Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez djsun » 27 lis 2014, o 19:57

Widzę że to wszystkie duże sklepy dotyczy, mam to samo z CBT...
Nie mają na stocku i jeszcze ciemnotę wciskają że wysłali ale wróciło. A w trackingu DHL w ogóle się nie pojawiło.
Niedługo 3 tygodnie a mi dalej nie wysłali telefonu. Gdyby nie kupony już dawno bym spór otworzył a tak szkoda 60 dolarów.
LeEco x800 Us
djsun

Telefon:: x800
ROM: cuco

Postprzez Venn » 27 lis 2014, o 21:37

Krótkie pytanie z mojej strony dot. Chinatronic:

Czy ktoś ma doświadczenie czy Chinatronic rzeczywiście sprawdza, kto ile dni po dotarciu przesyłki zrobił mu "confirm order" i wystawił feedback? Chodzi o te ich dodatkowe 3 czy 6 msc "darmowej gwarancji" przy potwierdzeniu odpowiednio w ciągu 3 i 7 dni od odbioru przesyłki.

Ja osobiście nie mam zamiaru się pozbawiać możliwości dispute tak bezmyślnie, natomiast jestem ciekawy, czy później ewentualnie ktoś sprawdzałby czy mam te dodatkowe miesiące ich niby-gwarancji w razie czego.

Pytanie raczej do osób, które coś już mu odsyłały i przerabiały taki scenariusz, bo gdybać to raczej nie ma sensu.
Venn
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Lenovo K3 note

Postprzez adamson » 27 lis 2014, o 21:54

E-top tablet & mobile to badziewny sklep. Przez dwa miesiące po odesłaniu fona na naprawę gwarancyjną brak kontaktu ze sprzedającym. Tela wysłałem RR717143912PL i wszelki kontakt się zakończył.

Wysłane z mojego 7320 przy użyciu Tapatalka
adamson
AKTYWNY

Pochwały: 10
Telefon:: coolpad 7320
ROM: AOSP v2.1

Postprzez mariusmd » 28 lis 2014, o 19:33

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

11.11 kupilem u nich telefon, podany nr trackingowy byl falszywy wymyslony z sufitu (r4v od razu wyswieltlal go na czerwono)
pomimo korespondencji zapewniano mnie ze sie myle i trzeba czekac, bo wyslane itp
27.11 bez slowa przepraszam wpisali nowy nr sledzenia, wiec prawdopodobnie wyslali dopiero dzisiaj po 2,5 tygodniach
podobne opinie o pisaniu nieprawdy i zwloce wyczytalem pozniej w ich komentarzach,
nie chce anulowac ani zakladac sporu, bo to bylo kupowanie z kuponami, ale jak juz tel dojdzie to wystawie im totalnego negatywa

Mam dokładnie to samo, też z kuponami to nie chce rezygnować. Ciekawi mnie czy ten nowy tracking jest dobry, czy wysyłają osobą ten sam działający "na odczep", bo 27.11 też dostałem drugi numer bez wyjaśnień dlaczego inny

Co do tematu to mogę polecić Ugood, telefon zte v967s wysłałem im na gwarancję z niedziałającym wyświetlaczem,4 tyg działał i wyświetlacz dostał pikselozy , pewnie przez mechaniczną usterkę bo na nim usiadłem, ale nie było widać żadnych uszkodzeń. Ugood naprawił i odesłał sprzęt za darmo.
mariusmd

Telefon:: ZTE v967s
ROM: Max Flavor slim

Postprzez muszyna2 » 29 lis 2014, o 15:44

Panowie miał ktoś do czynienia z Ehoolly Technology Co.,Ltd? Tu link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1193817

I jeszcze jedno pytanie gdzie polecacie zakup Jiayu G2F?
muszyna2
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez makgajwer » 30 lis 2014, o 17:24

Qcze od paru dni czytam ten dział i widzę, że sklepy na Ali z ratingiem powyżej 98% raz są ok a po paru tygodniach totalny badziew, loteria i ryzyko więc zastanawiam się, dlaczego telefonów elektroniki nie kupujecie w sklepach ibuygou, GearBest, Geekbuying czy bezpośrednio np. zopomobileshop?? Jak przeczytałem już sporo historii i myślę, że niektórzy to już mają chyba zaburzenia psychiczne przy zakupach na Ali, więc czy nie lepiej dołożyć te 5-10-20$ kupując niby "drożej" w miejscach, które podałem?
W Polsce serwis aledrogo też ma pewną magię i sporo osób tam wchodzi planując zakup, lecz zapewniam Was, że ja 80% produktów dostępnych właśnie w tym serwisie kupiłem taniej w normalnych sklepach internetowych i zero wtopy, nie wpominając już o kwestii gwarancji, którą udzuelił mi spzredający. Może z Ali jest podobnie?
makgajwer

Pochwały: 4
Telefon:: Nokia 6; IP 4S

Postprzez blue_voyager » 30 lis 2014, o 18:14

makgajwer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Całe szczęście, że ty jesteś zdrowy. Chociaż może mógłbyś być bardziej wyrozumiały dla tych, którym coś się przytrafi.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez makgajwer » 30 lis 2014, o 18:36

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wystarczy tylko poczytać nie tylko na tym forum ale jak ktoś jest leniwy cóż...
Ja zanim dokonałem pierwszego zakupu min. 2-3 tyg. poświęciłem na "wywiad". Ponadto jak kupuję to za taką kwotę, którą mogę stracić i nie będę za tym płakał. Jakbym miał kupić np. za 500-600 zł jakąś replikę markowej rzeczy np. zegarka to uwierz mi za taką kwotę można w naszym kochanym kraju kupić dość przyzwoity zegarek i to bez ryzyka, z gwarancją.
Dziwię się tym, którzy prawie ostatnią kasę wywalają na zakupy w ciemno zamiast pójść do sklepu w realu i kupić nie zupełnie coś gorszego i nie całkiem drożej ale z większym bezpieczeństwem ale jak ktoś chce mieć namiastkę Omegi, SG4 lub IP to nie można zabronić :-)
makgajwer

Pochwały: 4
Telefon:: Nokia 6; IP 4S

Postprzez blue_voyager » 30 lis 2014, o 19:10

Jestem na tym forum trochę dłużej niż Ty i wiele więcej różnych historii czytałem. Chodziło mi jedynie o to, że zanim odsądzisz kogoś od czci i wary, pomyśl, że różne sytuacje się zdarzają. To po pierwsze. Po drugie to nic Ci do tego jak kto wydaje swoje pieniądze. A po trzecie nie masz ŻADNEJ gwarancji, że również i Ty nie znajdziesz się w podobnej sytuacji bo pomimo przedsięwziętych wszystkich środków ostrożności wydarzy się coś czego nie wziąłeś pod uwagę. I poprosisz o pomoc. A wtedy przyjdzie jakiś impertynent i z podobnym Tobie zadufaniem stwierdzi, że to tylko Twoja wina bo coś tam coś tam. Powodzenia.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez kerad » 30 lis 2014, o 20:31

Planuje zakup od BlackPeach i mam pytanie czy trzeba pisać aby dał przejściówkę na EU, czy jak widzi wysyłkę do PL to standardowo daje taka przejściówkę oraz czy jest tam jakiś rabat na hasło "telchina"?
kerad

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez snajp » 1 gru 2014, o 13:09

Rabatów nie daje na hasło Telchina, przynajmniej mi nic nie wiadomo. A co do przejściówki zawszę piszę "charger eu" tak na wszelki wypadek
snajp
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Huawei Honor 3C
ROM: MIUI

Postprzez djsun » 1 gru 2014, o 14:42

kolego macgajwer a skąd masz pewność że sklepy wymienione przez ciebie nie znikną?? Jest takie powiedzenie nigdy nie mów nigdy ...
Aliexpress ma jedną i najważniejszą zaletę "escrow". Dopóki w określonym czasie nie dostaniesz przedmiotu to oni nie wydadzą twojej kasy kupującemu. Co najwyżej stracę kupony ale kasę która włożyłem odzyskam w całości...
LeEco x800 Us
djsun

Telefon:: x800
ROM: cuco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI