Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez grzegorz1982 » 12 wrz 2016, o 13:32
Mam pytanie, zareklamowałem myszkę która nie działała stworzycielem spór w odpowiedzi chińczyk napisał mi abym wysłał film, pod tym kliknąłem potwierdzam takie rozwiązanie co wiązało sie z zamknięciem sporu czy jest inna szansa odzyskania kasy ?
-
grzegorz1982
- AKTYWNY
-
- Telefon:: Mi4C
przez marcoos1 » 12 wrz 2016, o 15:22
Pisałeś to w jakimś innym języku a potem google translatorem dopiero na polski?
Czemu szukasz innego sposobu na odzyskanie kasy? Skoro otworzyłeś spór i wysłałeś film to o co chodzi? Wysłanie filmu nie wiąże się z zamknięciem sporu. Musiałeś powciskać coś innego lub translator na polski to źle przetłumaczył.
-
marcoos1
- VIP
-
- Pochwały: 84
- Telefon:: samsung
przez ans15 » 13 wrz 2016, o 12:47
witam
Mam pytanie bo wysłalam telefon na gwarancje do goldway.
Po czym oni cały czas twierdzą telefon byl otwierany.
Ja nie oddawałma go na gwarancje a tym bardziej sama go nie otwierałam.
Każą mi zapłacic 220 RMB za naprawe.
Co mam zrobic w takiej sytuacji ?
-
ans15
-
- Telefon:: Sony
przez cebularz » 14 wrz 2016, o 12:05
Otrzymałem Homtom ht17 od nowego sklepu z Ali ale wysyłającego z niemiec "Victory"
Tel otrzymałem używany przez jakiegoś turka- Zalogowane kilka kont- gmail, whats up, dużo zdjęć w pamięci, historia połączeń , smsów..... Jaja... :)
I teraz co radzicie? Refund czy zwrot ? Victory - nowy sklep choć raczej chce iśc w pozytywną stronę, Tel ma ślady uzytkowania i to widać.....
-
cebularz
-
- Pochwały: 10
- Telefon:: Chiński
- ROM: z Chin
przez marcoos1 » 14 wrz 2016, o 13:19
Czemu nas pytasz co ty chcesz dostać (refund czy zwrot telefonu)? Sam wybierz co ci odpowiada. Jak zadowoli cie zniżka to pomyśl w jakiej wielkości, a jak nie, to negocjujesz warunki odsyłki. Skąd mamy wiedzieć co byś wolał? Jeden zadowoli się 10% zwrotu, inny będzie chciał 40% a trzeciego nie zadowoli nawet 70% i będzie chciał odesłać.
-
marcoos1
- VIP
-
przez cebularz » 14 wrz 2016, o 13:21
Pytanie gdzie jest odsyłka jak przyszło z magazynu niby z niemiec a tak naprawde nadanie Słubice
-
cebularz
-
- Pochwały: 10
- Telefon:: Chiński
- ROM: z Chin
przez marcoos1 » 14 wrz 2016, o 13:51
Adres odsyłki musisz ustalić ze sprzedawcą PRZED WYSŁANIEM. To nie działa tak, że wyślesz i koniec sprawy.
-
marcoos1
- VIP
-
przez chinczyk » 16 wrz 2016, o 15:42
musze odeslac telefon do chin, czy wyslac to jako list polecony ekonomiczny czy priorytet i jaki jest tego koszt? poza tym czy poczta mi przyjmie telefon w zwyklej kopercie? bo z tego co wiem juz rzeczy wartosciowe przyjmuja tylko jako paczka a listami poleconymi biora tylko dokumenty
-
chinczyk
-
- Pochwały: 2
przez fake4r » 16 wrz 2016, o 15:45
Wysyłasz jako list polecony zagraniczny i tu wszystkie są priorytetowe nie ma ekonomicznych. Zabezpiecz telefon przed uszkodzeniami, najlepiej w mały karton, a jak chcesz w kopercie wysłać no to dużo folii ochronnej, przy tym pilnuj wagi. Bo powyżej 500g już jest 50zł. Nie ważne co jest w środku nie będą pytać.
-
fake4r
- VIP
-
- Pochwały: 215
- Telefon:: Redmi Note 8
przez jalo » 17 wrz 2016, o 00:48
najpierw dopytaj co i jak, mi zaproponowali odsyłkę do Niemiec, także trochę taniej
-
jalo
-
- Pochwały: 1
- Telefon:: SGS3
przez rapidziory » 17 paź 2016, o 10:22
Cześć,
mam następującą sytuację. Kupiłem telefon na Aliexpress (Meizu M2) w lutym. Telefon dotarł do mnie w kwietniu. W lipcu telefon się zepsuł. W pewnym momencie zrobił się ciepły i sie wyłączył. Skontaktowałem się ze sprzedawcą (z Aliexpress) i wysłałem do niego telefon (w sierpniu). Po 2 tygodniach sprzedawca telefon otrzymał. Po kolejnych 2 stwierdził, że go naprawił i poprosił o numer do wysyłki. Teraz od 3 tygodni pytam się o numer wysyłki - to ciągle dostaję odpowiedź, że wyślą telefon niebawem - żebym się nie martwił.
Zastanawiam się nad napisaniem skargi do Aliexpress. Czy mogę w jakiś sposób sprawić, żeby sprawa ruszyła z miejsca? Ktoś miał podobny przypadek? Prosiłbym o pomoc co w tej sytuacji mogę zrobić.
Pozdrawiam,
Michał
-
rapidziory
-
- Telefon:: S1
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI