• Reklama

Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez 40rozbojnik » 10 paź 2017, o 14:40

Oczywiście, że sprawdzona. Tyle że nieskuteczna. Kolego, zacznij od przeczytania FAQ
Avatar użytkownika
40rozbojnik
 
Posty: 187
Dołączył(a): 2 lut 2015, o 11:05
Pochwały: 8
Telefon:: Xiaomi Redmi
ROM: stable 26.0.0

Reklama

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Flyagaric » 10 paź 2017, o 14:42

Hehehe: sprawdzone, że nieskuteczna.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4589
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 162
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez bumbum » 12 paź 2017, o 20:33

Kupiłem głośnik na Geekbuying. Zaznaczyłem zwykłą poczta airmail, a oni wysłali mi SFS Express z przesiadką na DPD. Głośnik kosztował 39usd a DPD naliczyło 30usd opłat. Pal licho gdyby to w polsce miał VAT zapłacić ale w GB. Napisałem do nich ze mają odesłać bo logiczne ze nie zapłacę prawie równowartość towaru. Czy jest szansa na zwrot kasy od Geekbuying? Miał ktoś podobną sytuacje u nich? Na aliexpress otworzył bym spór i tyle,a tutaj?
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1371
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez bumbum » 13 paź 2017, o 11:47

Szczerze nie polecam sklepu Geekbuying
Dlaczego?

Wysyłka od chwili zamówienia dopiero po dwóch tygodniach, pomimo wybrania "Registered Airmail (15-30 business days) ", wysłali mi kurierem DPD za który musiałem zapłacić ponad połowę wartości towaru
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1371
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Flyagaric » 13 paź 2017, o 12:43

A płaciłeś PP, bo jak tak, to od razu zakładaj spór o zwrot tej kwoty!
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4589
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 162
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez bumbum » 17 paź 2017, o 07:36

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
W Geekbuying nie ma takiej opcji jak spór. Płaciłem w Wielkiej Brytanii przelewem we funtach. Pisałem do nich to mnie olali.

Wysłane z mojego C106-9 przy użyciu Tapatalka
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1371
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez clorox » 17 paź 2017, o 08:40

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Podłożyłeś się na własną prośbę. Możesz tylko liczyć, że coś w ogóle ci oddadzą po odliczeniu przesyłki zwrotnej. Trochę mnie to dziwi patrząc na datę twojej rejestracji i ilośc postów na forum. :shock:
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 1425
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 17:44
Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez bumbum » 17 paź 2017, o 09:56

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Podłożyłeś się na własną prośbę. Możesz tylko liczyć, że coś w ogóle ci oddadzą po odliczeniu przesyłki zwrotnej. Trochę mnie to dziwi patrząc na datę twojej rejestracji i ilośc postów na forum. :shock:
No a skąd miałem wiedzieć. Jestem tu na forum jeden z pierwszych i zawsze wiem żeby nie zamawiać kurierem tylko zwykła pocztą China Post, hkpost czy Singpost itp. Tak też wybrałem podczas zamówienia a oni wysłali SF Express z przesiadka na DPD. Jak wysłali było już za późno. Pierwszy raz u nich robiłem zakupy no i ostatni.

Wysłane z mojego C106-9 przy użyciu Tapatalka
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1371
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Flyagaric » 17 paź 2017, o 09:57

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
W Geekbuying nie ma takiej opcji jak spór. Płaciłem w Wielkiej Brytanii przelewem we funtach. Pisałem do nich to mnie olali.


W geekbuying nie ma, ale w PayPalu (PP) jest. Dają 6 miesięcy ochrony. Ty zrobiłeś przelew - to jak proszenie się o kłopoty.
Uznaj to za koszt nauki, musisz płacić. Teraz pozostaje tylko ponarzekać, bo nic więcej nie zrobisz.
EDIT - fakt, ze trafiło na doświadczonego forumowicza, tym bardziej mnie szokuje. Skoro kupujesz tam od dawna i długo jesteś na forum, to jednak powinieneś wiedzieć jakie jest ryzyko i, że dodatkowe zabezpieczenie, to podstawa. Nic nie zrobisz - jesteś na ich łasce.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4589
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 162
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez clorox » 17 paź 2017, o 10:35

@bumbum Takie ładne FAQ na forum wisi. Tyle wiedzy za darmo przekazanej przez forumowiczów się marnuje.

Zostaje tylko zacytować klasyka: "Łączę się w bulu i nadzieji"
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 1425
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 17:44
Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Poprzednia strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość