• Reklama

Recenzja meizu pro 6 plus

Smartfon Meizu MX4, Meizu MX4 PRO, MUIZU MX5
Opinie, testy, recenzje, ROM, Root

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez jeedek » 6 kwi 2018, o 17:40

Ja używam foli 3mk, co prawda nie zakrywa całego ekranu ale jest cienka i to nie przeszkadza. Leży ok i ma fajny system naklejania dzięki czemu wygodnie jest ją dobrze nakleić.

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
jeedek
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 14 sty 2016, o 15:37
Pochwały: 4
Telefon:: Meizu Pro 6+
ROM: Flyme 6 Global

Reklama

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 6 kwi 2018, o 18:25

Bardzo dobra folia to ta http://allegro.pl/meizu-pro-6-plus-foli ... 62523.html , miałem ja i kurde zdjąłem bo zachciało mi się szkła. Folia dolega prawie do samych brzegów. Zamówiłem sobie teraz bo szkło tragicznie wygląda.
Próbowałem nawiercić otwory w szkle pod czujnik zbliżeniowy. Niestety nie dało się, szkło popękało. Dla ciekawostki, nawet przezroczyste szkło połozone na czujnik powoduje nieprawidłowe działanie czujnika, dlatego w tym miejscu wszelkie szkła i folie powinny mieć otwór tak jak kamerka.
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1350
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 36
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez miszaa » 16 kwi 2018, o 22:18

Hey :)

Ma ktoś dobrą cenę na ten telefon?

Czy są wersje chińskie?
Czy trzeba na nie uważać? - problem z softem?

Pozdrawiam
---------------
Pozdrawiam
miszaa
miszaa
 
Posty: 128
Dołączył(a): 10 sty 2015, o 18:12
Telefon:: lg

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 17 kwi 2018, o 14:17

W bangood mają bardzo dobrą cenę, ale nie wiedziec czemu ktoś pisał ze nie ma diody powiadomień, nie działają jakieś tam aplikacje na chińskim sofcie, więc to taka wersja do grzebania. Na allegro ogłupieli, chcą ponad 2 koła za niego. Ja za wersję Global zapłaciłem 1300pln, to i tak dużo ale jakas tam gwarancja jest i bez problemu wszystko działa.
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1350
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 36
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez miszaa » 17 kwi 2018, o 15:12

A czym się różnią wersje M686H od M686?
---------------
Pozdrawiam
miszaa
miszaa
 
Posty: 128
Dołączył(a): 10 sty 2015, o 18:12
Telefon:: lg

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez boroch » 17 kwi 2018, o 15:26

Kupiłem z banggood. Oczywiście jest dioda powiadomień. Jak dla mnie telefon bomba :)
Pewnie zmienię za jakiś czas, ale jest to telefon naprawdę godny polecenia.
Czekam ma meizu 15.

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 475
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 09:11
Pochwały: 20
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 17 kwi 2018, o 16:21

miszaa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
ja mam M868H, niestety nie mam pojęcia czym się różni.
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1350
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 36
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Flyagaric » 17 kwi 2018, o 18:14

boroch napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Hehehe, Pro 6+ jest dla mnie za wielki, ale, że mam sentyment do Meizu i ich nakładki, to też bardzo jestem ciekaw 15-tki. Oby aparat zaczął się w końcu dobrze spisywać na automacie.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4007
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 131
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 17 kwi 2018, o 19:07

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Hehehe, Pro 6+ jest dla mnie za wielki, ale, że mam sentyment do Meizu i ich nakładki, to też bardzo jestem ciekaw 15-tki. Oby aparat zaczął się w końcu dobrze spisywać na automacie.

A co nie tak jest z aparatem w meizu? W Pro 6 plus jest bardzo dobrze, bynajmniej na Globalu. Ogólnie to 5.7cala ale wymiarami porównywalny z 5.5 calowymi ze względu na małe ramki. No i cienki jest dosyć. Dla mnie 5 cala to malenstwo. Moze dlatego że stary juz jestem i wzrok juz nie ten :)
A co do wersji H to jest to wersja europejska, tak dowiedziałem się na grupie meizu fans.
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1350
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 36
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez miszaa » 17 kwi 2018, o 19:43

Czy jest szansa na cenę poniżej $200 ?
---------------
Pozdrawiam
miszaa
miszaa
 
Posty: 128
Dołączył(a): 10 sty 2015, o 18:12
Telefon:: lg

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Flyagaric » 17 kwi 2018, o 20:00

IMHO aparaty Meizu zawsze pokazywały się z lepszej strony dopiero na manualu. Auto zawsze trochę odstawało od czołówki - zwłaszcza w trudnym świetle.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4007
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 131
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez miszaa » 17 kwi 2018, o 21:31

Jakieś promocje?
---------------
Pozdrawiam
miszaa
miszaa
 
Posty: 128
Dołączył(a): 10 sty 2015, o 18:12
Telefon:: lg

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MEIZU



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości