Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez kangax » 3 gru 2014, o 10:58

Gdy ktoś potrzebował nowego wyswietlacza do smartfonu/tabletu/netbooka - polecam
http://www.aliexpress.com/store/629529
Wyswietlacz doszedł w 10 dni, bardzo dobrze zabezpieczony, bez bad pixeli, obraz jasny i czysty, dodatkowo wkrętaki i inne cosie do rozbrojenia tel.
kangax

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: MIUI v. 7

Postprzez lagarto » 5 gru 2014, o 00:33

Ma ktoś jakieś doświadczenia ze sklepem BOB China LTD?

http://www.aliexpress.com/store/208050

11.11 zamówiłem u nich telefon; najpierw dali fałszywy numer trakingowy, potem mnie zwodzili, że wyślą jeszcze raz bo tamta przesyłka zaginęła. Do dzisiaj nie mam żadnego trackingu. Jestem cierpliwy ale dzisiaj założyłem spór, bo obiecują co chwilę, że przesyłka pojawi się w trackingu a nadal jej nie widać.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez rk.rk » 5 gru 2014, o 09:02

lagarto napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W sumie nie mam zastrzeżeń . W jednym przypadku po zakupie , a przed zapłatą podnieśli cenę o 2 $.
Po napisaniu wiadomości poprawili.
Paczki opisane jak chcesz , najczęściej wysyłają NL.
rk.rk
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Z7 mini

Postprzez lagarto » 5 gru 2014, o 10:32

Spór zadziałał na nich jak magiczna różdżka... Dzisiaj paczka pojawiła się w śledzeniu....
lagarto
AKTYWNY

Postprzez muszyna2 » 5 gru 2014, o 14:33

Koledzy co powiecie na temat Shenzhen Juchen Electronic Ltd. Może ktoś tam coś kupował. Link:
http://www.aliexpress.com/store/1306675
muszyna2
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez rryba » 6 gru 2014, o 14:11

panowie jak myslicie warto kupic u tego chinczyka ? http://www.aliexpress.com/store/810085
moze ktos ma z nim jakies doswiadczenie ?
neo n003 -> iocean x7s
rryba
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: Neo n003

Postprzez makgajwer » 6 gru 2014, o 15:44

Zależy co chcesz kupić bo wg mnie rating ma ok ale z tym jak czytam na forum różne bywa. Jak telefon to ja wolałbym nawet parę baksów dopłacić i kupić w sklapach, które tu na forum się ogłaszają.
makgajwer

Pochwały: 4
Telefon:: Nokia 6; IP 4S

Postprzez mateo1992 » 14 gru 2014, o 01:39

makgajwer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tu kolego masz racje,ale gdybyś mi to powiedział we wrześniu gdy postanowiłem bez rozejrzenia się kupić coolpada 7320 i do tej pory ani pieniędzy ani telefonu a chińczyk zapewnia żebym się nie martwił.
Przesyłke już drugi raz wysłałem na swój koszt,za pierwszym razem adres był błędny za drugim wkurzyłem się i wydrukowałem na komputerze i przykleiłem na paczce i teraz mam w statusie "przesyłka zatrzymana - adresat powiadomiony" czy ktoś wie o co chodzi,bo ja już straciłem nerwy.
Czas działa na moją niekorzyść,bo coolpad jest coraz tańszy i nie wiadomo czy telefon będzie mi odesłany naprawiony czy dostane inny lub pieniądze w co wątpie.
Sprzedający to:
Felicia Fan
Dodam,że telefon zepsuł się zaraz pare godzin od wyjęcia go z pudełka...
mateo1992
AKTYWNY

Postprzez lagarto » 14 gru 2014, o 07:39

mateo1992 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chińczyk dostał awizo. Teraz musi pofatygować się po odbiór przesyłki. Tam listonosze paczek nie noszą.
Życzę happy endu w tej historii.
lagarto
AKTYWNY

Postprzez mateo1992 » 14 gru 2014, o 13:32

Dzięki Wielkie Kolego za wyjaśnienie,
Chińczyk mi cały czas pisze,że pracownik będzie szedł na poczte i w sumie jest tak już od kilku dobrych dni nie rozumiem tego nie lepiej pójść raz a dobrze :?: :-)
mateo1992
AKTYWNY

Postprzez makgajwer » 14 gru 2014, o 15:24

mateo1992 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dlatego dziwię się, że ludziska kupują sorry za określenie ale takie chińskie badziewia sugerując się jedynie ceną. Ja gdybym miał wybierać to tylko Xiaomi, Huawei, Lenovo, Asus. Reszta to loteria i dopiero raczkują więc za duże ryzyko. Lepiej dołożyć 100 zł i mieć gwarancję i święty spokój. Bardzo dobry HTC 8X można już kupić za ok. 500 zł lub taniej z polskiej dystrybucji, z gwarancją 2 lata.
makgajwer

Pochwały: 4
Telefon:: Nokia 6; IP 4S

Postprzez blue_voyager » 14 gru 2014, o 15:32

makgajwer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Bez sensu ta wyliczanka. Niewymienione ZTE, Zopo, Jiayu, Coolpad i wiele innych to wg Ciebie początkujące, raczkujące firmy? Pogratulować znajomości tematu.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI