Teraz jest 8 sie 2025, o 09:37

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

[TUT] Jak zabezpieczyć się przez kradzieżą [F-Secure]

Warto zabezpieczyć swoje cudo przed zgubą czy kradzieżą, dlatego warto posiadać jakiś program, który nam w tym pomoże. Pomogę wam jak poprawnie skonfigurować F-Secure Mobile Security.

Dobrze jest mieć ustawiony wzór. To ochroni twoje dane osobowe przed ciekawskim złodziejem czy znalazcą. Robimy to w:

F-Secure: Ustawienia > Anti-Theft > Ustaw wzorzec odblokowania
lub
Ustawienia > Położenie i zabezpieczenia > Ustaw wzór odblokowania

Gdy już to zrobicie nie opuszczajcie jeszcze tej strony. Na samej górze zaznaczcie ...
Czytaj więcej : [TUT] Jak zabezpieczyć się przez kradzieżą [F-Secure] | Wyświetlone : 2656 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

[TUT] Harmonogramy wyciszania telefonu [Silent Time Lite]

Zapewne zdarza wam się zapomnieć wyciszyć telefon z różnych powodów. Oczywiście istnieją programy, które robią to same za nas. Takim programem jest np. Silent Time Lite.

Jak utworzyć nowy harmonogram:

1. Wchodzimy w program
2. Naciskamy klawisz Menu
3. Add Event
a) nadajemy nazwę
b) zaznaczamy dni
c) określamy godzinę rozpoczęcia i zakończenia
d) ewentualnie włączamy wibracje.
4. Wciskamy "Create"

Exception: to są wyjątki, dla których osób wyciszenie jest nieaktywne.
Quick Quiet: szybkie wyciszanie, z ...
Czytaj więcej : [TUT] Harmonogramy wyciszania telefonu [Silent Time Lite] | Wyświetlone : 2606 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

OPPO Zaskakujący Chińczyk

Produkowane w Chinach i przeznaczone na tamtejszy rynek smartfony są u nas nieczęstym gościem, ale tym razem trafił się prawdziwy "rodzynek". Firma Oppo przygotowała model, który specyfikacją może zawstydzić niejeden "europejski" terminal.
Obrazek Obrazek

Mowa o modelu noszącym oznaczenie X903. To pierwszy model firmy wyposażony w system Android, a konkretniej - w wersji 2.2. Pierwszy, ale od razu udany, oczywiście o ile specyfikacja jest prawdziwa. Pozytywne wrażenie buduje wykonana w przeważającej części z metalu obudowa, ...
Czytaj więcej : OPPO Zaskakujący Chińczyk | Wyświetlone : 3217 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Android Dual SIM z QWERTY od Samsunga

W sieci pojawiły się przecieki na temat tajemniczego smartfonu Galaxy Y Pro Duos, który może być ciekawą propozycją dla osób szukających czegoś z miejscem dla dwóch kart SIM.
Obrazek
O planach rozszerzenie przez Samsunga oferty, poinformował portal GSM Arena. Model Duos, ma oferować podobną specyfikację jak niedrogi Samsung Galaxy Y Pro (B5510) – dość charakterystyczny, dzięki swojej fizycznej klawiaturze QWERTY.

Różnica jest banalna. Duos, to po prostu wersja dual SIM. Wizualizacja smartfonu na czymś, ...
Czytaj więcej : Android Dual SIM z QWERTY od Samsunga | Wyświetlone : 3584 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dual SIM

Chińczycy mają smartfon z Androidem 4.0 ICS!

Kiedy główni gracze: HTC, LG, Motorola, Samsung i SE ścigają się, kto pierwszy zaktualizuje swoje smartfony do najnowszego Androida, chiński Huawei po prostu to robi.
Obrazek

O chińskim smartfonie przypominającym iPhona 4S pisaliśmy we wrześniu. Ma potężny 1,4 GHz procesor, 4-calowy wyświetlacz i 8 Mpx aparat. Skąd takie tempo? Odpowiedź jest prosta. Huawei nie bawi się w żadne nakładki. Honor pracuje w oparciu o podstawową wersję Androida – identycznie jak brandowane przez Google urządzenia z ...
Czytaj więcej : Chińczycy mają smartfon z Androidem 4.0 ICS! | Wyświetlone : 4295 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Nokia Kinetic Device

Od kilku lat producenci komórek walczą na rynku urządzeń z interfejsem dotykowym, biją się o smartfony z coraz to większą liczbą rdzeni oraz lepszym ekranem. Taki "wyścig zbrojeń" może trwać jeszcze naprawdę długo. Ale co gdyby któraś z wielkich firm poszła w zupełnie innym kierunku, przedstawiając użytkownikom drastycznie odmienne podejście do wyglądu telefonu oraz wykorzystywanego przez niego interfejsu?

Obrazek

Podczas tegorocznej konferencji Nokia World w Londynie mieliśmy szansę zobaczyć na własne oczy tego typu rozwiązanie. ...
Czytaj więcej : Nokia Kinetic Device | Wyświetlone : 3286 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Android świetnym systemem operacyjnym?

Właściciele smartfonów z Androidem w niebezpieczeństwie. Oprogramowanie Carrier IQ zbiera prywatne dane o użytkownikach i przesyła je zewnętrznym firmom

Problem inwigilacji społeczeństwa jest stary jak świat. Tematyka ta poruszana była niejednokrotnie w przekazach popkulturowych, takich jak literatura, filmy czy gry komputerowe. Żyjemy jednak w czasach, w których czujne oko Wielkiego Brata przygląda nam się mocniej niż kiedykolwiek wcześniej. Monitorowanie społeczeństwa to nie fikcja, a coraz poważniejsze zagrożenie dla naszej prywatności.

Ostatnio głośno zrobiło się o ...
Czytaj więcej : Android świetnym systemem operacyjnym? | Wyświetlone : 3236 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Rozrywka a konferencje

Czemu służy program towarzyszący konferencji? Po co podczas spotkań biznesowych te wszystkie bajery? Konferencje powinny być skupieniem i czasem pracy.
Czytaj więcej : Rozrywka a konferencje | Wyświetlone : 2480 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HydePark

Prawdziwa strona

Witam, otóż mam pytanie, ostatnio kupowałam telefony tylko na allegro, ale przeszukując internet znalazłam kilka fajnych stronek jak solombi itp, ceny zazwyczaj były wieksze niż na aledrogo więc z nich rezygnowałam. Ale dzisiaj szukając nowinek znalazłam coś takiego

http://china-made-wholesale.com/

I tutaj jest moje pytanie, otóż czy ktoś z was tak coś kolwiek kupił, albo ma jakieś zdanie na temat tej strony? Telefony wychodzą ciut taniej albo tyle samo, niż na alledrogo tylko z tą ...
Czytaj więcej : Prawdziwa strona | Wyświetlone : 2603 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Chiński smartphone

WItam :) Jestem tu nowym użytkownikiem (z reszta jak pewnie widać :) ) i tak jak w temacie chce zapytać co sądzicie o chińskich smartphonach z androidem i windows mobile. Jak w nich jest z jakością wykonania funkcjonalnością itp. Słyszałem wiele rozbierznych informacji na ten temat i sam już nie wiem :( więc proszę was o pomoc. Proszę także o wklejanie linków z takimi ciekawymi smartphonami. Z góry dzięki za pomoc :)

PS!!!! Czy ktoś ...
Czytaj więcej : Chiński smartphone | Wyświetlone : 6290 | Odpowiedzi : 17 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164960 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39579