Teraz jest 21 lut 2026, o 20:37

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

[Rom] Lenovo A760/A706 przywrócenie oryginalnego fw {skrypt}

Przywrócenie fabrycznego multijęzycznego softu do Lenovo A760

Obrazek

1. Instalujemy sterownik USB
Jeśli nie mamy go zainstalowanego powinno pokazać się takie okienko:
Obrazek
Po instalacji otrzymamy takie:
Obrazek

+ Dodatkowe drivery do Lenovo A760/A706 https://dl.dropboxusercontent.com/u/7243958/lenovo.zip

2. Podłączamy telefon kablem usb do PC i włączamy tryb "debugowanie USB"
Obrazek

3. Ściągamy plik softu ze skryptem do a760 link

4. Uruchamiamy skrypt jak na niżej załączonym screenie:
Obrazek

Znak "完成" w ...
Czytaj więcej : [Rom] Lenovo A760/A706 przywrócenie oryginalnego fw {skrypt} | Wyświetlone : 11087 | Odpowiedzi : 1 | Dział : ROM'y i modyfikacje

ZOPO ZP998 z procesorem 8x1,7GHz

Na oficjalnej stronie sklepu ZOPO można już zamówić telefon z 8-rdzeniowym procesorem, chodzi o model ZP998 ( następca ZP990 KAPITAN S ) który jest taktowany zegarem 1,7Ghz.

Obrazek

Telefon otrzymamy z kilkoma prezentami jak zegarek, dysk USB, etui itp

Zmodernizowany 5,5 calowy ZOPO ZP990 KAPITAN S zaoferuje nam wyświetlacz FHD pokryty szkłem Gorilla Glass, pamięć 2G RAM i 32 ROM . Kamera ma 14 MPixelową matrycę z przesłoną F/2.0 i fizycznym przyciskiem migawki oraz diodę ...
Czytaj więcej : ZOPO ZP998 z procesorem 8x1,7GHz | Wyświetlone : 39892 | Odpowiedzi : 219 | Dział : Nowości

Premiera 8-rdzeniowego MTK 6592, antutu 32000!

Dzisiaj Mediatek oficjalnie zaprezentowała swój nowy 8-rdzeniowy procesor o symbolu MT6592 zaprojektowany specjalnie dla smartfonów z systemem Android. Rozwiązanie Mediatek to pierwszy na świecie pawdziwy 8-rdzeniowy procesor . Samsunga procesor okta-core działa w technologii big.LITTLE gdzie rdzenie włączają się gdy są potrzebne,dla oszczędności energii, ale oznacza to również że wszystkie 8-rdzeni nie są nigdy uruchomione jednocześnie.

Obrazek

Procesor osiąga znakomite wyniki w antutu, MT6592 z zegarem 2.0GHz osiąga 32000 punktów! Zaś model z zegarem 1.7GHz ...
Czytaj więcej : Premiera 8-rdzeniowego MTK 6592, antutu 32000! | Wyświetlone : 14949 | Odpowiedzi : 20 | Dział : Nowości

Newman K18, smukły i wydajny

W ciągu ostatnich kilku miesięcy widzieliśmy kilka wyciekły zdjęcia z Newman K18, ale są to pierwsze tynki i pełna szczegółów specyfikacji nowego telefonu!

Obrazek
Newman miał świetny start z modelem N1, ale od tego czasu było cicho o nich, więc może uruchomienie nowej generacji 8-rdzeniowego Newmana K18 pozwoli im ponownie zabłysnąć?

Rzućmy okiem na pełną specyfikację!
Newman K18 ma mieć wymiary 144 x 71 x 6.2mm, 8-rdzeniowy procesor Mediatek MT6592 , 1 GB RAM, 16 ...
Czytaj więcej : Newman K18, smukły i wydajny | Wyświetlone : 3381 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

[UMI CROSS] Jak wydłużyć czas pracy baterii.

