Teraz jest 16 wrz 2025, o 12:58

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Xiaomi planuje dwa nowe telefony

Xiaomi nie zwalnia tempa, po premierze Redmi Note 3 na premierę czeka flagowiec Mi5, a tymczasem firma ubiega się o koncesje na dwa kolejne telefony. Jak sądzicie, czy to seria Redmi czy MI ?

Xiaomi planuje wprowadzić do sprzedaży dwa nowe modele telefonów o nazwach kodowych Mi 2015811 oraz Mi 2015812.
Obrazek

Xiaomi Mi 2015811 będzie posiadał w 5-calowy wyświetlacz w rozdzielczości 1280 x 720 pikseli pd którym znajdziemy ośmiordzeniowy procesor o częstotliwości taktowania 1,5GHz ...
Czytaj więcej : Xiaomi planuje dwa nowe telefony | Wyświetlone : 1689 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Smartwatch Bluboo Xwatch w lutym trafi do sprzedaży.

Chiński producent Bluboo systematycznie wypuszcza na rynek nowe urządzenia mobilne, po serii telefonów przyszła pora na inteligentny zegarek. Bluboo Xwatch bo o nim mowa adresowany jest dla ludzi uprawiających sport.
Obrazek

Specyfikacja Xwatch przedstawia się następująco:
CPU: MT2601 1.2GHz
Pamięć: 512 MB pamięci RAM, 4GB ROM
Wyświetlacz: 1.3 cala, 360 oncell, ekran Retina (lepiej niż MOTO 360, podobnie jak Huawei Watch)
Dotyk: Multi-touch
System operacyjny: Android
Bateria: bateria polimerowa 480mAh
Grubość: tylko 9.8mm (MOTO 360: ...
Czytaj więcej : Smartwatch Bluboo Xwatch w lutym trafi do sprzedaży. | Wyświetlone : 1813 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international

Cześć

Krótki poradnik jak zmienić identyfikator meizu na wersje international. Dzięki temu można wygrywać romy z literą I na końcu, jest to system z wieloma językami w tym z Polskim. Dodatkowo jest już zainstalowany sklep Play.

Link do pliku chid.sh: https://drive.google.com/file/d/0B9FQ_L ... RNakk/view
link do 4.5.3I: https://drive.google.com/file/d/0B6m6Tv ... p6UWs/view
reszta aplikacji jest w instrukcji o Spolszczeniu

1. Potrzebny jest root, busyboox, superSU ,terminal ...
Czytaj więcej : Meizu m2 zmiana wersji Chińskiej na international | Wyświetlone : 11797 | Odpowiedzi : 43 | Dział : ROM'y i modyfikacje

Mediatek Helio x20 zauważony w Geekbench

Podczas gdy główni rywale Mediateka przygotowują nowe chipy Snapdragon 820 i Exynos 8890 a za rogiem jest już Kirin 950, Mediatek przetestował swój chip w popularnym benchmarku Geekbench. Nie jest tajemnicą, że 10-rdzeniowy procesor będzie wydajny, ale czy ktoś mógł spodziewać się tak dobrego rezultatu?

Obrazek

Wyniki nie pozostawiają złudzeń: dla single core jest to 2094 podczas gdy wynik multi core wynosi 7037 czyniąc chip Helio x20 obecnie jednym z najwydajniejszych mobilnych procesorów.
Można wysnuć ...
Czytaj więcej : Mediatek Helio x20 zauważony w Geekbench | Wyświetlone : 3273 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

UMi Zero 2 ze skórzanymi pleckami, Helio X20 i 4GB RAM

Wielu z was wyczekuje telefonu UMi Zero 2 który to miał posiadać drugi wyświetlacz e-ink na tylnym panelu, podobne jak rosyjski YotaPhone. Jednak producent porzucił ten projekt i postanowił wykończyć tył telefonu skórą jak w LG G4.
Obrazek
Wczoraj poznaliśmy dokładną specyfikację telefonu UMI, która stawia telefon na górnej półce. Telefon wyposażony będzie w 10-rdzeniowy procesor Helio X20 od MediaTek, 5,2-calowy wyświetlacz AMOLED o rozdzielczości 2560x1440 pikseli który dostarczy Samsung, 4 GB pamięci RAM, 64 ...
Czytaj więcej : UMi Zero 2 ze skórzanymi pleckami, Helio X20 i 4GB RAM | Wyświetlone : 3390 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Nowości

CUBOT NOTE S z 2GB RAM za 340 złotych

Cobot znany jest z produkcji budżetowych urządzeń, najnowszym ich produktem jest NOTE S z 2GB RAM za 340 złotych!
Obrazek

Nowy telefon Cubot Note S wyposażono w 5.5 calowy wyświetlacz IPS w rozdzielczości HD, czterordzeniowy procesor MTK6580 o taktowaniu 1.3GHz który wspierany jest przez 2GB RAM. Na aplikacje użytkownika zarezerwowano 16GB pamięci z możliwością rozbudowy.
Smartfon posiada 2 kamerki, 2 i 5MpX interpolowane do 8 megapikseli. urządzenie pracuje pod kontrola androida 5.1. Do szczęścia brakuje ...
Czytaj więcej : CUBOT NOTE S z 2GB RAM za 340 złotych | Wyświetlone : 7869 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Nowości

Zdrowych i Wesołych świąt Bożego Narodzenia

Obrazek
Na zbliżające się Święta
pragniemy złożyć życzenia
przeżywania Bożego Narodzenia
w zdrowiu,radości
i ciepłej rodzinnej atmosferze.
Kolejny zaś rok
niech będzie czasem pokoju
oraz realizacji osobistych zamierzeń.
Ekipa telchina.pl

Czytaj więcej : Zdrowych i Wesołych świąt Bożego Narodzenia | Wyświetlone : 6913 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

Problem z pobraniem pliku z chińskiej strony.

Witam. Pilnie potrzebuję pobrać soft do tabletu, który udało mi się (jak sądzę) znaleźć na pan.baidu. Niestety, nie mam pojęcia w jaki sposób mogę pobrać tego softa. Ktoś mógłby mi to wyjaśnić, lub pobrać plik i wrzucić na inny serwer? Link poniżej:

http://pan.baidu.com/s/1sjoFi4P

Z góry dziękuję, pozdrawiam.
Czytaj więcej : Problem z pobraniem pliku z chińskiej strony. | Wyświetlone : 2526 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Komputery i internet

Lengee WD01 Intel WiDi Dongle, czyli Miracast od Intel'a

Bardzo ciekawe rozwiązanie, a zarazem alternatywa dla ostatnio popularnych chromecast dongle, w tym wypadku jest to rozwiązanie od Intela, działa w zasadzie bardzo podobnie, wspiera Miracast 1080P, a więc o dobrej jakości filmy nie musimy się martwić.

Obrazek

Piszę o tym z dwóch powodów, po pierwsze bo dopiero co się pojawiło w sprzedaży w Gearbest, a w innych sklepach tego jeszcze nie widziałem ( nawet na ali), jest to świeży produkt (sam go już zamówiłem ...
Czytaj więcej : Lengee WD01 Intel WiDi Dongle, czyli Miracast od Intel'a | Wyświetlone : 3444 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165007 • Liczba wątków: 5378 • Liczba użytkowników: 39583