Teraz jest 30 kwi 2025, o 08:08

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Smartfon Y9300, Android 4.0 - czy warto?

Witam serdecznie - mój pierwszy post na forum, którego chyba zostanę stałym bywalcem :)

Przejdę do sedna. Chciałbym kupić smartfona z obsługą WiFi, najlepiej dual sim i Androidem na pokładzie. Nie stać mnie na wydatek rzędu 1000 zł w górę, więc w sukurs idą chińskie alternatywy. Sporo się naszukałem, analizowałem warianty i odrzucałem najsłabsze. Wreszcie zostało coś, co prezentuje się sensownie: http://allegro.pl/nowy-smartfon-y9300-a ... 51064.html

Tu pojawia się moje pytanie ...
Czytaj więcej : Smartfon Y9300, Android 4.0 - czy warto? | Wyświetlone : 4116 | Odpowiedzi : 18 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Gionee GN818T czterordzeniowy MT6589

Gionee zapowiedział na 18 stycznia premierę czterordzeniowego telefonu w obudowie z włókna węglowego. Gionee GN818T będzie prawdopodobnie pierwszym telefonem z najnowszym procesorem mediatek MTK 6589
Obrazek
Z tego co wiadomo na temat Gionee GN818T to będzie to dość wysokiej klasy model i będzie posiadał w 7.6mm korpus z włókna węglowego, 4,65 cala ekran AMOLED HD z rozdzielczością 1280 x 720, zainstalowany 13 megapikselowy aparat z tyłu i 2 GB pamięci RAM. Smartfon będzie pracował ...
Czytaj więcej : Gionee GN818T czterordzeniowy MT6589 | Wyświetlone : 1954 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Zopo ZP600 Libero 3D smartfon z trójwymiarowym wyświetlaczem

Zopo ZP600 Libero 3D smartfon z trójwymiarowym wyświetlaczem QHD

Smartfon Zopo ZP600 Libero 3D jest napędzany przez dwurdzeniowy procesor z wyświetlaczem QHD glassless 3D.Możliwości 3D są zdecydowanym atutem tego telefonu, poza tym, że słuchawka działa z dwurdzeniowym procesorem (MTK6577) z 1 GB pamięci RAM.
Obrazek

Zopo ZP600 Libero został ponadto wyposażony w 4GB wewnętrznej pamięci z obsługą kart micro SD. telefon jest kontrolowana przez Androida ICS (ver. 4.0) OS z 4,3 calowym ekranem LCD 3D, ...
Czytaj więcej : Zopo ZP600 Libero 3D smartfon z trójwymiarowym wyświetlaczem | Wyświetlone : 1753 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Smartfony z czterordzeniowym procesorem MediaTek MT6589

Jest wielu producentów telefonów którzy w celu minimalizacji kosztów produkcji poszukują tanich wydajnych procesorów. Do producenta MediaTek ustawiła się kolejka po czterordzeniowy chipset MT6589 który jest najtańszym czterordzeniowcem stosowanym w telefonach.
Obrazek
Smartphony TCL P600 i Y900 są jednymi z pierwszych urządzeń w których zastosowano MTK6589 .
Ostatnio pojawiły się informacje że Sony i Motorola wprowadzą tego chipseta do swoich produktów, a ich śladem może też pójść LG!

Lenovo, TCL, Huawei, Gionee, ZTE, Coolpad ...
Czytaj więcej : Smartfony z czterordzeniowym procesorem MediaTek MT6589 | Wyświetlone : 15132 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Lenovo K900 z procesorem Intel Clover Trail 2 GHz !

Lenovo po raz pierwszy postanowił wykorzystać nowy procesor Intel Clover Atom Trail+ który jest taktowany zegarem 2 GHz, zamiast Qualcomm S4 Pro który jest faworytem większości producentów telefonów.
<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/22oF0m4WE9o?version=3&hl=pl_PL&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/22oF0m4WE9o?version=3&hl=pl_PL&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
Warto przyjrzeć się specyfikacji tego flagowego modelu Lenovo K900 ponieważ posiada wiele niesamowitych osiągów:

5,5-calowy ekran IPS 1080P, gęstość pikseli na 400ppi, Gorilla Glass 2
Intel Clover Trail 2Ghz dwurdzeniowy procesor platformay ...
Czytaj więcej : Lenovo K900 z procesorem Intel Clover Trail 2 GHz ! | Wyświetlone : 2444 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

[ROOT]N7100 Note 2 4.1.1 ICS JAK ZROBIC ROOT

Witam proszę o pomoc w zrootowaniu

/////////przenoszę do właściwego działu -ryyyiu/////////
Czytaj więcej : [ROOT]N7100 Note 2 4.1.1 ICS JAK ZROBIC ROOT | Wyświetlone : 2681 | Odpowiedzi : 5 | Dział : ROMy i Modyfikacje

[dual Sim] Feiteng N9300+ (MTK6577)

Hej,

niedawno (tydzień temu) stałem się posiadaczem telefonu zakupionego z AliExpress:

Code: Zaznacz cały
http://www.aliexpress.com/item/New-arrival-Feiteng-n9300-Feiteng-i9300-4-7-MTK6577-dual-core-Android4-1-1-cellphone-8MP/684085444.html

ktoś posiada takie udo, może wymienić się doświadczeniami?

jak na razie jestem bardzo zadowolony, duży ekran, wszystko śmiga, menu po polsku i brak zacinek.

czy ktoś próbował może tej metody root'owania:

Code: Zaznacz cały
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;)
Czytaj więcej : [dual Sim] Feiteng N9300+ (MTK6577) | Wyświetlone : 3479 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Dual SIM

ZTE Nubia Z7 6,3 calowy 2560 x 1440 128 GB pamięci, 8-core

Na targach CES doszło do wycieku informacji na temat planowanego modelu chińskiego producenta smartfonów ZTE i jego flagowego modelu Nubia Z7 z ogromnym 6,3-calowym wyświetlaczem!

ZTE rozpoczął 2013r od wprowadzenia nowej marki flagowej , czterordzeniowego , 5-calowego 1080 telefonu nazwanego Nubia Z5. Z5 ma wszystko, czego oczekujesz w wysokiej klasy urządzeniach z dużym ekranem do kamery i potężnym procesorem Qualcomm S4, ale oczywiście ZTE jeszcze czegoś brakowało. Rozmiaru!

Wizualizacje nie byłoby nic warte bez pewnych ...
Czytaj więcej : ZTE Nubia Z7 6,3 calowy 2560 x 1440 128 GB pamięci, 8-core | Wyświetlone : 2000 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

najlepszy klon samsung galaxy S3

witam i pytam- czy może ktoś podać nazwę najlepszego klona samsunga galaxy S3.(nie chodzi mi o cenę) chcę po prostu najlepszy chiński odpowiednik tego telefonu, którym bez problemu mógłbym się posługiwać w Polsce tzn. polskie menu, zasięg itd.
Czytaj więcej : najlepszy klon samsung galaxy S3 | Wyświetlone : 3519 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Gaoxinqi z 5,7-calowym telefonem quad-core Nvidia Tegra 3

Nvidia Tegra 3 to czterordzeniowy chipset znany od jakiegoś czasu, ponieważ ceny spadły to jest on stosowany w telefonach o przystępnych cenach. Chiński producent Gaoxinqi stworzył tani wysokowydajny 5,7-calowy telefon z tym chipem!
Obrazek
Gaoxinqi F1 przypomina najbardziej Samsunga Galaxy 2, ale zamiast procesora featuring Samsung zamontowano potężny procesor Tegra 3 z zegarem 1.5GHz i 1GB RAM.

Gaoxinqi F1 posiada również 4 GB wbudowanej pamięci, 8 mega pikseli aparat tylni z lampą błyskową LED ...
Czytaj więcej : Gaoxinqi z 5,7-calowym telefonem quad-core Nvidia Tegra 3 | Wyświetlone : 2045 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165498 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570