Teraz jest 29 kwi 2025, o 15:52

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

No.1 X6800 problem

Witam
jak w tytule zakupiłem taki smartphone i od razu mam z nim problem. Najpierw był w ogóle problem z ładowaniem i włączeniem telefonu, wreszcie po kilku próbach udało się go uruchomić, ale korzystam tylko z baterii wbudowanej 800mah a nie mogę naładować tej o pojemności 6000 a w ogóle jak się kończy ta wbudowana pamięć i podłączam ładowanie telefonu to wyskakuje informacja ze nie można jej naładować bo się przegrzewa. Miał ktoś taki problem ...
Czytaj więcej : No.1 X6800 problem | Wyświetlone : 1503 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Cubot X17 z 5 calowym ekranem, 3GB RAM i 6.1mm grubości!

Dawno nie pisaliśmy o telefonach Cubot, tymczasem firma przygotowała ładny telefon o symbolu X17.

Obrazek

W natłoku telefonów z ekranami 5.5 cala, miło jest zobaczyć 5 calowa propozycję. Pod 5 calowym wyświetlaczem w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080, 441ppi) kryje się czterordzeniowy procesor MTK6735 o taktowaniu 1.3GHz, który wspierany jest przez 3GB pamięci RAM oraz 16GB pamięci na nasze aplikacje. Na szczęście pamięć można rozbudować o kolejne 32GB dzięki slotowi kart microSD, Telefon wyposażony ...
Czytaj więcej : Cubot X17 z 5 calowym ekranem, 3GB RAM i 6.1mm grubości! | Wyświetlone : 4203 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Nowości

Elephone Q1 - z ekranem 5,3 cala

Kilka godzin temu Elephone, przedstawił kilka zdjęć swojego nowego telefonu Q1, jeśli będzie posiadał tak fajne bebechy jak wygląda to już zajmuję sobie miejsce w kolejce do presell.

Obrazek
Na tą chwile wiele o nim nie wiadomo oprócz tego jak będzie wglądał, a wyglądał będzie bardzo ciekawie ( przynajmniej w mojej subiektywnej opinii ), urządzenie ma się pojawić w połowie przyszłego roku , otrzyma 5,3 calowy ekran, co mnie bardzo cieszy, bo już za wiele ...
Czytaj więcej : Elephone Q1 - z ekranem 5,3 cala | Wyświetlone : 1536 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

KONKURS!Zaprojektuj nowe logo ELEPHONE i wygraj model P9000.

Konkurs zorganizowany przez firmę Elephone

Obrazek

ELEPHONE zorganizowało konkurs którego nagrodą jest najnowszy flagowego firmy model P9000, dostawa oczywiscie darmowa. Więc jeśli masz odpowiednie umiejętności i trochę wolnego czasu to spróbuj własnych sił!

Obrazek

Źródło: https://twitter.com/Elephone8
Czytaj więcej : KONKURS!Zaprojektuj nowe logo ELEPHONE i wygraj model P9000. | Wyświetlone : 5965 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Konkursy

Chińskie cuda za 20 groszy z przesyłką, Dzień singla

W dniu 11.11 kiedy Polska świętuje odzyskanie niepodległości, najludniejszy kraj świata wpada w szał e-zakupów.
Chińskie sklepy organizują mega przeceny i promocje, dzięki temu możemy kupować chińskie cuda nawet za 20 groszy z przesyłką do Polski!
Obrazek

11 listopada, nazywany w Chinach dniem „podwójnej jedenastki” ze względu na cztery jedynki w zapisie, stał się nieoficjalnym świętem kawalerów i panien. Polityka jednego dziecka doprowadziła do sytuacji że wielu mężczyzn nie może znaleźć sobie partnerki. W Chinach ...
Czytaj więcej : Chińskie cuda za 20 groszy z przesyłką, Dzień singla | Wyświetlone : 7282 | Odpowiedzi : 24 | Dział : Nowości

Oukitel U7 port USB

Cześć

Kupiłem około miesiąc temu Oukitel U7 i telefon nie chce się ładować, po podłączeniu do kompa jest widoczny. Prawdopodobnie nie styka coś w porcie USB. Byłem w jednym serwisie i koleś powiedział, że to tylko w Chinach mi naprawią i nie wiem czy chodzić do innych serwisów, bo szkoda mi tyle czasu bez telefonu żeby wysyłać go na gwarancę.

Dzięki i pozdrawiam ;)
Czytaj więcej : Oukitel U7 port USB | Wyświetlone : 1404 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Wirus Doogee Dg550

Witam serdecznie,mam następujący problem przez ponad rok jestem użytkownikiem doogee dg550 z którego byłem bardzo zadowolony zdecydowanie jest to najlepszy telefon jaki miałem ale ja nie o tym,Dokładnie jakieś 5 dni temu mój telefon nawiedził jakiś wirus którego nie moge sie pozbyc hardresety ani nic w tym stylu nie pomaga w telefonie wifi i transmisja danych same sie uruchamiaja ciągle wyskakujące reklamy i pobierające sie same jakieś aplikacje a co najgorsze telefon zaczoł sie sam ...
Czytaj więcej : Wirus Doogee Dg550 | Wyświetlone : 1456 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

Xiaomi Redmi 2A powraca z większą pamięcią

Xiaomi Redmi 2A odniósł spory sukces, sprzedano w Chinach ponad 10 milionów sztuk co nie dziwi, bo cena wynosząca 78 dolarów była bardzo atrakcyjna w stosunku do możliwości smartfona. Xiaomi postanowił zmodernizować Redmi 2A bez podnoszenia ceny!
Obrazek
Szef Xiaomi uważa, że optymalną wielkością pamięci do komfortowej obsługi systemu Android jest 2 GB RAM oraz co najmniej 16 GB pamięci na nasze aplikacje. Tak też uczyniono w poprawionej wersji, zwiększono pamięć o 100% nie zmieniając ...
Czytaj więcej : Xiaomi Redmi 2A powraca z większą pamięcią | Wyświetlone : 1625 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Doogee X6 i X6 Pro z elastycznym przyciskiem bocznym

Po dość sporym zainteresowaniu telefonami X5 i X5Pro Doogee postanowił kontynuować podróż w tym kierunku i zapowiedział Doogee X6 i X6 Pro.

Obrazek

Co ciekawe w tych modelach zapowiedziano guziki boczne o niecodziennej nazwie “Elasticity Arms”, co mniej więcej oznacza że telefony otrzymaj jakiś rodzaj elastycznej ramki ze stopu metalu z guzikami schowanymi pod ta ramka, ponoć ma to zwiększyć odczucia estetyczne podczas użytkowania tych modeli, jest to na pewno ciekawe posunięcie, zawsze coś nowego. ...
Czytaj więcej : Doogee X6 i X6 Pro z elastycznym przyciskiem bocznym | Wyświetlone : 3756 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Nowości

Ramki w telefonach

Zainspirowany postem użytkownika @ra-vau z tego tematu
zte-blade-s6-czy-warty-149-99-t23006.html#p221536
postanowiłem zrobić krótkie zestawienie wymiarów standardowych ekranów w proporcjach 16:9 od 4,7 do 6 " (a więc 960x540, 1280x720, 1920x1080, 2560x1440 itd)
Jak wiadomo producenci często chwalą się że ich telefon jest bezramkowy, cóż łatwo to sprawdzić podstawiając odpowiednie wartości by się o tym przekonać

Przekątna Szerokość Wysokość
4,7"--------58,5----------------104
5,0"--------62,3----------------110,7
5,2"--------64,8----------------115,1
5,5"--------68,5----------------121,8
5,7"--------71,0----------------126,2
6,0"--------74,7----------------132,8

Przykładowo telefon okrzyknięty bezramkowcem - ...
Czytaj więcej : Ramki w telefonach | Wyświetlone : 2237 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570