• Reklama

Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez arcadioush » środa, 13 listopada 2013, 17:35

Prawdopodobnie pierwszy w Polsce XIAOMI Red Rice wer. WCDMA wylądował. Został rozpakowany i podłączony do ładowania :)
Tak na szybko - jakość wykonania na bardzo wysokim poziomie, wszystko jest idealnie spasowane, nie skrzypiące, lekki, poręczny.
arcadioush
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 21 lipca 2013, 13:17
Lokalizacja: stąd
Pochwały: 4

Reklama

Re: Xiaomi Red Rice (Hongmi) z WCDMA od 05 listopada

Postprzez arcadioush » środa, 13 listopada 2013, 18:23

Telefon, przesyłka DHL, cło i obsługa celna to sumarycznie ok. 950 zł.
Wcześniej miałem ZOPO, który chwaliłem, ale mając teraz XIAOMI widzę różnicę. Oczywiście na korzyść Rd Rice'a. Wyświetlacz na 1/3, jasność dla mnie zupełnie wystarczająca. Kolory na razie tylko w menu, bo nie mam na razie czasu potestować aplikacji i gier, ale są śliczne. Ekran bardzo precyzyjny jeśli chodzi o dotyk, w ZOPO bywało różnie. Języki dwa - chiński i angielski. Soft do root'a i polskiego ROM'u już zaciągnięty, jutro/pojutrz będę spolszczał.
Sieci widoczne błyskawicznie - włożenie kart SIM [Play/Orange], odpalenie fona i obie sieci na full kreski [ZOPO musiał kilkadziesiąt sekund "pomyśleć"] Na razie brak karty AERO2, bo pożyczyłem i jutro dopiero zwrócą [kurier się pośpieszył, myślałem, że będzie dopiero jutro]. Ogólnie czas oczekiwania na przesyłkę to niecałe 3 dni.
arcadioush
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 21 lipca 2013, 13:17
Lokalizacja: stąd
Pochwały: 4

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez marx » piątek, 15 listopada 2013, 08:28

i jak pierwsze wrażenia, aero działa?
marx
Administrator
 
Posty: 5994
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez dusty » piątek, 15 listopada 2013, 14:32

Dzisiaj dotarł w ciągu 2 dni od wysyłki DHL moj Xiaomi Red Rice WCDMA.
Żeby rozwiać wątpliwości oczywiście AERO2 bez problemu śmiga.

-komentarz z
Kod: Zaznacz cały
[url=http://miuipolska.pl/xiaomi-red-rice-wcdma-5-listopada/]miuipolska.pl[/url]
dusty
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 17 września 2013, 22:37

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez arcadioush » piątek, 15 listopada 2013, 15:15

marxxx napisał(a):i jak pierwsze wrażenia, aero działa?


Powiem tak - był mały kłopot..., ale był to kłopot spowodowany brakiem odpowiedniego nadajnika. Po przejeździe bliżej centrum miasta AERO2 łączy z internetem bez problemu.
Nastał nowy król, który w koronie ma AERO2 :)
arcadioush
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 21 lipca 2013, 13:17
Lokalizacja: stąd
Pochwały: 4

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez lukkki » niedziela, 17 listopada 2013, 16:14

Jak aparat 8 mpx? Bo kupuję Jiayu G4 Advanced... - szkoda że nie ma Aero2. Milimetrowo Hongmi troszkę większy jest. Przeczytałem gdzieś na swiatandroid że cena 130USD...
lukkki
VIP
 
Posty: 900
Dołączył(a): piątek, 12 kwietnia 2013, 19:18
Lokalizacja: EU
Pochwały: 13

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez ebola1972 » niedziela, 17 listopada 2013, 17:18

lukkki napisał(a):Jak aparat 8 mpx? Bo kupuję Jiayu G4 Advanced... - szkoda że nie ma Aero2. Milimetrowo Hongmi troszkę większy jest. Przeczytałem gdzieś na swiatandroid że cena 130USD...


mam nadzieję, że jutro będę już miał Xiaomi, porównam z Jiayu G4T
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez arcadioush » wtorek, 19 listopada 2013, 16:05

Tak na szybko informacja, która z pewnością ucieszy użytkowników programu ENDOMONDO - działanie GPS'u jest poprawne, nie ma wariacji dot. szybkości, przebytego dystansu itp. Sam fix jest łapany w ok. 4-5 sekund.
arcadioush
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 21 lipca 2013, 13:17
Lokalizacja: stąd
Pochwały: 4

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez michal » wtorek, 19 listopada 2013, 16:41

Powiedzcie mi czemu jest taka przebitka na alliexpres skoro cena producenta to 130 $ ?
michal
 
Posty: 14
Dołączył(a): niedziela, 5 maja 2013, 12:46
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez mango » wtorek, 19 listopada 2013, 18:18

michal napisał(a):Powiedzcie mi czemu jest taka przebitka na alliexpres skoro cena producenta to 130 $ ?


Wydaje mi się, że jest to spowodowane dużą popularnością tego modelu i rynek sam napędził cenę. Możliwe też, że 130$ dotyczyło modelu na rynek chiński.
mango
 
Posty: 166
Dołączył(a): wtorek, 19 listopada 2013, 12:10
Pochwały: 1

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez infe » wtorek, 19 listopada 2013, 23:20

michal napisał(a):Powiedzcie mi czemu jest taka przebitka na alliexpres skoro cena producenta to 130 $ ?

Popularność tej marki w chinach oraz słaba dostępność wywindowała cenę. Wersja WCDMA kosztuje tyle samo co TD-SCDMA na chinskim rynku.
Poza tym pośrednicy od zawsze biorą sporą marże, przykład cena Neo n003 w chinach 147$ na aliexpresie 206$.
infe
 
Posty: 3
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 16:52

Re: Xiaomi Red Rice recenzja, opinie

Postprzez arcadioush » wtorek, 19 listopada 2013, 23:48

Niech biorą te marże, też muszą z czegoś żyć, ale na Boga niech nie kantują z wysyłką :roll:
arcadioush
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 21 lipca 2013, 13:17
Lokalizacja: stąd
Pochwały: 4

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama