Teraz jest 10 sie 2025, o 00:23

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

G3S który rom jest najlepszy?

Witam serdecznie, za pare dni przyjdzi oczekiwany G3s i zastanawiam się jaki rom wgrac. Generalnie przegladalem wszystkie tematy ale bylo wiele porpozycji jedne nowsze drugie starsze trzecie niesprawdzone, a moze cos sie zmienilo, dlatego tez pytam który mi polecacie :D

Dziekuje i pozdrawiam
Czytaj więcej : G3S który rom jest najlepszy? | Wyświetlone : 1758 | Odpowiedzi : 0 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Brak synchronizacji kontaktow z google [Hummer H1+]

Witam,
Stałem się szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego chińskiego telefonu - Hummer hh1+ z procesorem MTK6572 (brand: alps). ROM 4.2.2. Niestety mam problem z synchronizacją kontaktów - po prostu nie ma takiej opcji. Przy dodawaniu konta mogę wybrać synchronizację poczty gmail, kalendarza ale nie ma opcji kontaktów. Nie działa też aplikacja googlowa "hangout" z powodu starego "google play services" - niestety update kończy się niepowodzeniem ( zły certyfikat). Czy można jakoś dodać synchronizację kontaktów google, czy ...
Czytaj więcej : Brak synchronizacji kontaktow z google [Hummer H1+] | Wyświetlone : 4186 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Pytania, problemy

Szukam 3-4 telefonów (zaopatrzenie rodziny :)

Witam, chciałem się was poradzić w sprawie wyboru paru telefonów (mam zaopatrzyć rodzinę w Chińczyki), będą to 2-4 modele, dostosowane dla zapotrzebowań oraz wieku posiadaczy :)
- Dopytuje tutaj gdyż na ali jest okropnie wielki wybór, od marek, przez klony, po podróby... I tutaj jest haczyk - potrzebuję koniecznie aby parametry były prawdziwe, nie podrobione... Dlatego myślałem o markach jak Star, iNew, ZTE itd... (tylko te prawdziwe, nie "niby star")

1. Szukam czegoś maksymalnie taniego, ...
Czytaj więcej : Szukam 3-4 telefonów (zaopatrzenie rodziny :) | Wyświetlone : 1705 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Nokia Lumia 920

Dlaczego na aliexpress jest różnica w cenie tego telefonu nawet 100 dolarów? Przeglądam aukcje i od sprzedawców którzy mają 99% pozytywnych komentarzy, Lumia 920 kosztuje jakieś 260 dolarów, a np. na ebayu kosztuje ponad 300 (nawet ciężko znaleźć ten telefon w takiej cenie, wszystko grubo powyżej).
Czytaj więcej : Nokia Lumia 920 | Wyświetlone : 2907 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Wyjście słuchawkowe nie trybi

Nie wiem jak to opisać ale mam dwa tel w domu tronsmart ts7 i doogee dg500. Oba podłączone do wzmacniacza (onkyo a-8230) w domu potrafią odtworzyć dźwięk przez kabel RCA - jack
(jak również RCA - RCA - RCA żenskie - jack żeńskie - jack-jack (ten jack-jack używam w samochodzie stąd tak skomplikowane połączenie by sprawdzić przewód)).

Problem pojawia się gdy podłączam telefony do aux w samochodzie, radio (delco cdr500) co prawda przerobione własnoręcznie ale ...
Czytaj więcej : Wyjście słuchawkowe nie trybi | Wyświetlone : 1475 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Mediatek MT6595 LTE w telefonie z Android 4.4.2 KitKat

Na trwających w Barcelonie targach MWC reporter portalu gizchina.es dostrzegł telefon pracujący z procesorem tajwańskiego producenta Mediatek MT6595 z 4G LTE i Androidem 4.4 KitKat!

Obrazek

Co ciekawe telefon z tym procesorem dostrzeżono jeszcze przed oficjalną premierą osmiordzeniowego chipsetu MT6595 od MediaTek'a.
Zauważony telefon działa z systemem Android 4.4 w wersji 4.4.2 KitKat, i jest to chyba pierwsze działające urządzenie z układem Mediatek na którym działa łączność w standardzie 4G LTE !

zródło:gizchina
Czytaj więcej : Mediatek MT6595 LTE w telefonie z Android 4.4.2 KitKat | Wyświetlone : 1214 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Lenovo S660

Lenovo na targach WMC w Barcelonie zaprezentowało już trzeci telefon z czterordzeniowym procesorem MT6582.

Obrazek

Lenovo S660 nie jest tak ładny jak Lenovo S850 i nie ma dużej baterii jak w Lenovo S860 , ale jest znacznie tańszy i kosztuje jedynie 229 dolarów. Za tę kwotę otrzymamy 4,7-calowy wyświetlacz w rozdzielczości 960 x 540, 1.3GHz quad-core MT6582 chipset,bateria 3000mAh, 1GB pamięci RAM i 16GB pamięci na aplikacje.

W porównaniu do smartfonów od lokalnych chińskich producentów ...
Czytaj więcej : Lenovo S660 | Wyświetlone : 2662 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Lenovo S860 z dużą baterią na 43h rozmów, 40 dni czuwania

Najczęściej wymieniana wadą smartfonów jest krótki czas pracy pomiędzy ładowaniami baterii. Na szczęście chiński gigant zaprezentował LENOVO na targach MWC Lenovo S860, telefon z pojemną baterią.

Obrazek

Do tej pory telefony z dużymi bateriami nie uchodziły za stylowe, Lenovo S860 zmieni sposób myślenia o telefonach z dużymi bateriami !

Lenovo udało się upchać akumulator o pojemności 4000mAh w bardzo atrakcyjnej obudowie która w najgrubszym miejscu ma 10.3mm. Na tej baterii Lenovo ma pozwolić na 43 ...
Czytaj więcej : Lenovo S860 z dużą baterią na 43h rozmów, 40 dni czuwania | Wyświetlone : 6574 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Nowości

Lenovo S850 ładny telefon pokryty szkłem

Projektanci lenovo stworzyli piękny telefon Lenovo S850.

Obrazek

Podczas inauguracji Lenovo S860 który to charakteryzuje się ogromną baterią , firma zaprezentowała też pięknego Lenovo S850. Telefon ten ma cienki korpus o grubości 8.2 mm który w całości jest pokryty szkłem pod którym zobaczymy obudowę w kolorze różowym lub białym.
Lenovo S850 ma mniejsza baterią jak S860, bo ma tylko połowę pojemności czyli zaledwie 2000mAh, ale nadrabia za to pięknym wyglądem , lepszym 13-megapikselowym aparatem z ...
Czytaj więcej : Lenovo S850 ładny telefon pokryty szkłem | Wyświetlone : 3328 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

JiaYu F1 w wersji WCDMA nadchodzi.

Kilka miesięcy temu specjalistyczne serwisy obiegła informacja że JiaYu F1 ma kosztować w Chinach 50 dolarów, lecz była to wersja TD-SCDMA stosowana w Chinach.Teraz nadeszła dobra wiadomość !Jiayu F1 w wersji WCDMA otrzymał licencję sieciową i może się pojawić w sprzedaży już wkrótce.

Obrazek

JiaYu F1 jest tanim telefonem Dual SIM, ale specyfikacje ma zaskakująco dobrą.
Oficjalne dane Ministerstwa mówią że Jiayu F1 przedstawił telefon mierzący tylko 124 × 62 × 10 (mm) przy wadze ...
Czytaj więcej : JiaYu F1 w wersji WCDMA nadchodzi. | Wyświetlone : 13912 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164960 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39580