o 16:34

HokusPokus77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Podgrzej tył telefonu np suszarką i spróbuj jakąś przyssawką (np od uchwytu nawigacji) oderwać tylne plecy. Potem odłącz baterię (musisz użyć małego śrubokręta). U mnie pomogło.

Autor postu otrzymał pochwałę
pepeq77
 
Posty: 54
Dołączył(a): 20 paź 2015, o 19:01
Pochwały: 10
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez HokusPokus77 » 2 lis 2018, o 11:21

Odpięcie baterii pozwoliło na uruchomienie słuchawki, dzięki za sugestię
HokusPokus77
 
Posty: 7
Dołączył(a): 18 cze 2018, o 11:36
Telefon:: Apple

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez longu » 21 lis 2018, o 17:12

Odważył się już ktoś zainstalować 9.0?

https://www.getdroidtips.com/android-9- ... -aquos-s2/
Pozdrowionka.
longu
 
Posty: 6
Dołączył(a): 17 sty 2014, o 23:09
Telefon:: Samsung

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pepeq77 » 21 lis 2018, o 23:14

longu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


https://youtu.be/yFqYUnYi8Fc
pepeq77
 
Posty: 54
Dołączył(a): 20 paź 2015, o 19:01
Pochwały: 10
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pingwinek » 22 lis 2018, o 02:00

Ciekawe co nie działa. Coś czytałem, że niektóre telefony maja problem z NFC a to jeden z powodów przejścia na ten telefon.
Camera google i magisk też by były wymagane w działaniu. ROM już pociągniety na laptopa. Teraz tylko pozostała decyzja......
pingwinek
 
Posty: 3
Dołączył(a): 7 wrz 2018, o 08:51
Telefon:: sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez beex » 26 lis 2018, o 16:52

Mam mały problem z moim sharpem. Mam obecnie stokowy rom tajwanski 8 i niektórzy rozmówcy maja trudność gdyż bardzo słabo mnie słysza. Czy w sharpie tak już jest czy może to wina stokowego oreo. Czy na customach jest lepiej w tym temacie . Jest juz jakas mozliwosc odblokowania bootloadera z poziomu tajwańskiego oreo :-)
beex
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 mar 2018, o 21:55
Telefon:: Elephone s8mini

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama