Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [aliexpress] Reklamacja telefonu i innych produktów z Ch

24 lut 2017, o 10:25

Ta historia to jest żart, prawda?

Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka

24 lut 2017, o 11:31

Też tak uważam , nie mogę uwierzyć w to co czytam. I takie coś zrobił kolega który dwa lata jest na forum.

24 lut 2017, o 11:48

Cóż, nauka na własnych błędach boli. Lepiej uczyć się na cudzych, czyli czytac forum.

24 lut 2017, o 13:13

U mnie po roku przestała działać ładowarka Blitzwolfa.
Sprzedający zaproponował mi kupno drugiej z rabatem albo odesłanie obecnej.

24 lut 2017, o 13:21

soulfly777kris napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież przy płatności Paypal masz możliwość skorzystania ze zwrotu kosztów wysyłki zwrotnej więc nie ma problemu.

28 lut 2017, o 16:28

Uwaga, mam problem z x92 (72$). Nie działa ani HDMI ani AV (kupiłem kabel).
Seller Senyue

Otworzyłem spór bo sprzedawca mnie olewał, kazał naprawiać na miejscu itp.
Nie jestem w stanie uploadować wideo, powinno przyjąć do 500MB, nie mogę wysłać 165MB.
Wysyłałem im linki na sendspace.com ale arbitraż (Dispute) twierdzi, że wideo ma być wysłane do aliexpres.com bo inne nie będzie uwzględnione.
Skasowałem zdjęcia i częściowe wideo, które do nich wysłałem i próbowałem raz jeszcze. Nic to nie dało. Wysyłka z pracy także.

Mam następujące opcje:
1 - wysłać na swój koszt x92 do sprzedawcy (pojęcia nie mam ile to będzie kosztować) - wtedy zwrócą mi TYLKO koszt urządzenia
2 - nie wysyłać i zwrócą mi 7$ :-)
3 - szukać kogoś, kto naprawi to na miejscu, coś mają wtedy oddać...
Propozycje 1 i 2 to już z arbitrażu.
Generalnie kompletnie olewają mnie. Obsługa portalu, też udaje, że nie mogą nic zrobić.
Nigdy nie miałem takiej sytuacji, nawet jak dostałem zepsuty towar.

Tymczasem przerwałem spór (Cancel) bo dziś mija termin.
Prosze o radę, co robić.

28 lut 2017, o 20:49

wysylaj filmy na ali przez Operę

28 lut 2017, o 23:44

Dziękuję, spróbuję z Operą.
A co jeśli nic to nie zmieni?
Dalej będzie alternatywa 7$ albo wysyłka za 28$ (albo coś koło tego, tu ktoś pisał na forum).
Dałem 72$ i dostałem szajs...
Wysyłać? Czy czekać na... No właśnie, na co?
Są jeszcze inne możliwości jeśli odrzucą moje żądanie zwrotu pełnej kwoty?

1 mar 2017, o 00:43

Na ali w opisach jak dokumentować usterki w sporze jest (na pewno był) link do serwisu https://www.mediafire.com/
Ja tak wysyłałem kilka filmów jak mi nie chciał załadować firefox do ali i zaakceptowali.

7 mar 2017, o 06:40

Panowie i Panie.
Zakupiłem 2 egzemplarze w odstępie czasu 1msc Meziu 4Mx Pro.
Pierwszy przyszedł 3 msc temu a drugi 2.
Ten drugi wczoraj sobie leżał i się nagle wyłączył i nie chce się już włączyć. Próbowałem go ładować ale to nic nie daje. Robi się tylko ciepły w górnej częsci ekranu. Zakupiłem go w MTK Store, ale widzę nie mają nic w ofercie i chyba zwineli manatki.
Co teraz? Jest jakaś szansa walczyć przez aliexpress?
Miał ktoś do czynienia z tym sprzedawcą?
Check out this recommended store on AliExpress. Find great products at low prices!
http://s.aliexpress.com/IVjqEnMf
(from AliExpress Android)
Odpowiedz