Potrzebne są nam 2 aplikacje z Google Play.
DS battery Saver ( Free lub Pro )
https://play.google.com/store/apps/deta ... r&hl=en_GB
Fast Reboot ( Free lub Pro )
https://play.google.com/store/apps/deta ... t&hl=en_GB

DS - Ustawiamy na profil senny. W opcjach aplikacji mozemy ustawic białą listę aplikacji ktore musza działać w tle np. budzik.
FR - Ustawiamy aby reboot sie odbywał przy włączeniu ekranu i jego wyłączeniu ...
Czytaj więcej : [UMI CROSS] Jak wydłużyć czas pracy baterii. | Wyświetlone : 1550 | Odpowiedzi : 4 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Smartfon do 1000-1200zł

Witam, postanowiłem, że nazbieram trochę pieniędzy i kupię nowy telefon. Pewnie na początku przyszłego roku, ale chcę się już porozglądać. Poczytałem trochę i widzę, że warto kupić coś z Chin, więc chcę się spytać co wybrać :)
Moje wymagania to:
Cena: 1000-1200zł, nie licząc cła ani VATu. Może być coś troszkę droższego jeżeli naprawdę będzie warto, ale ogólnie im taniej tym lepiej.
Wyświetlacz: Najlepiej 5", może być większy. Najlepiej Full HD, ew. 1280x720.
Aparat: Tylni ...
Czytaj więcej : Smartfon do 1000-1200zł | Wyświetlone : 260279 | Odpowiedzi : 1225 | Dział : Jaki telefon kupić ?

Lenovo A630

Właśnie dostałem ten telefonik, niestety romów praktycznie nie ma na niego. Na needrom są tylko do A630T.
W specyfikacji i w mtk tools pisze że obsługuje WCDMA 900MHz ale nie niestety aero2 nie potrafię uruchomić.
Ktoś go ma, ktoś miał, coś wie, coś słyszał ? :)
Czytaj więcej : Lenovo A630 | Wyświetlone : 4387 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Dyskusja o telefonach Lenovo

Xiaomi mi3 z WCDMA w grudniu

Xiaomi mi3 napędzany procesorem Snapdragon z obsługą częstotliwości WCDMA będzie dostępny od połowy grudnia, ale czy nie będzie już za późno?
Obrazek
Obrazek

Xiaomi mi3 jest sprzedawany jak do tej pory tylko z zakresami TD-SCDMA (działa tylko w Chinach) obsługiwany przez procesor Tegra 4.
Wielu fanów oczekując na Xiaomi mi3 z obsługą zakresów europejskich nie chcąc dłużej czekać zdecydowało się na Nexusa 5 od google.

Wszystkie telefony Xiaomi są oficjalnie dostępne tylko w Chinach, Tajwanie ...
Czytaj więcej : Xiaomi mi3 z WCDMA w grudniu | Wyświetlone : 2245 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

8-rdzeniowy MT6592 z wydajna grafiką

Nadchodzący 8-rdzeniowy MT6592 zaoferuje nie tylko imponującą wydajność CPU, ale i wydajne GPU, co zaowocuje niezwykłą wydajnością!

3 urządzenia w rozdzielczościach ekranu WUXGA (1920 x 1200p), FHD (1920 x 1080p) i HD (1280 x 720p) poddano testom Benchmarka AnTuTu i zobaczyliśmy imponujące wyniki . Podczas gdy urządzenie wyświetlające WUXGA uzyskał najsłabszy wynik 14582 punktów, to urządzenia z ekranami FHD i HD notowały wysoką ocenę 28.198 i 27.442 punktów. Zdumiewające jest to, że urządzenie FHD uzyskało ...
Czytaj więcej : 8-rdzeniowy MT6592 z wydajna grafiką | Wyświetlone : 1937 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Chiński telefon z klasyczną klawiaturą?

Czy spotkał się ktoś z sensownym telefonem z klasyczną klawiaturą? Albo pełną albo jedynie "cyferkową"?
Szukam czegoś w nowych modelach ale nie mogę nic namierzyć, żeby miało zwykłą klawiaturę i było na androidzie, no i nie był to model sprzed kilku lat :-)
Jakiś pomysł?
Czytaj więcej : Chiński telefon z klasyczną klawiaturą? | Wyświetlone : 1245 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 152255 • Liczba wątków: 4639 • Liczba użytkowników: 39596