Teraz jest 7 sie 2025, o 10:29

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Zestaw VR do kompa z cardboarda :)

moze komuś się przyda gdyby chciał zagrać w gry z PC na cardboardzie - jest aplikacja Trinus do streamowania i dzielenia ekranu z PC na telefon

http://trinusvr.com/

koleś opisuje tu taki zestaw: https://www.youtube.com/watch?v=zy6Q7EptWkU

ale widziałem bez dźwięku wiec nie wiem co tam nawija, sam planuje przetestować przez weekend i sprawdzić czy uda mi się pograć w wiedźmina za pomocą takiego zestawu :)
Czytaj więcej : Zestaw VR do kompa z cardboarda :) | Wyświetlone : 2434 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Komputery i internet

Leagoo Alfa 1, Android 5.1, ekran 5.5 cala, 2GB RAM za 400zł

Z każdym dniem przybywa nam telefonów kosztujących poniżej 100$, a oferujących przyzwoitą wydajność. Kolejną propozycją jest Leagoo Alfa 1

Obrazek

Leagoo Alfa 1 jest tanim urządzeniem o atrakcyjnym wyglądzie, wyposażonym w 5.5 calowy ekran HD, procesor MTK6580 Quad Core 1.3GHz wspierany przez 2GB RAM. Telefon posiada pojemną baterię 3000mAh i pracuje pod kontrolą Androida 5.1.
Obsługuje sieci 2G i 3G, niestety bez LTE.

https://www.youtube.com/watch?v=iDsXt4Q7qtA

Leagoo Alfa 1 Android 5.1 3G Phablet 5.5 inch Screen MTK6580 ...
Czytaj więcej : Leagoo Alfa 1, Android 5.1, ekran 5.5 cala, 2GB RAM za 400zł | Wyświetlone : 2187 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Lenovo K4 Note już w styczniu

Lenovo K3 Note jest jednym z najbardziej popularnych telefonów firmy, dlatego też Lenovo przygotowało już jego następcę, K4 Note.

Obrazek

Choć K3 Note jest telefonem ze średniej półki, to K4 Note będzie podobno wykonany z materiałów wyższej jakości.
Najbardziej zauważalne zmiany to: ramka ze szczotkowanego metalu i skaner linii papilarnych, tak ostatnio popularny w chińskich telefonach.
Nie ma słowa o specyfikacji tego telefonu, ale oczekuje się procesora Helio X10, który to jest montowany w tak ...
Czytaj więcej : Lenovo K4 Note już w styczniu | Wyświetlone : 1522 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Elephone W2 - mniej smart ale bardziej stylowy

To będzie już drugi zegarek od Elephone, tym razem frima postanowiła zrobić coś mnie smart ale bardziej stylowego.

Obrazek

Zegarek W2 będzie wykonany ze stali nierdzewnej, ponadto pasek będzie skórzany i wymienialny, pomimo tego że nie będzie on aż tak mocno naszpikowany elektroniką to jednak bedzie posiadał podstawowe najbardziej przydatne funkcje :
-sports and sleep monitor,
-call reminding,
-long-time sitting reminding
są to funkcje potwierdzone, natomiast nie wiadomo czy będzie wspierał on jeszcze jakieś inne ...
Czytaj więcej : Elephone W2 - mniej smart ale bardziej stylowy | Wyświetlone : 1756 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

LeTV LEMAX Pro przekroczył w Antutu 133000pkt !

LeTV chwali się niesamowitym wynikiem w antutu, LEMAX Pro osiągnął 133.000 punktów.

Obrazek

LeTV ma szanse być pierwszą firmą z Chin, która wyda telefon z nowym chipsetem Snapdragon 820. Firma poinformowała , że wyda nowy telefon w najbliższych tygodniach.
Benchmark pokazuje wyniki z nadchodzącego LEMAX Pro, który jest zaktualizowaną wersją flagowego fabletu. Z benchmarku dowiadujemy się że telefon posiada 5,5 calowy wyświetlacz w rozdzielczości 2K, Androida 6.0, 4 GB pamięci RAM i 64 GB pamięci ...
Czytaj więcej : LeTV LEMAX Pro przekroczył w Antutu 133000pkt ! | Wyświetlone : 1907 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Problem z ZTE Nubia Z7

Witam mam dwa problemy

Kupiłem telefon ZTE Nubia Z7 niestety dotarł do mnie bez tacki kart dual sim. Czy wie ktoś może gdzie mógł bym kupić taką tacke albo czy z jakiegos innego telefonu pasowała by do mojego.

http://zapodaj.net/17eebf101358c.png.html
Drugi problem jest taki że po instalacji programów ze sklepu play pojawiają mi się dwie ikony jednego programu ;/
Czytaj więcej : Problem z ZTE Nubia Z7 | Wyświetlone : 2806 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Pytania, problemy

HTC ONE M8S i LTE W NJU MOBILE

Witam.
Mam problem otóż posiadam 2 telefony HTC ONE M8 I M8S.
Oba sprawne, nowe.
Oba działają w njumobile karty nano usim nowe z njumobile.
Oba znajdują sie w zasięgu LTE.
Na ONE M8 wyswietla sie LTE a na HTC ONE M8s tylko 3G (H i H+)
W ustawieniach ma zaznaczone preferet LTE AUTO.
Plan taryfowy njumobile tandem przewiduje ze LTE jest w standardzie.

Czemu na htc one m8s nie mam znaczka lte i transfer ...
Czytaj więcej : HTC ONE M8S i LTE W NJU MOBILE | Wyświetlone : 1965 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

ECOO 04 - problemy z ładowaniem?

Może ktoś miał podobny problem. Sprawa dotyczy telefonu ECOO 04 Aurora plus.
Pewnego dnia podłączony został do ładowania po powiedzmy trzech godzinach chcąc odłączyć fona okazuje się, że nie reaguje on na nic tak jakby bateria zaliczyła zgona.

Jedyne reakcje jakie udaje się uzyskać to po podłączeniu telefonu do portu USB, jest wykrywany, na chwilę zapala się dioda ładowania i pokazuje ekran ładowania na 1%. Trwa to może 5 sekund i wszystko gaśnie (i dioda ...
Czytaj więcej : ECOO 04 - problemy z ładowaniem? | Wyświetlone : 1563 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Nadchodzi Mi5, a tymczasem Mi4 w rewelacyjnej cenie

Oczekujecie debiutu Xiaomi Mi5, a tymczasem ich obecny flagowiec osiągnął bardzo niskie ceny. Mowa oczywiście o Xiaomi Mi4Obrazek
Ostatnio robiąc ranking TOP 10 najlepszych telefonów do 800zł (200$) poważnie się zastanawiałem nad Mi4. W następnym zestawieniu zapewne dodam ten telefon, gdyż jest od już dostępny za 800zł z wysyłka z Chin, a za niewiele więcej można kupić go z szybka przesyłka z magazynu w Europie. Warto wspomnieć że nadal jest flagowym telefonem Xiaomi i doczekał ...
Czytaj więcej : Nadchodzi Mi5, a tymczasem Mi4 w rewelacyjnej cenie | Wyświetlone : 3200 | Odpowiedzi : 18 | Dział : Nowości

Tuner DVB-t do telefonu/tabletu

Czy ktos z was już tego używał ? ciekawa zabawka ogólnie zwłasza jeśli jedziemy gdzieś w "teren" a nie mamy za wielkiego zaplecza GB internetu.
Zasada wygląda dość prosto podłączamy do telefonu/tabletu przy pomocy portu microUSB i gotowe, przynajmniej tak to chyba wygląda w teorii, bardziej mnie interesuje jeszcze jakie aplikacji się używa do tego aby obsługiwać to do odbioru telewizji naziemnej ?

Obrazek

Obrazek

Mam kupony do tych urządzeń i chciałem zamówić do testów ...
Czytaj więcej : Tuner DVB-t do telefonu/tabletu | Wyświetlone : 5444 | Odpowiedzi : 12 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164959 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39579