• Reklama

Recenzja meizu pro 6 plus

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez jeedek » 15 maja 2018, o 22:46

Flyme 7 już dawno jest przecież ;) Nawet są zapiosy do wersji global więc niedługo będą pliki na necie dostępne. GSam Batery pokazuje miśredni SoT 4:18 więc nie jest źle ;)
Avatar użytkownika
jeedek
AKTYWNY
 
Posty: 287
Dołączył(a): 14 sty 2016, o 15:37
Pochwały: 4
Telefon:: LG G6
ROM: Stock Android 8.0

Reklama

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez boroch » 15 maja 2018, o 23:11

jeedek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Wiem, że jest, ale dla pro 6 plus jest tylko beta. Czekam na finalną wersję globalną.

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 505
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 09:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Cezary_Lewczuk » 15 maja 2018, o 23:45

Miałem przez dwa dni Flyme 7, był problem z widgetem pogody nie wyszukuje wszystkich lokalizacji, zauważyłem że minimalnie jest szybszy i płynniejszy. Próbowałem roota supersu i złapałem bootlopa. Zniechęcony wgrałem od nowa 6.3 G i na razie jest ok. NFC Android Pay nie działa na Flyme 6, 7 wiec nie ma co zawracać sobie głowy (brak certyfikatu googla - chyba nic z tego w przyszłości nie będzie taki wniosek z analizy przeczytanych postów na 4pda). Innych plusów nie zauważyłem, chyba czekam na Flyme 7 Global. Może macie inne spostrzeżenia, z obcowania z Flyme 7 na naszym telefonie...?
Avatar użytkownika
Cezary_Lewczuk
 
Posty: 33
Dołączył(a): 13 sie 2014, o 21:58

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez mruczek66 » 16 maja 2018, o 09:19

jedyny problem jaki mam z tym telefonem to brak nc+go. wyskakuje mi błąd 123. zmieniałem romy i czyściłym system i nic. inni użytkownicy wspominali że nie mają z tym problemu. nie mam pojęcia co jest przyczyną a jest to dla mnie bardzo ważna apka.
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: zte zte nubia z17 li

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Reproduktor » 16 maja 2018, o 10:07

Pytanie do posiadaczy wersji global. Jak wam działa GPS? Macie funkcje always on display?
Reproduktor
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 lis 2014, o 11:11
Telefon:: redmi note 3 pro

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez boroch » 16 maja 2018, o 15:38

Reproduktor napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Jestem teraz na 6.3.0.0G. GPS działa prawidłowo, AoD też jest.

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 505
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 09:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 16 maja 2018, o 16:55

No ale GPS zawsze działał prawidłowo. AOD tez było na 6.1.0.0G. na 6.3.0.0.G skrzynka SMS nie dzieli wiadomosci na osobiste i powiadomienia, szkoda. Dodano w wysuwanej belce zrzut. Nie wiem czy to było ale chyba nie Mapa zdjęć. Bardzo fajne..
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1366
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez wallygraf » 18 maja 2018, o 18:32

Otrzymałem dziś wreszcie telefon i od rana się bawię. Mam pytanie czy to normalne że po wyjęciu z pudełka było 90% baterii pobawiłem się może 1h i zużyłem do 15%. Grzeje się bardzo górna część ekranu. Druga sprawa to czy można zmienić układ ikon żeby były po 5 w jednej linii?
Jeżeli chodzi o soft - dostałem telefon z wersją Flyme 5..... i po połączeniu do sieci chciał zaktualizować się do wersji 6.1.0.0 G. Teraz pokazuję, że telefon jest aktualny.
wallygraf
 
Posty: 22
Dołączył(a): 3 lut 2018, o 18:22
Lokalizacja: GPU
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 7.0.1.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez matrusz » 19 maja 2018, o 01:26

wallygraf napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Kupiłeś swojego na lightinthebox?
matrusz
 
Posty: 71
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 02:14
Pochwały: 3
Telefon:: Zuk

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez wallygraf » 19 maja 2018, o 07:18

kupiłem w Banggood wersje z czarnym frontem.
wallygraf
 
Posty: 22
Dołączył(a): 3 lut 2018, o 18:22
Lokalizacja: GPU
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 7.0.1.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez boroch » 19 maja 2018, o 11:06

wallygraf napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
U mię sot na poziomie 3,5h. Góra ekranu cieplejsze niż dół, ale nie gorąca :)

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 505
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 09:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez wallygraf » 19 maja 2018, o 12:19

Właśnie zauważyłam że po aktualizacji do 6300G nie mam zasięgu 4G a właściwie w ustawieniach nie idzie włączyć w ustawieniach sieci Najpierw 4G. może to idzie jakoś zmienic?
wallygraf
 
Posty: 22
Dołączył(a): 3 lut 2018, o 18:22
Lokalizacja: GPU
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 7.0.1.0G

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama