SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez marx » 27 lis 2018, o 10:19

Masz założone jakieś Etui z klapką ? Spróbuj porozmawiać bez niego .
marx
Administrator
 
Posty: 9920
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 256
Telefon:: Dual sim

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez beex » 27 lis 2018, o 11:09

marx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Nie to nie to. Sprawdzałem na gołym telefonie i porównywałem z innym.
beex
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 mar 2018, o 21:55
Telefon:: Elephone s8mini

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez gutosie » 27 lis 2018, o 14:18

Kolega wyżej dobrze pisze, u mnie problemem było etui :-/
gutosie
 
Posty: 31
Dołączył(a): 21 gru 2016, o 20:41
Pochwały: 4
Telefon:: UMI ZTE Sharp Aquos

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez beex » 27 lis 2018, o 14:55

gutosie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


To moze u kolegi tak było ja wyjołem go z etui i jest golutki :-D niestety efekt jest ten sam - osoba po drugiej stronie ledwo mnie słyszy (nokia). Sprawdzałem go z moim starym elephonem 8mini i ten wydaje sie miec czulszy mikrofon lub lepsze wzmocnienie. Zastanawiam sie czy nie jest to wina stockowego oreo (byc moze jakos nisko ustawione wzmocnienie). Niestety mam zablokowany bootloader i nie wiem czy jest juz jakas mozliwosc odblokowania bootloadera i przejscia na custom.
beex
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 mar 2018, o 21:55
Telefon:: Elephone s8mini

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Esper » 30 lis 2018, o 17:19

pepeq77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


https://youtu.be/yFqYUnYi8Fc


Troszkę mnie martwi brak komentarzy pod tym wpisem :/ Ale jestem ciekaw czy np pod 9tką jest lepiej z baterią
Esper
AKTYWNY
 
Posty: 227
Dołączył(a): 24 lip 2015, o 23:23
Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez eSbe » 30 lis 2018, o 18:42

beex napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


To moze u kolegi tak było ja wyjołem go z etui i jest golutki :-D niestety efekt jest ten sam - osoba po drugiej stronie ledwo mnie słyszy (nokia). Sprawdzałem go z moim starym elephonem 8mini i ten wydaje sie miec czulszy mikrofon lub lepsze wzmocnienie. Zastanawiam sie czy nie jest to wina stockowego oreo (byc moze jakos nisko ustawione wzmocnienie). Niestety mam zablokowany bootloader i nie wiem czy jest juz jakas mozliwosc odblokowania bootloadera i przejscia na custom.



przywroc go do ustawien fabrycznych. U mnie pomoglo.
eSbe
AKTYWNY
 
Posty: 465
Dołączył(a): 22 mar 2013, o 14:32
Lokalizacja: Alie
Pochwały: 8
Telefon:: czajna

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pepeq77 » 1 gru 2018, o 01:57

Cały dzień dzisiaj bawiłem się tymi aktualizacjami (AEX i PE). Stwierdzilem, że mają gorsze apki do zdjęć a w PE GCam się zawiesza. Więc wróciłem do SS2/C10 Trebled v3.4 bo chyba na tą chwilę jest to dla mnie najlepszy rom.
pepeq77
 
Posty: 55
Dołączył(a): 20 paź 2015, o 19:01
Pochwały: 10
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rgr » 7 gru 2018, o 00:58

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


https://youtu.be/yFqYUnYi8Fc


Troszkę mnie martwi brak komentarzy pod tym wpisem :/ Ale jestem ciekaw czy np pod 9tką jest lepiej z baterią

Ale masz link do forum:
https://4pda.ru/forum/index.php?showtop ... ry76899903

Tradycyjnie dioda LED nie rabotajet :)

PS. Sprawdziłem, że na AICP u mnie nie działa słuchawka bluetooth. Może jest walnięta, sprawdzę jutro ją sprawdzę na innym fonie.
rgr
 
Posty: 75
Dołączył(a): 23 cze 2018, o 20:51
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522
Góra

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez godulman » 7 gru 2018, o 11:31

Witam.Mam ten sam problem co kolega beex tzn.druga osoba ledwo mnie słyszy.Soft to treble 3.4.Czy ktoś się orientuje jak wgrać modem 135e??
godulman
 
Posty: 10
Dołączył(a): 22 wrz 2015, o 00:40
Telefon:: s3

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Esper » 19 gru 2018, o 12:35

https://www.purepc.pl/urzadzenia_mobiln ... w_w_polsce jeśli dobrze rozumiem C10 będzie na nasz rynek więc zapewne z dobrą obsługą PL, zaś są porty tego na s2(czy może s2 = c10 w ogóle).

Ktoś bardziej zaznajomiony mógłby napisać, czy jest sens liczyć na jakiś nowy dobry rom?
Esper
AKTYWNY
 
Posty: 227
Dołączył(a): 24 lip 2015, o 23:23
Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez kiluselk » 20 gru 2018, o 22:29

beex napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Cześć
U mnie jest ten sam problem, natomiast zauważyłem że problem jest głównie z kartą nr 2. To tutaj słyszą mnie "jak ze studni" lub przerywa i ja słyszę co drugie słowo.
Dzwoniąc z karty nr 1 takich problemow nie ma.

Zauważyłeś taką zależność jak u mnie?

Rom 00W_2_080 - Oreo 8.0.0
kiluselk
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 gru 2018, o 22:20
Telefon:: Sharp s2
ROM: Oreo

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Lindinho » 28 gru 2018, o 20:38

Kurczę, gdzieś mi zniknely w stockowej Oreo apce apartu te aszustkie ustawienia Sport, Noc, Dzieci itp. Gdzież to macie?
Lindinho
 
Posty: 76
Dołączył(a): 13 lis 2016, o 19:59
Telefon:: Xiaomi & Sharp

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość