Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez em59 » 12 maja 2020, o 08:21

Uważajcie na sprzedawcę Aliexpress Security Online Store, podał numer do przesyłki, która była adresowana do kogoś innego, proponował co prawda zwrot na paypal, ale na propozycji się tylko skończyło. Na kolejny spór ponownie załączył fałszywy dowód wysłania do mnie i ...doopa...prawie 140 dolców w plecy, bo ja noie mam żadnego dowodu, że przesyłki nie otrzymałam!
em59
 
Posty: 18
Dołączył(a): 11 maja 2020, o 22:14
Telefon:: xiaomi

Reklama

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez rodan77 » 12 maja 2020, o 09:16

em59 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A nie możesz dołaczyć screena, że przesyłka dostarczona do miasta X, a Twój adres dostawy to Y ?
rodan77
VIP
 
Posty: 1108
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 92
Telefon:: OPPO Realme 3 pro

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez em59 » 12 maja 2020, o 10:02

Niestety, przesyłka była przez kurier InPost i jest tylko informacja o dostarczeniu, wcześniejsze są o drodze między oddziałami bez podania, które to miasto.
em59
 
Posty: 18
Dołączył(a): 11 maja 2020, o 22:14
Telefon:: xiaomi

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez rodan77 » 12 maja 2020, o 10:49

2020-04-24 08:07:41 Przesyłka odebrana z punktu odbioru
2020-04-24 08:07:42 Podróż przesyłki od Nadawcy do Odbiorcy zakończyła się, ale nie musi to oznaczać końca naszej znajomości:) Jeśli
lubisz InPost, odwiedź nasz fanpage na Facebooku. Dziękujemy!
Info Paczkomat docelowy: RZE13A . Zadeklarowany rozmiar


Takie mam statusy na Alipaczce dla przesyłki Inpost z Aliexpress.
W ostatniej linijce jest info do jakiego paczkomatu zostało dostarczone. Może to będzie pomocne.
rodan77
VIP
 
Posty: 1108
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 92
Telefon:: OPPO Realme 3 pro

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez em59 » 12 maja 2020, o 11:02

2020-04-09 13:00:51 SLUBICE - POLAND Przekazanie do lokalnego przewoźnika
2020-04-10 16:37:30 Przesyłka trafiła do oddziału InPost, skąd wkrótce wyruszy w dalszą drogę.
2020-04-10 19:09:15 Przesyłka jest transportowana między oddziałami InPost.
2020-04-10 22:37:34 adopted at source branch
2020-04-11 01:09:21 sent from source branch
2020-04-11 05:02:17 Przesyłka trafiła do oddziału InPost, skąd wkrótce wyruszy w dalszą drogę.
2020-04-11 11:02:25 adopted at source branch
2020-04-14 15:33:48 Przesyłka trafiła do oddziału InPost, skąd wkrótce wyruszy w dalszą drogę.
2020-04-14 17:53:03 Przesyłka jest transportowana między oddziałami InPost.
2020-04-14 21:33:58 adopted at source branch
2020-04-14 23:53:15 sent from source branch
2020-04-15 01:55:46 Przesyłka trafiła do oddziału InPost, skąd wkrótce wyruszy w dalszą drogę.
2020-04-15 07:56:00 adopted at source branch
2020-04-15 08:10:59 Przesyłka jest już na ostatnim etapie podróży - została przekazana kurierowi w celu dostarczenia pod wskazany adres.
2020-04-15 11:58:07 Podróż przesyłki od Nadawcy do Odbiorcy zakończyła się, ale nie musi to oznaczać końca naszej znajomości:) Jeśli lubisz InPost, odwiedź nasz fanpage na Facebooku. Dziękujemy!
2020-04-15 14:11:15 out for delivery to address
2020-04-15 17:58:25 delivered
Ja mam takie informacje, dostarczane przez kuriera InPst i nie ma informacji o mieście doręczenia :(
em59
 
Posty: 18
Dołączył(a): 11 maja 2020, o 22:14
Telefon:: xiaomi

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez rodan77 » 12 maja 2020, o 11:17

em59 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Z jakiej strony te statusy ? Inpostu ?
Wklej numer przesyłki na Alipaczka.pl i zobacz co pokaże.
rodan77
VIP
 
Posty: 1108
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 92
Telefon:: OPPO Realme 3 pro

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez em59 » 12 maja 2020, o 13:00

To właśnie z Alipaczki !
em59
 
Posty: 18
Dołączył(a): 11 maja 2020, o 22:14
Telefon:: xiaomi

Poprzednia strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama