Teraz jest 7 sie 2025, o 05:33

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Witajcie,
Otóż mam problem z Aero2 w telefonie z Chin, który niedawno otrzymałem. Jest to A9 (ALPS/Land Rover) z androidem 4.4, obsługuje pasmo WCDMA 900 Mhz. Telefon nie ma zasięgu na karcie Aero2, a normalna karta Play działa. Opiszę czego próbowałem:
W drugim telefonie też mam Aero2 i wszystko śmiga, więc by mieć pewność włożyłem dwie karty Aero2 do A9, ale jak później zobaczyłem w Mobileuncle tylko SIM1 obsługuje 900Mhz. Oczywiście dodałem APN, włączyłem roaming, ...
Czytaj więcej : Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego | Wyświetlone : 1797 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

KOLINA K100+ wysoka specyfikacja, niska cena w 1949deal

W chińskich sklepach pojawił się telefon o wysokiej specyfikacji i niskiej cenie, chodzi o KOLINA K100+ którego najtaniej kupimy w 1949deal

Obrazek

Telefon wyposażono w 5,5 calowy ekran IPS w rozdzielczości fullHD (1920 x1080) co daje gęstość upakowania pikseli na poziomie 403ppi. Pod którym kryje się ośmiordzeniowy procesor MTK6592T (wersja turbo) o taktowaniu 2.0GHz. To nie jedyna niespodzianka, telefon posiada aż 2 GB pamięci RAM i 32GB ROM.
zdjęcia możemy zrobić za pomocą 13 mega ...
Czytaj więcej : KOLINA K100+ wysoka specyfikacja, niska cena w 1949deal | Wyświetlone : 10214 | Odpowiedzi : 63 | Dział : Nowości

ZTE Grand S3 prezentacja już w styczniu

Na najbliższym show elektroniki użytkowej, CES 2015, które odbędzie się w styczniu w Las Vegas zostanie zaprezentowany następca telefonu ZTE Grand S2.
Szczegółowa specyfikacja nie została ujawniona ale na pocieszenie mamy do obejrzenia kilka fotografii tego obiecującego debiutu.

Obrazek

Obrazek

Jak widać kształtem obudowy telefon nawiązuje do modnego trendu ergonomicznych smartfonów reprezentowanych chociażby przez HTC One M8, LG G3 i Nexus 6.
Miejmy nadzięję że już wkrótce poznamy więcej szczegółow dotyczących ZTE Grand S3.

Źródło: ...
Czytaj więcej : ZTE Grand S3 prezentacja już w styczniu | Wyświetlone : 1886 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

G9000 nowy soft

Cześć. Dostałem nowe oprogramowanie do swojego smartfona. Tylko nie wiem, jak go wgrać.
Szukałem na różnych forach. Screen z zestawem zipa poniżej. Pomożecie??

http://www.wgraj.net/img.php?mode=full&file=37341

Star Kingelon G9000 i9600 S5 Android Smart Phone 5.2'' FHD Screen MTK6592 Octa Core 2GB RAM 16GB ROM Dual Camera 13MP
Properties: Add 8GB TF + Full Black
Czytaj więcej : G9000 nowy soft | Wyświetlone : 1831 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Nowy telefon Meizu to Meizu K52?

Dziś dotarła do nas zaskakująca informacja, że Meizu wyda kolejny nowy telefon jeszcze przed Bożym Narodzeniem.
Obrazek

Projekt jest bardzo zaawansowany, dziś telefon trafił w ręce testerów.
Wcześniej w sieci pojawiły się przecieki z wynikami benchmarku Meizu K52,tajemniczy telefon ma 4.6-calowy wyświetlacz w rozdzielczości 1920 x 1080, i 64-bitowy ośmiordzeniowy procesor, MT6752, ze wsparciem LTE.
Obrazek

Z wcześniejszych przecieków można się dowiedzieć że nowy Meizu ma 2GB pamięci RAM, 16 GB ROM , GPU Mali ...
Czytaj więcej : Nowy telefon Meizu to Meizu K52? | Wyświetlone : 4177 | Odpowiedzi : 16 | Dział : Nowości

Aero2 - okresowy brak internetu

Mam od jakiegoś czasu Aero2 i co raz bardziej mnie wkurza. Bardzo często zdarza się tak, że w centrum miasta(Poznań) nie mogę otworzyć nawet żadnej strony, na uczelni jakąkolwiek stronę otworzyć uda się może raz na miesiąc. Przełożyłem kartę Orange do pierwszego slotu(ZTE v965), internet nie powiem, że śmiga, ale działa płynnie.
Czy jest to jednoznacznie wina Aero2, czy jest coś, co mogłem przeoczyć w moim telefonie? Zdawało mi się, że w środku dość dużego ...
Czytaj więcej : Aero2 - okresowy brak internetu | Wyświetlone : 2064 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

iNew L1 - Doskonałe wyważenie ceny do jakości?

Poszukując dla siebie odpowiedniego telefonu który może konkurować z nowymi Elphonami P3000s i 6000 znalazłem takie o to coś:
http://www.inewmobile.com/inew-l1-4g-lt ... amera.html

- 5,3' wyświetlacz
- 2 GB RAM
- 16 ROM
- zakresy :GSM+WCDMA+FDD-LTE networks: GSM 850/900/1800/1900MHz WCDMA 900/2100MHz FDD-LTE 800/1800/2600MHz

Cena na gearbest (przedsprzedaż) w przedsprzedaży to 189,99 USD z resztą bardzo podobnie jest na aliexpress gdzie ponoć telefon jest już dostępny
i wysyłają.
W wszystkich ofertach ...
Czytaj więcej : iNew L1 - Doskonałe wyważenie ceny do jakości? | Wyświetlone : 2590 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Micromax Canvas Express za 113 $

Już od jutra (8.12.14) na rynek indyjski, tak bliski naszemu ukochanemu Chińskiemu, trafi Micromax Canvas Express.

Obrazek

Mówi się że będzie on dostepny tylko ze strony Flipkart.com co może zniechęcać do zakupu.
W co wyposażono ten dual simowy telefon? Znajdziemy w nim czterordzeniowy procesor Mediateka MT6582 taktowany na 1.3GHz wraz z 1GB RAM-u i 8 GB pamięci wewnętrznej rozszerzalnej o kartę SD. Wyświetlacz to 4.5 calowy FWVGA co przekłada się na 854x480 pikseli..
System operacyjny ...
Czytaj więcej : Micromax Canvas Express za 113 $ | Wyświetlone : 1619 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Poradnik uniwersalny

Pomyślałem o stworzeniu wspólnego poradnika do rozwiązywania często spotykanych problemów. Często forumowicze zamieszczają posty z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu z ich telefonem i nie znajdują odpowiedzi bo np niewielu jest użytkowników konkretnego telefon/modelu. Tymczasem jest to problem związany z komponentem stosowanym w wiekszej ilości telefonów. Tak proponuję to rozpocząć:

Mediatek:
1. jak odzyskać IMEI - rozwiązanie: *#4634#
2. rozmówca słabo nas słyszy/cichy głośnik - rozwiązanie: menu inżynierskie *#*#3646633#*#*

Obrazek

Jeśli uważacie że ma ...
Czytaj więcej : Poradnik uniwersalny | Wyświetlone : 3236 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Pytania, problemy

Płatność w Gearbest

Jak wygląda płatność w Gearbest ? Jeśli mam przewalutowaną kwotą w euro na karcie od cinkciarz.pl, to można bezpośrednio z tej karty wykonać taką transakcję ? Czy trzeba się bawić z przelewaniem kasy z konta, na kartę walutową i dopiero później PayPal?
Czytaj więcej : Płatność w Gearbest | Wyświetlone : 1823 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164958 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39579