Właśnie miałem przykrą przygodę z moim S2 (pierwszą od zakupu w sierpniu, czyli w sumie nieźle, Mi5s przez pół roku chciałem wyrzucić przynajmniej 10x)
Przywiesił mi się BT -> reboot, telefon po splash screenie Sharp/powered by Android zawisł na ekranie z napisem Sharp i nie dał się za nic włączyć/wyłączyć - trzymanie power nic nie dawało, po podłączeniu do PC okazało się, ze komputer widzi urządzenia ADB, ale pomimo faktu, że był to znany komp i autoryzacje były udzielone już dawno temu, to menager urządzeń widział sprzęt pod nowym VID/PID, więc wydanie komend z poziomu ADB było niemożliwe (device unauthorized), nawet po zmodyfiowaniu pliku .inf do sterowników adb. Grubo się zagotowałem, bo aukrat jestem w robocie i ciężko o suszarkę, by otworzyć tel i odpiąć baterię w celu reboota. Nagle eureka - tel reaguje na jednoczesne wciśnięcie power+vol dn+vol up - także, jakby ktoś trafił na podobnego bootloopa, to proponuję najpierw combo trzech klawiszy zanim zabierzecie się za fizyczne otwieranie telefonu. Co ciekawe, po normalnym restarcie i podłączeniu USB z komputerem (cały czas tym samym), telefon przedstawił się jako te "nowe" urządzenie i poprosił o autoryzację do debugowania USB na nowym VID/PID
Pochwały przyznane za posta: 2