Teraz jest 28 kwi 2025, o 20:08

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

problem z IMEI , INVALID IMEI , MTK6589 S4 jak odzyskać

Witam wszystkich .

Mam problem z moim telefonem MTK6589 ( używam go od 3 miesięcy ) a dokładnie to z IMEI tego telefonu . Jest jakiś polski tutorial dokładnie dla tego modelu ? Są na yt filmiki w których niby to naprawiają ale po komentarzach pod filmikami widać że to nie działa .

Obrazek

z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie ;)
Czytaj więcej : problem z IMEI , INVALID IMEI , MTK6589 S4 jak odzyskać | Wyświetlone : 1421 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

Problem z Goophone MF354ZP/A

Witam. Mam kilka problemów z moim goophone JelyBean 4.2.2.

1. Nie mogę przeskoczyć na inną sieć, cały czas muszę mieć pleja bo z inną siecią nie chce sie połączyc przez co czesto trace zasieg
2. Nie mogę ustawic APN-ów na MMS i internet
3. Wiekszosc aplikacji które sciągam z android market nie chcą sie zainstalować z powodu rzekomego braku miejsca(oczywiscie mam zaznaczone by zapisywało na karcie SD)

Domyślam sie, ze jest to problem oprogramowania, czy ...
Czytaj więcej : Problem z Goophone MF354ZP/A | Wyświetlone : 1167 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Problem z kartą microSD- Huawei G510

Witam,
Od dwóch dni przeszukuje na stronach informacji, które by mi pomogły naprawić mój problem niestety nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Telefon posiadam od stycznia tego roku, kartę pamięci ( SanDisk 8GB) miałem jeszcze w starym telefonie więc od razu po zakupie Huawei zainstalowałem ją. Wszystko było w najlepszym porządku przez te miesiące,ale kilka dni temu kiedy podłączyłem telefon przez USB do laptopa, skopiowałem kilka zdjęć,a następnie go odłączyłem w galerii w telefonie pojawiła sie...pustka. Nie ...
Czytaj więcej : Problem z kartą microSD- Huawei G510 | Wyświetlone : 1093 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

ZTE Redbull 4G LTE

Już dzisiaj popołudniu premierę będzie mieć ciekawy model ZTE - Redbull.

Na razie wiadomo tylko, że wyświetlacz będzie wielkości 5" w rozdzielczości 720p.
Z przodu aparat 5 Mpx - szerokokątny, 88 stopniowy. Z tyłu kamera 13 Mpx od Sony. Całością napędza Snapdragon 400 (najprawdopodobniej MSM8926 lub MSM8928).

Co go wyróżnia z tłumu to fakt, że obsługuje technologię 4G LTE.

Bateria 2400mAh. Tańsza opcja 1GB RAM + 4GB ROM - 799 yuanów, droższa 2GB RAM + ...
Czytaj więcej : ZTE Redbull 4G LTE | Wyświetlone : 8688 | Odpowiedzi : 25 | Dział : Nowości

Wiki ?

Co myślicie na temat wprowadzenia telchinowej wiki ?

Można by tam zmieścić w przejrzystej formie specyfikacje różnych modeli (czyli to co jest np tutaj tabela-porownawcza-telefonow-t4687.html oraz telefony-dual-sim-z-obsluga-darmowego-internetu-aero2-t1842.html ), zamieszczać tutoriale i poradniki, przydatne linki (np do recenzji), itd.
Wg mnie fajna sprawa

Jeśli temat by przeszedł to oferuję pomoc, mam jakieś tam luźne doświadczenia z mediawiki i zdarzało mi się tworzyć artykuły na ...
Czytaj więcej : Wiki ? | Wyświetlone : 2514 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

iOcean X8 Zdjecia telefonu

Oto pierwsze szczegółowe zdjęcia phabletu iOcean X8

Obrazek

Są to pierwsze zdjęcia iOceana X8 które pokazują że telefon pracuje pod kontrolą LEWA Android ROM, a wyświetlacz ma rozdzielczość FHD 1920 x 1080 .
Obrazek
Obrazek

Zdjęcia przedstawiają również korpus iOcean X8 pokryty z przodu i tyłu szkłem Gorilla, kieszeń kart SIM w górnym lewym rogu i starannie cofniętą tylną kamerę 14 mega pikseli z lampą błyskową LED.

Obrazek
Obrazek

Na razie cena i data rozpoczęcia ...
Czytaj więcej : iOcean X8 Zdjecia telefonu | Wyświetlone : 4888 | Odpowiedzi : 21 | Dział : Nowości

[PORADNIK]Wgrywanie ROOM dla telefonów MTK 6515

WITAM!!!
Z racji tego że sam męczyłem się z tym tydzień więc postanowiłem napisać ten poradnik.

Potrzebujemy:
Firmware(np.Star B930:http://www.needrom.com/mobile/star-b930/)
Kabel USB
ResearchDownload(http://www.mediafire.com/download/p1na9 ... 9.7016.zip)
Oczywiscie naszego telefonu.
Sterowniki-Osobiście polecam te:http://www.mediafire.com/download/ub7yh7gxj9epug2/SCI-android-usb-driver-jungo-v4.zip(działają na Windows 8 x64)

Zaczynamy:
-Instalujemy Sterowniki(Jeśli posiadamy windows 8 wyłączamy podpis cyfrowy)
Gdy zainstalują nam sie sterowniki restartujemy komputer.
-Gdy mamy już paczkę z naszym firmwarem(Plik typu PAC)właczamy ResearchDownload
-Po uruchomieniu programu wybieramy ikone z jedna zębatką(Pierwsza od ...
Czytaj więcej : [PORADNIK]Wgrywanie ROOM dla telefonów MTK 6515 | Wyświetlone : 5382 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Poradniki

Oszcaędzanie baterii

Witam.Jak ustawić oszczędność baterii w chińskim Samsung Galaxy S3.Naładuje telefon wieczorem,nie używam go,a rano jest już 70%.
Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Oszcaędzanie baterii | Wyświetlone : 849 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

Uwaga na klony Xiaomi Redmi Note

5,5 calowy Xiaomi Redmi Note wzbudził już zainteresowanie producentów klonów i trzeba uważać aby nie kupić podróbki

Obrazek

Produkty Xiaomi są chętnie podrabiane , ale to że tak szybko klon Xiaomi Redmi Note znalazł sie w sprzedaży jest dość niepokojące!
W klonie Redmi jest prawdziwy MIUI ROM co może mylić potencjalnych nabywców.
Na szczęście jest kilka szczegółów dzięki którym rozpoznamy klona. Prawdziwe Xiaomi Redmi Note waży 199g, a klon to około 187g. ramki boczne w ...
Czytaj więcej : Uwaga na klony Xiaomi Redmi Note | Wyświetlone : 1923 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Doogee DG - brak GPS

Witam !
Pojawił się dziwny problem z GPS w telefonie Doogee dg200. Używałem go przez kilka miesięcy i sprawował sie całkiem przyjemnie ale pewnego dnia przestał łapać fixa w IGO. Sprawdziłem na innych programach - to samo. Podmieniłem plik gps.conf i nic wróciłem do poprzedniego i nadal nic z tą różnicą, że teraz igo nie może nawet wyszukać urządzenia GPS. W tej chwili GPS nie działa całkowicie na żadnym programie włączając wszelkie fixowe programiki.
Co ...
Czytaj więcej : Doogee DG - brak GPS | Wyświetlone : 956 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165495 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570