Teraz jest 5 maja 2025, o 00:18

Nowości Nowości dla Dyskusje ogólne o telefonach

Mapa strony Dyskusje ogólne o telefonach » Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Jak dwa lata temu kupowałem pierwszego chińczyka to nie było z tym problemu. Teraz rzadko widzę taką funkcję. Szczególnie w tańszych modelach. Dodatkowo rzadko kiedy w opcjach szukania telefonów widzę możliwość wyszukiwania względem tego kryterium.
Ktoś ma pomysł dlaczego ? Przecież taka dioda prawdopodobnie mniej zużywa baterii niż ciągłe sprawdzenie telefonu czy aby ktoś nie pisał/dzwonił.
Czytaj więcej : Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ? | Wyświetlone : 4643 | Odpowiedzi : 20

Telefon z GPS

Posiadam telefon z procesorem mtk6572, bez internetu nie ma możliwości aby złapał sygnał satelity.
Chciałem go zmienić na coś taniego, tak do 50$ ale z normalnie działającym gpsem, bez konieczności włączania internetu do złapania sygnału.

Interesuje mnie blackview a5 z mtk 6580. Czy w nim gps działa normalnie?

Tapatalk
Czytaj więcej : Telefon z GPS | Wyświetlone : 3271 | Odpowiedzi : 20

Wersja Międzynarodowa a Chińska

Witam, na wstępie proszę o wyrozumiałość jestem zielony w temacie Chińskich telefonów.
Nie wiem czy pytanie zamieściłem w dobrym dziale ale jakość ten mój temat nigdzie mi nie pasował (w razie czego proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu)

Planuje zakup telefonu, prezent dla małżonki na urodziny w lipcu, zasadziłem się na Meizu m3 Note wersja srebrno biała 16 gb (bo wiem że trafił by w jej gust), natomiast wersji międzynarodowej jeszcze nie ma (wiem jest ...
Czytaj więcej : Wersja Międzynarodowa a Chińska | Wyświetlone : 2857 | Odpowiedzi : 9

Serwis telefonów Chińskich marek

Witam,
Rozbiłem wyświetlacz w LeTV x500. Chcę go naprawić z ubezpieczenia, a likwidator szkód potrzebuje nie tylko opinii serwisu, ale także faktury VAT. Jestem w kropce, a nie chcę płacić za naprawę z własnej kieszeni, skoro mogę te koszty pokryć z kieszeni ubezpieczyciela ;-)
Czy ktoś posiada (w pełni legalny, hehe) serwis, który mógłby mi wydać taką opinię oraz fakturę VAT?
Czytaj więcej : Serwis telefonów Chińskich marek | Wyświetlone : 3242 | Odpowiedzi : 12

Dual sim + sd karta pilnie

Witam.
Jestem na etapie zakupu telefonu.
Zaueazylem iz nowe telefony maja wkladane 2.karty sim +sd z boku telefonu otwierany na tzw. Klucz.
Czy w zwiazku z tym 2 karty maga proacowac rownoczesnie z karta sd . Czy np. 1 karta sim + karta sd lub druga karta sim?
Prosze o pomoc

galeria:
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=125913
Czytaj więcej : Dual sim + sd karta pilnie | Wyświetlone : 2066 | Odpowiedzi : 3

Telefony Bez RAMEK

Witam przeglądam cały czas nowości i tak pojawiają się różne prototypy telefonów bez ramek jak Ulefone Future chyba Z9 nubia
Mam prośbę może ktoś wrzucić jakie są w dostępne w sprzedaży telefony bez ramek
Czytaj więcej : Telefony Bez RAMEK | Wyświetlone : 5797 | Odpowiedzi : 19

telefon "markowy" czy "chińczyk" ?

chciałbym abyśmy wspólnie utworzyli przegląd jakie są wady i zalety każdego z rozwiązań.
Czy markowe sprzęty mają bardziej dopracowany soft, lepszy aparat/kamerę ?
Lepiej kupić używanego, markowego flagowca czy świeżego chińczyka ?
markowe = samsung, lg, huawei htc itd
chińczyk =xiaomi, meizu, leeco itd
Czytaj więcej : telefon "markowy" czy "chińczyk" ? | Wyświetlone : 2164 | Odpowiedzi : 7

MTK6753 vs MTK6752

Witam,

To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :)

Czy ktoś może w prosty sposób opowiedzieć mi o tych procesorach?
Interesuję się od jakiegoś czasu telefonami z chin i próbuję rozkminić temat :) Wg. mojego dochodzenia 6752 jest jednostką sporo szybszą +GPU T760 (testy antutu średnio powyżej 42000) natomiast 6753 jest jednostką nowszą ale wolniejszą + GPU T720 (testy antutu do 35000) i chyba mniej prądożerną?

Z moich obserwacji wynika że w nowszych telefonach ...
Czytaj więcej : MTK6753 vs MTK6752 | Wyświetlone : 2979 | Odpowiedzi : 2

LTE-A

Chciałbym zapytać czy w Internecie znajdziemy jakąś listę albo wyszukiwartę typowo chińskich telefonów z LTE-A ?

Dodam iż istnieją następujące odmiany LTE-A:
Kategoria 4. oznacza, że urządzenie działa w technologii LTE.
Kategoria 6. oznacza, że urządzenie obsługuje agregację 2 pasm częstotliwości.
Kategoria 9. i 11 oznaczają, że urządzenie obsługuje agregację 3 pasm częstotliwości.
Czytaj więcej : LTE-A | Wyświetlone : 2806 | Odpowiedzi : 9

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571