[PORADNIK]Wgrywamy ROOM do Chińskiej słuchawki (FLASH TOOL)

Nie piszemy tutaj o problemach typowych dla poszczególnych modeli telefonów

[PORADNIK]Wgrywamy ROOM do Chińskiej słuchawki (FLASH TOOL)

Postprzez east-import.pl » 16 lut 2013, o 18:22

Cała Procedura jest identyczna dla wszystkich słuchawek z Procesorem MTK


Wgrywamy ROOM do Chińskiej słuchawki Działa identycznie przy każdym Telefonie Jedyne co się zmienia To samo Firmware A więc zaczynamy.

Co nam będzie potrzebne

1.Telefon
2. SP_Flash_Tool
3.No i Firmware (ROMM)

Odpalamy Program SP Falsch Tool
[hide]
http://east-import.keed.pl/zmiana%20fir ... tk6577.pdf[/hide]
Wciskamy Przycisk Scatter-loading Wybieramy z naszego Firmware plik txt
MT6577_Android_scatter_emmc.txt” Załaduje się nam ROOM do Programu

Obrazek
Teraz wciskamy Przycisk Download Podłączamy Telefon do Komputera(Laptopa) bez Baterii
Po podłączeniu wkładamy Baterię . Wtedy zacznie się zmiana ROOM Będzie widać to na pasku
postępu Cała Procedura ładowania jakieś 3-5 minut max. Po ukończeniu wyskoczy Okno a w nim OK
na zielona. Czyli wszystko poszło OK. Odpinamy telefon wyciągamy baterię i wkładamy ją z powrotem.
Włączamy Telefon i cieszymy się nowym Firmware(ROOM) na pokładzie.
Identycznie robi się przy każdym Telefonie z Procesorem MTK. Cała procedura jest taka sama
Pozdrawiam i Powodzenia

Opis Powstał na potrzeby Forum Telchina.pl Przez Importera East-Import

http://www.East-Import.pl
mailto:sklep@east-import.pl

[hide]
Instrukcja PDF[/hide]
Ostatnio edytowano 5 lip 2013, o 20:57 przez east-import.pl, łącznie edytowano 4 razy
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 550
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 17:37
Lokalizacja: east-import

Reklama

Postprzez bumbum » 17 lut 2013, o 11:35

Oczywiscie jesli chodzi o Jiayu G3 to mamy problem ze sterownikami które należy prawidłowo zainstalowac. Niestety mnie się nie udało, nie wiem od czego to zależy, ale po prostu mój win7 nie przyjmował sterowników.

[hide]
http://chomikuj.pl/bumbum35/Android/Jiayu+G3[/hide]
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1401
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez naye666 » 17 lut 2013, o 18:44

nie ma w chinczykach recovery?
naye666
 
Posty: 151
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 02:03
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez east-import.pl » 17 lut 2013, o 18:58

W nie których są . Można także dograć
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 550
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 17:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez 4r3k » 17 lut 2013, o 19:00

To zależy od producenta, jak zaczynałem przygode z tabletem to dziwiłem sie że nie wszyscy mają recovery w standardzie
Avatar użytkownika
4r3k
 
Posty: 50
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 12:09
Lokalizacja: S Las'u

Postprzez speed166 » 31 mar 2013, o 22:42

Witam mam pytanko sciagnołem nowego nowego SP_Flash itd tel sie uruchamia ale wyskakuje biały ekran i nic nie idzie zobaczyc. Prosze o pomoc
speed166
 
Posty: 2
Dołączył(a): 19 mar 2013, o 00:05
Lokalizacja: Mielec

Postprzez east-import.pl » 1 kwi 2013, o 07:41

Jaki tel jaki room wgrałeś ?
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 550
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 17:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez Skrzydelko » 16 kwi 2013, o 14:59

Nie mogę wgrać roomu do zopo 300+. Wszystko niby jest ok ale wciskam download i nic się nie dzieje. Wcześniej bez baterii po podłączeniu do kompa instalują sie sterowniki i niby wszystko jest ok. Czy coś powinienem jeszcze zrobić?
Skrzydelko
Skrzydelko
 
Posty: 15
Dołączył(a): 27 mar 2013, o 21:01
Lokalizacja: Łódź

Postprzez bumbum » 18 kwi 2013, o 08:24

A możesz napisac jak zainstalowac sterowniki? Bez tego ani rusz.
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1401
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez markus70 » 18 kwi 2013, o 08:56

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Pisałem - wyłączony telefon, wyciągnięta bateria, telefon podłączony kablem USB do komputera i wtedy uruchamiasz instalację.
Oczywiście najlepiej to robić na użytkowniku o uprawnieniach administratora..

Wpisz w Google hasło instalacja sterowników bez podpisu cyfrowego. Może w tym jest problem?
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Postprzez bumbum » 18 kwi 2013, o 09:11

To nic nie daje. Próbowałem juz róznych spsobów. W menedzerze pokazuje ZP800H i wykrzyknik. Jak zrobię innym sposobem to pokazuje mtk65xx-preloader i tez wykrzyknik i nic z tym nie idzie zrobic. Miałem tak na Jiayu i teraz na zopo to samo. Dwa rózne laptopy zeby nie było.
http://telchina.pl/zp810-upgrade-do-421 ... .htm#15015
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1401
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez dnb8 » 24 kwi 2013, o 10:04

[hide]http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2206421[/hide]


moze sie komuś przyda - mi to pomogło na zainstalowanie sterowników
Avatar użytkownika
dnb8
 
Posty: 155
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 12:10
Lokalizacja: LiquidCity

Następna strona

Powrót do ROMy i Modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama