• Reklama

Recenzja meizu pro 6 plus

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Multiaplikator » 17 kwi 2018, o 21:26

W tej chwili chyba najlepsze ceny są w banggood i geekbuying.
Using Tapatalk
Multiaplikator
 
Posty: 37
Dołączył(a): 22 mar 2014, o 13:42

Reklama

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez miszaa » 17 kwi 2018, o 22:00

geekbuying - a jak jest z VATem tutaj?
---------------
Pozdrawiam
miszaa
miszaa
 
Posty: 133
Dołączył(a): 10 sty 2015, o 17:12
Telefon:: lg

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez jeedek » 17 kwi 2018, o 22:08

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Z telefonów które miałem Meizu Pro 6 Plus pod względem aparatu jest najlepsze. Czy pstryka wg mnie lepsze fotki od Axon 7, Cool 1, Xiaomi Mi4c, Xiaomi Mi4, ZUK Z2, Nubia M2 o serii redmi i innych budżetowcach już nie wspominam ;)
Na maxa denerwuje mnie skaner odcisków palca nie zawsze łapie i za szybki nie jest. Ten w Axonie 7 wymiatał.
No i to nieaktywne NFC mnie cały czas boli :/
Avatar użytkownika
jeedek
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): 14 sty 2016, o 14:37
Pochwały: 5
Telefon:: LG G6
ROM: Stock Android 8.0

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez mruczek66 » 18 kwi 2018, o 09:29

widział ktoś jakiegoś fixa dla wi-fi i bluetoofha. mam słaby zasięk. z mi band 2 nie mam info o połączeniach i powiadomieniach apli. słuchawki też przerywają. jestem na 6.1.0.0G.
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 313
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 14:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: zte zte nubia z17 li

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 18 kwi 2018, o 10:17

Dziwne, używam głośnika tronsmart na bt, a wifi powiem że mam lepszy zasięg niż w laptopie. Na zrzucie widać połączenie a router stoi w drugiej części domu na piętrze. Sieci z osiedla nawet łapie całe mnóstwoObrazek

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1368
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Cezary_Lewczuk » 23 kwi 2018, o 07:29

Koledzy mam pytanie. Czy macie sposób na zainstalowanie na naszym telefonie viperafx? Próbowałem bez skutku... root, supersu, busybox, instalacja viperafx i biblioteki nieaktywne, poczytałem poradniki w necie i chyba na nasz telefon konkretnie nic nie znalazłem, może u nas jest tutaj fachowiec? Z viperem na starym rm note 2 jednak trochę lepiej odtwarza mi muzyke. Jakieś podpowiedzi?
Avatar użytkownika
Cezary_Lewczuk
 
Posty: 35
Dołączył(a): 13 sie 2014, o 20:58

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez zielony14 » 25 kwi 2018, o 08:15

Aktualnie jest świetna oferta na ten model, za 192,96$ (665,50zł) można mieć go bez VAT.
aktualne-promocje-telefonow-t8022-2832.html#p383674
Pomoc w zakupach z chin, w wyborze telefonu.
Najnowsze promocje telefonów!

Więcej na pw, bądź "zleceniekupna@gmail.com".
Avatar użytkownika
zielony14
VIP
 
Posty: 1825
Dołączył(a): 16 lis 2014, o 18:18
Lokalizacja: Kraków i Sanok
Pochwały: 70
Telefon:: Nubia M2
ROM: Stock

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez rodan77 » 25 kwi 2018, o 08:47

Cena świetna, tylko szkoda, że nie mają szarego.
rodan77
AKTYWNY
 
Posty: 794
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 75
Telefon:: Z17 LITE

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Flyagaric » 25 kwi 2018, o 11:40

Biały przód to ekstrema ... Dla mnie nie do przyjęcia.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4371
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 150
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 25 kwi 2018, o 12:58

Cezary_Lewczuk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
O kurde!!!! Viper chcesz na pro 6 Plus instalować? To jak pić dobre piwo z marnym sokiem. Tutaj dźwięku nie należy poprawiać. To wręcz profanacja. Zmień lepiej słuchawki jak Ci źle gra. Miałem xiaomi rn1, rn2 i RN3 pro i żaden nawet minimalnie nie zbliżył się jakością do meizu. Każdy viper czy też equalizer czy to hardwarowy czy programowy, wprowadza mnóstwo zniekształceń. Daje to tylko złudne wrażenie poprawy dźwięku. Nie rób tego bo aż mnie serce boli. Włącz sobie opcje w ustawieniach hifi "wysokie wzmocnienie" i to wystarczy. Tutaj jest ES9018K2M i nie poprawia się tutaj nic.

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1368
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Cezary_Lewczuk » 25 kwi 2018, o 14:30

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
O kurde!!!! Viper chcesz na pro 6 Plus instalować? To jak pić dobre piwo z marnym sokiem. Tutaj dźwięku nie należy poprawiać. To wręcz profanacja. Zmień lepiej słuchawki jak Ci źle gra. Miałem xiaomi rn1, rn2 i RN3 pro i żaden nawet minimalnie nie zbliżył się jakością do meizu. Każdy viper czy też equalizer czy to hardwarowy czy programowy, wprowadza mnóstwo zniekształceń. Daje to tylko złudne wrażenie poprawy dźwięku. Nie rób tego bo aż mnie serce boli. Włącz sobie opcje w ustawieniach hifi "wysokie wzmocnienie" i to wystarczy. Tutaj jest ES9018K2M i nie poprawia się tutaj nic.

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka
Aktualnie posiadam rm note2 z viperem oraz meizu pro. Testuje dźwięk na wyjsciu liniowym podłączonym do wieży Pioneer oraz przez bluetooth. Były próby na jbl 2 plus W obydwu przypadkach zauważalnie dźwięk bardziej stlumiony i mniejsza scena w porównaniu z rm note 2 z viperem. Czytałem na 4pda ludzie mają podobne odczucia. Zależy mi na spotify, ponieważ na PowerAmpie można to jakoś dostroic. Dlatego zapytałem, dźwięk dla mnie jest na 4+ chciałbym więcej.... Skorzystałem ze sposobu opisanego na forum 4pda ale nadal to nie to..., wygląda na to że viperafx nie da się wgrać a próbowałem. Słuchawki też mam dobre ale zależy mi na korekcji Spotify.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
Cezary_Lewczuk
 
Posty: 35
Dołączył(a): 13 sie 2014, o 20:58

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 25 kwi 2018, o 16:22

Podłączenie do wieży , przez bluetooth czy o zgrozo do JBL2 nie będzie jakimś wyznacznikiem jakości. Scena w Viperze jest sztucznie kreowana i nie ma nic wspólnego z naturalnym odwzorowanie lokalizacji instrumentów. To tak jakby do sprzętu HI-FI podłaczyc equalizer czy jakiś procesor DSP. Zmasakruje to dxwięk na maxa. Spotify gra słabo, no bo nie może grac dobrze 320kbps. Testowałem te same utwory na Tidal i Spotify i róznica kolosalna na korzyść Tidala, aczkolwiek interfejs Spotify bardziej mi pasi, no ale nie o to chodzi by sztucznie podbijać jakieś wartości i robić pseudo scenę przez jakis procesor. Ja co prawda nie mam najlepszych słuchawek bo AKG 518 , ale nie myslałem aby cokolwiek podbijać. Słucham bez korekcji, bez jakichkolwiek basów czy sopranów nawet na power ampie i gra to rewelacyjnie. na forach audio meizu jest jednym z najlepiej ocenianych muzycznych smartphonów. Zresztą DAC ES9018K2M mówi sam za siebie no i to przez ten DAC nie wgrasz vipera bo producent nie zakładał aby ktoś chciał popsuć dźwięk przez jakieś upiększacze.
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1368
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości