Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez muszyna2 » 24 sty 2015, o 10:34

muszyna2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobra zakupiłem i mogę z czystym sumieniem polecić gości. Kontakt natychmiastowy, paczka wysłana w dwa dni leciała do pl nie całe dwa tygodnie od momentu zakupu. Ceny wydaje mi się mają atrakcyjne. Zobaczymy jak będzie dalej ale na dzień dzisiejszy polecam.
muszyna2
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez pete67 » 24 sty 2015, o 19:23

djsun napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

BA!
a przelicz sobie ze jesli wtedy placiles w $ a teraz dolar poszedl nawet 40-50gr w górę to i mozna powiedzieć że zarobisz:)
ale tak serio....
to zgaddzam się że sklepom mniej można ufać.
bo sklep to powiedzmyjest garść ludzi ktorzywylozyli kase i jak jakiemuś palantowi przyjdzie doglowy walek to wystawi sprzet w niezłej cenie zbierze tysiące zamówień i ucieknie na białoruś....
Mimowszystko alibaba.com ialiexpress to największena swiecie platformy takiego obrotuio wałek zdecydowanietrudniej.
no ijak kolega powiedział.
Aliexpress manaprewdędobry system zabezpieczenia klientów.
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez lexio » 25 sty 2015, o 00:20

sootec napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ewidentnie masz zły numer albo pomylił bo ktoś taką paczkę odebrał
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez ices82 » 26 sty 2015, o 09:36

CBT(HK) Limited. Nie polecam. W razie problemów nie chcą zwrócić kasy, a do tego żądają kolejnych opłat.
brak
ices82

Telefon:: MyPhone DuoSmart

Re: TinyDeal Introduction

Postprzez Venn » 26 sty 2015, o 14:00

Kilka podobnych opinii juz czytałem na temat tego sklepu w internetach, dziwiło mnie dlaczego jest to sklep "partnerski" na forum, ja przez to nie ryzykowalem żadnych zakupów u nich.
Venn
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Lenovo K3 note

Re: TinyDeal Introduction

Postprzez mkgga » 26 sty 2015, o 15:48

Ja też odradzam.Link jako przestroga

http://www.wykop.pl/wpis/11056462/umi-z ... http-www-/
mkgga

Pochwały: 17
Telefon:: lg

Postprzez chinesemobilephones » 26 sty 2015, o 19:29

Zdecydowanie ODRADZAM współpracę z TinyDeal. Oszukują ludzi wystawiając nie pierwszy raz okazje Flash Deal na jakiś produkt, zbierają dane, pieniądze i dopiero po dłuższym czasie raczą oddać. Zero wywiązania się z umowy na zakup telefonu, anulują zamówienia pod pretekstem pomyłki na stronie, czy tam błędu pracownika. Tak nie wygląda rzetelny biznes!

Dodatkowo jak składa się reklamacje nawet nie raczą na nią później odpowiadać, udając, że maile nie dochodzą...
chinesemobilephones

Telefon:: UMI ZERO

Postprzez KingdomPL » 26 sty 2015, o 21:33

Ja mogę polecić sklepy :

Fantacy Technology, E top tablet , Chinatronic, oraz Bloomberg Mikki, Goldway, blackpeach

Sa to bardzo dobrzy sprzedawcy, gdy coś kupuje zawsze staram się kupić od nich, mam pewność ze będę zadowolony.
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
KingdomPL
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: XIAOMI REDMI 1S
ROM: MIUI V5

Postprzez Pirzu » 9 lut 2015, o 02:09

Prosze o opinie:
http://www.aliexpress.com/store/1194377

Rozmaiwalem z nimi na chacie o m1 note, kulturka, pytal jaka wersja, sprawdzal czy ma na magzynie, opinie tez iwdac pozytywne. Powiedzial ze ludzie kupuja u niego telefony z Polski, ale temu czy mzona ufac to nie wiem. Nie mniej jednak m1 note w dobrej cenie jest bo 212$, warto zaryzykować?
Pirzu

Pochwały: 19
Telefon:: Nokia

Postprzez piotrox » 9 lut 2015, o 18:05

Wie ktoś co się dzieje z Goldway? Praktycznie wszystkie aukcje zostały wycofane...
piotrox

Pochwały: 2
Telefon:: Redmi Note Pro
ROM: MIUI Polska

Postprzez existe » 9 lut 2015, o 18:12

piotrox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to juz chyba 2gi raz w tym roku, ale sprzedawcy ogolnie nie polecam bo oszukuja na falszywych nr trackingowych i wysylali po miesiacu od zaplaty
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez TLasky » 9 lut 2015, o 18:21

piotrox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Możliwe, że sprzedawali jakąś podróbkę i ktoś wniósł zastrzeżenie o prawa autorskie. Miałem taką sytuację z moim ulubionym sprzedawcą z Ali, zamknął na kilka dni sklep, a potem powstał niczym feniks z popiołów, wciąż ze świetną ofertą :-). Nie mówię, że na pewno to, ale jest to jeden z możliwych scenariuszy.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI