• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez dlainternetu » 15 sty 2019, o 14:12

ok teraz wystąpił mi kolejny problem
telefon włącza się cały czas w download mode, próbowałem go zrestartować przy pomocy komendy
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

lecz nie czyta wcale telefonu.
jakieś sugestie jak to może naprawić ?
dlainternetu
 
Posty: 20
Dołączył(a): 9 mar 2018, o 15:36
Telefon:: Sharp Aquos S2

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Lindinho » 16 sty 2019, o 00:08

Tak. Kup mego 6-miesiecznego Sharpa z Oreo Tajwan. Stan idealny, priv
Lindinho
 
Posty: 76
Dołączył(a): 13 lis 2016, o 19:59
Telefon:: Xiaomi & Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Esper » 16 sty 2019, o 11:38

gta napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Pójdę o krok dalej - coś się zmieniło w oficjalnym sofcie od wakacji?


bardzo ciekawe pytanie :)

aquos11 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Testowałem wszystkie te nowe ROM-y na 9 i niestety żaden nie okazał się na tyle stabilny, bym na nim pozostał.
Głównie stabilność jest średnia, często wywala albo pojawia się efekt 'czarnego ekranu'.
Żaden nie obsłguje też diody LED, zaś aplikacje do zdjęć są beznadziejne.
Ale nasz Sharp ma nadal wsparcie w projekcie Treble i rzekomo ma pojawić się ROM z 9 właśnie od Treble, więc cierpliwie czekam.
Póki co - Treble 3.3 okazuje się najlepszy.


a opisałbyś skąd pobrać treble 3.3 lub zapodał jakąś instrukcję jak się na niego przesiąść? na xda znalazłem ale pliki 3.1
Esper
AKTYWNY
 
Posty: 221
Dołączył(a): 24 lip 2015, o 23:23
Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 2 mar 2019, o 14:00

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Pójdę o krok dalej - coś się zmieniło w oficjalnym sofcie od wakacji?


bardzo ciekawe pytanie :)

aquos11 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Testowałem wszystkie te nowe ROM-y na 9 i niestety żaden nie okazał się na tyle stabilny, bym na nim pozostał.
Głównie stabilność jest średnia, często wywala albo pojawia się efekt 'czarnego ekranu'.
Żaden nie obsłguje też diody LED, zaś aplikacje do zdjęć są beznadziejne.
Ale nasz Sharp ma nadal wsparcie w projekcie Treble i rzekomo ma pojawić się ROM z 9 właśnie od Treble, więc cierpliwie czekam.
Póki co - Treble 3.3 okazuje się najlepszy.


a opisałbyś skąd pobrać treble 3.3 lub zapodał jakąś instrukcję jak się na niego przesiąść? na xda znalazłem ale pliki 3.1


Wybacz, że tak późno, ale zupełnie zapomniałem, a potem miałem nieco przygód z telefonem. :)
Jeśli masz już 3.1, to pobierasz po prostu 3.3, wrzucasz go na telefon/ kartę SD (oczywiście załączoną w telefonie) i z poziomu TWRP instalujesz już 3.3.
Aby dostać się do TWRP, podłączasz telefon do komputera, restartujesz i w momencie restartu przytrzymujesz Power + Volume Up.
W razie pytań, pisz. :)
A tutaj link do 3.3:
https://forum.xda-developers.com/showpo ... count=1451
aquos11
 
Posty: 24
Dołączył(a): 25 sie 2018, o 19:55
Telefon:: Sharp
Góra

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 2 mar 2019, o 14:03

dlainternetu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy komputer wykrywa telefon?
Tj. po podłączeniu, widzisz eksploratora z dostępem do pamięci wewnętrznej? To zasadnicza rzecz.
Pozdrawiam. :)
aquos11
 
Posty: 24
Dołączył(a): 25 sie 2018, o 19:55
Telefon:: Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rgr » 2 mar 2019, o 14:28

aquos11 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobrze zrozumiałem, że najpierw flashujemy plikiem z part1, a potem zalecane jest sflaszowanie z part2?
PS. Mam S2 4/64GB i TWRP. Muszę zrezygnować z AICP, bo często przestaje przechodzić w Deep Sleep i zużywa baterię.
rgr
 
Posty: 69
Dołączył(a): 23 cze 2018, o 20:51
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 2 mar 2019, o 23:49

Nie, nie. To są jakby dwie modyfikacje. :)
Ja, osobiście, używam pierwszej, tj. z pierwszego linku. Flashujesz bezpośrednio z TWRP. :)
aquos11
 
Posty: 24
Dołączył(a): 25 sie 2018, o 19:55
Telefon:: Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rgr » 3 mar 2019, o 21:47

Coś nie mogę go zrozumieć czym się różnią, a opis jakiś taki...

Ps. Jest Lineage 15.1 dla S2, ale jeszcze chyba warto wstrzymać się z instalacją.
rgr
 
Posty: 69
Dołączył(a): 23 cze 2018, o 20:51
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 4 mar 2019, o 21:47

rgr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Właśnie miałem o tym napisać. :D
Ja już testuję i... nie wracam do 3.3. :)
aquos11
 
Posty: 24
Dołączył(a): 25 sie 2018, o 19:55
Telefon:: Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rgr » 5 mar 2019, o 16:59

Ja jeszcze poczekam aż się ułoży, bo widzę co chwilę jakieś patche :)
rgr
 
Posty: 69
Dołączył(a): 23 cze 2018, o 20:51
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 6 mar 2019, o 10:09

Właśnie miałem przykrą przygodę z moim S2 (pierwszą od zakupu w sierpniu, czyli w sumie nieźle, Mi5s przez pół roku chciałem wyrzucić przynajmniej 10x)
Przywiesił mi się BT -> reboot, telefon po splash screenie Sharp/powered by Android zawisł na ekranie z napisem Sharp i nie dał się za nic włączyć/wyłączyć - trzymanie power nic nie dawało, po podłączeniu do PC okazało się, ze komputer widzi urządzenia ADB, ale pomimo faktu, że był to znany komp i autoryzacje były udzielone już dawno temu, to menager urządzeń widział sprzęt pod nowym VID/PID, więc wydanie komend z poziomu ADB było niemożliwe (device unauthorized), nawet po zmodyfiowaniu pliku .inf do sterowników adb. Grubo się zagotowałem, bo aukrat jestem w robocie i ciężko o suszarkę, by otworzyć tel i odpiąć baterię w celu reboota. Nagle eureka - tel reaguje na jednoczesne wciśnięcie power+vol dn+vol up - także, jakby ktoś trafił na podobnego bootloopa, to proponuję najpierw combo trzech klawiszy zanim zabierzecie się za fizyczne otwieranie telefonu. Co ciekawe, po normalnym restarcie i podłączeniu USB z komputerem (cały czas tym samym), telefon przedstawił się jako te "nowe" urządzenie i poprosił o autoryzację do debugowania USB na nowym VID/PID

Pochwały przyznane za posta: 2
adamuadamu
 
Posty: 102
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Esper » 11 mar 2019, o 11:42

i jak tam wrazenia z dzialania tego systemu? warto sie juz przesiadac?
Esper
AKTYWNY
 
Posty: 221
Dołączył(a): 24 lip 2015, o 23:23
Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość