• Reklama

Recenzja meizu pro 6 plus

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Multiaplikator » 20 maja 2018, o 09:03

Ten błąd występuje przy wybraniu języka polskiego. Wystarczy język zmienić na angielski a ustawienia sieci działają normalnie. Zresztą nawet przy polskim języku jak się wybierze 4G mimo, że widać 3G to i tak jest 4G.
Using Tapatalk
Multiaplikator
 
Posty: 37
Dołączył(a): 22 mar 2014, o 14:42

Reklama

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez adam7590 » 22 maja 2018, o 17:51

działa google camera hdr+?
adam7590
 
Posty: 3
Dołączył(a): 22 maja 2018, o 17:47
Telefon:: Iphone SE

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez wallygraf » 23 maja 2018, o 17:18

Pomóżcie jak osiągnąć SoT na poziomie 3,5h włączonego ekranu. Nie jestem hard użytkownikiem, tylko chcę mieć włączony przez 8h w pracy internet przez dane komórkowe i sprawdzać na bieżąco moją pocztę i powiadomienia. Przez te 8h potrzebuję może 25 min włączonego ekranu.
Napiszcie proszę co mam wyłączyć, bo jak wchodzę po dniu pracy w informację o zużyciu energii to mam:
WLAN 93% a potem EKRAN 2,1% ???
WiFi przez ostatnie dwa ładowania w ogóle nie włączałem, a dalej to samo. Dodam, że w ustawieniach zaawansowanych WLAN mam wyłączone skanowanie zawsze dostępne i włączone wyłącz przy zablokowanym ekranie.
wallygraf
 
Posty: 22
Dołączył(a): 3 lut 2018, o 18:22
Lokalizacja: GPU
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 7.0.1.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez INTseed » 24 maja 2018, o 14:09

Powyłączaj aplikacje w tle. Zrób roota i zamroź lub usuń apki których nie używasz.
INTseed
VIP
 
Posty: 1130
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 20

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez wallygraf » 24 maja 2018, o 18:41

Jednak root chyba nie będzie potrzebny. Bardziej to wina braku sieci LTE (telefon cały czas szuka sieci) w miejscu pracy - bardziej obsługi pasma B20, którego Meizu nie obsługuje :-( Jak wyłączę dane komórkowe jest OK.
Wczoraj kupiłem kartę innej sieci i dziś godz. 17 mam jeszcze 40% baterii i 3h 10m SoT (telefon odłączony wczoraj od ładowarki ok 19 tej).
Niedługo kończy mi się umowa i po testuje inne sieci, wybiorę taka sieć żeby jak najlepiej działała mi w pracy.
wallygraf
 
Posty: 22
Dołączył(a): 3 lut 2018, o 18:22
Lokalizacja: GPU
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 7.0.1.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez bumbum » 25 maja 2018, o 16:56

Multiaplikator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
No faktycznie, ale jest to irytujące. Chyba wrócę do poprzedniej wersji o ile można zrobić downgrade

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1366
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez wallygraf » 25 maja 2018, o 17:50

Multiaplikator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Mając soft 6.3.0.0G przetestowałem tak jak kolega wyżej napisał, ale nie jest tak do końca przynajmniej u mnie :-(
Kiedy używamy języka polskiego i próbujemy wybrać w ustawieniach 4G zostaje zapisane 3G i znaczek 3G pojawia się przy kreskach zasięgu - 4G nie zobaczymy.
A teraz tak - Zmieniamy język na angielski i wybieramy zasięg 4G, potem zmieniamy język na polski i już pojawia się koło kresek zasięgu 4G, choć w ustawieniach jest wybrane 3G (przestawia się po zmianie języka EN->PL).
wallygraf
 
Posty: 22
Dołączył(a): 3 lut 2018, o 18:22
Lokalizacja: GPU
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 7.0.1.0G

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez adam7590 » 29 maja 2018, o 18:11

@boroch
Czy ta ochrona wyświetlacza GerTong w wersji czarnej dobrze zakryje wersje złotą telefonu?
Czy komuś działa czujnik prawidłowo przy rozmowie z tą ochroną?
adam7590
 
Posty: 3
Dołączył(a): 22 maja 2018, o 17:47
Telefon:: Iphone SE

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez igor1x » 11 cze 2018, o 10:50

ja mam założone szkoło na wyświetlaczu, nie wiem jaka to firma, ale ma czarne ramki u góry i na dole więc chyba wygląda tak samo jak to o którym Ty mówisz i u mnie wszystko działa dobrze, chociaż mam jedno wycięcie na któryś czujnik, nie wiem dokładnie od czego on jest ale jest to czujnik pierwszy na lewo od kamerki do selfie
igor1x
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 kwi 2016, o 22:06
Pochwały: 1
Telefon:: meizu pro 6 plus
ROM: global 6.3

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez igor1x » 11 cze 2018, o 11:00

Za to ja mam inny problem nie wiem czasem czy nie jest związany z brakiem współpracy pomiędzy meizu a google. Mianowicie:
- w aplikacji mapy od googla lokalizację pokazuje mi dobrze i szybko łapie fixa tylko jak chcę włączyć nawigację tak żeby już prowadziło mnie po trasie to moja lokalizacja w ogóle się nie zmienia i znaczek zostaję w miejscu, jak wyjdę z nawigacji to znowu pokazuję mi dobrą lokalizację
- nie mogę zainstalować micro g dla og youtube, zainstalowałem sobie og youtuba i w nim wszystko działa ok ale albo nie mogę wcale zainstalować micro g albo nawet jak już zainstaluję to dalej nie mogę dodać konta google albo pokazuje mi żeby ściągną inną wersję micro g
igor1x
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 kwi 2016, o 22:06
Pochwały: 1
Telefon:: meizu pro 6 plus
ROM: global 6.3

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez igor1x » 14 cze 2018, o 14:37

Nie wiem czy ten wątek jeszcze żyje, ale czy ktoś zainstalował wersję flyme os z działającym NFC ( czyli pewnie chińska wersja ) razem z usługami google i wszystko mu działało?
igor1x
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 kwi 2016, o 22:06
Pochwały: 1
Telefon:: meizu pro 6 plus
ROM: global 6.3

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez jeedek » 14 cze 2018, o 18:09

igor1x napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pewnie, że tak. Mam zainstalowane Flyme 7 beta wersja chińska i wszystko śmiga w jak najlepszym porządku. Płacę NFC bez żadnych porblemów i jestem bardzo zadowolony.
Avatar użytkownika
jeedek
AKTYWNY
 
Posty: 287
Dołączył(a): 14 sty 2016, o 15:37
Pochwały: 4
Telefon:: LG G6
ROM: Stock Android 8.0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama