Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez marx » 19 wrz 2013, o 06:45

to nie temat o zarabianiu na kursach walut, jak już kogoś interesują spore zarobki to na chwilę obecną daja je fundusze inwestycyjne gdzie idzie w dzień zarobić nawet 3%, stracic oczywiście tez się da.
fundusze-w-mbanku-t2221.html
polecam lekturę zwłaszcza tym którzy otworzyli konta w mBanku
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez widmo82 » 19 wrz 2013, o 16:02

Jak zminimalizować koszt zapłaty w $$ na aliexpress?

Uwaga:
AliorSync konto osobiste i walutowe jest w 99% darmowe, platne są przelewy, ale w aliexpress wykonujemy płatność karta!
walutomat.pl -korzystanie z walutomatu jest bezpłatne, jedynie 0.2% od transakcji płacimy co daje prowizję na dolarze w wysokości ok +0,65gr za 1$
1)
Wchodzimy na http://www.sync.pl/
- klikamy "załóż konto"
- wypełniamy wniosek założenia konta osobistego (najlepiej aby dane adresowe były zgodne z naszymi danymi w innym banku)
- zaznaczmy w opcjach chęć otrzymania karty do konta
- wybieramy aktywację konta z pomoca przelewu z innego naszego rachunku
- jesli po przekierowaniu coś się dzieje nie tak z przelewem, proszę odczekać kilkanaście minut i sprawdzić pocztę, tam dostaniemy dokładne dane jakie powinny się znaleźć w przelewie i możemy go wykonać sami po zalogowaniu do swojego konta w innym banku.
- Po wykonaniu przelewu wychodzącego na kwote 1zł, otrzymamy automatycznie przelew zwrotny (nawet w weekend)
Kiedy nasze konto zostalo już aktywowane, możemy zalogować się na nie. Login w postaci numerków otrzymaliśmy w tytule przelewu zwrotnego. Oczywiście możemy go sobie zmienić od razu po zalogowaniu na stronie www.sync.pl na coś typu: jankowalskiUSD1410

Po zalogowaniu na konto osobiste:
-Centrum produktów i klikamy "złóż wniosek (Otwórz rachunek)"
-Wybieramy rachunek walutowy i deklarujemy $$$$ :)
-Wybieramy kartę i wysyłke tradycyjną (kurier kosztuje chyba 35zł!!)
-Czekamy max 14dni na kartę, czasem jest to 4dni czasem 10.
2)
OK. Mamy już konto w $$$$. Kupmy więc do niego dolary:)
-zakładay konto: walutomat.pl (dane obowiązkowo musza być identyczne jak na kontach z ktorych lub na które będziemy przelewać pieniążki!)
-zapoznajemy się z grafikiem wpłat/wypłat https://www.walutomat.pl/help.php?help=69#10241
-w zakładce "Mój walutomat" (górna belka) i dalej "wpłata" po lewej na górze po zalogowaniu, wybieramy jaką walute bedziemy przelewać, będą to zapewne PLN i na dole wybieramy z jakiego banku będziemy przelewać pieniążki np. mBank i otrzymujemy dokładny szablon przelewu jaki musimy zrealizować bez dokonywania zmian:
Numer konta w PLN: 60114011240000590974001001
Bank: BRE Bank
Tytuł przelewu: WX85611WX
Nazwa odbiorcy: Currency One SA
Adres odbiorcy: ul. Szyperska 14 61-754 Poznań

- jesli przelew zlecimy w godzinach 10-18 to na walutomacie zaksięgowana będzie wpłata po 2-4h.
- pieniązki dotarły, czas zlecić wymianę w zakładce "zlecenie wymiany". Pobawmy się na poczatek wymianą drobną kwota np. 10zł i nauczmy się jak działa walutomat.
a) podajemy ile PLN chcemy zamienić na USD i po jakim najdroższym kursie je ewentualnie kupimy. Możemy wybrać "dopasuj do istniejących ofert" i zwolni nas to z kalkulowania po jakim kursie chcemy kupic, wymiana nastąpi błyskawicznie. Możemy tez zerknąć w zakładce "Aktualne oferty" i wybrać kurs o kilka groszy niższy/wyższy od tego co widzimy aktualnie na samej górze listy po prawej stronie.
b) z mojego doświadczenia wynika, że sprzedając PLN (kupując USD) lepiej jest zaoferować 3.1002 niż 3.1000 i odwrotnie jeśli sprzedajemy USD (kupujemy PLN) to lepiej jest zlożyc dyspozycję na 3.0998 niż 3.1000zł Jeśli nasza dyspozycja będzie taka sama jak już istniejąca, transakcja dojdzie do skutku najpierw tej osoby która zaoferowala kwote wcześniej.
3)
OK. Mamy już USD, teraz możemy zlecić ich przelew na konto w aliorsync. Upewnijmy się, że w walutomat.pl podaliśmy konto walutowe aliorsync USD a nie złotówkowe lub jakieś zupełnie jeszcze inne. Po potwierdzeniu przelewu, pieniążki powinny byc również szybko jak widzimy w tabeli w linku wyżej.
4)
Mamy więc już USD na koncie w aliorsync. Otrzymalismy od listonosza kartę do płatności. Musimy ja aktywować i ewentualnie zmienic limity.
5)
Wchodzimy na aliexpress i kupujemy wypatrzony telefon: dokonujemy płatności kartą - NIE ROBIMY PRZELEWU. Podajemy dane z karty, numer, data wazności itp.
-jeśli coś nie działa, sprawdzamy czy karta jest aktywowana, sprawdzamy czy uzywamy własciwej karty, czy wpisalismy bezbłędnie wszystkie cyferki może to jest złotówkowa lub euero?
-Jeśli aliexpress odrzuca dalej platnośc, odczekajmy troszkę, przelogujmy się, klaśnijmy i poskaczmy na lewej nodze, spróbujmy ponownie - powinno już się udać.

:)

Moderatora prosze o przeniesienie na 1strone w tym wątku lub wydzielenie nowego wątka.
Załączniki
AS1.jpg
AS1.jpg (179.63 KiB) Przeglądane 908 razy
AS2.jpg
AS2.jpg (137.21 KiB) Przeglądane 908 razy
AS3.jpg
AS3.jpg (130.79 KiB) Przeglądane 908 razy
Sprzedam: Xiaomi Miband 2
widmo82
AKTYWNY

Pochwały: 24

Postprzez ebola1972 » 19 wrz 2013, o 16:23

mam pytanie jak działa ten link do dodawania pieniędzy
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mam dopłacić 24 USD i nie wiem o co chodzi z tymi kosztami przesyłki
ile sztuk mam kupić? 6 ?
ebola1972
VIP

Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Postprzez xpictianoc » 19 wrz 2013, o 16:36

Wg mnie najlepszą opcją płacenia bez zbędnych prowizji i przewalutowań to:
1. Zakładamy konto w Sync - bezpłątne
2. Zakładamy konto walutowe w $ i zamawiamy kartę - bezpłatne
3. Zakładamy konto na walutomacie - bezpłatne
4. Przelewamy kasę z synca do walutomatu - bezpłatne
5. wymieniamy PLN na USD w walutomacie - prowizja 0.2% czyli jak wymieniamy 1000zł pobiera 2zł
6. Przelewamy z walutomatu $ na konto walutowe w Sync - bezpłatne
7. Płacimy na ali kartą walutową - bezpłatne.

Cała transakcja z przelaniem zł, wymianą i przelaniem $ trwa w sumie około 2godzin.
xpictianoc

Postprzez szatri » 19 wrz 2013, o 18:04

Ile czekaliście na karty z Sync?
szatri

Postprzez drago68 » 19 wrz 2013, o 18:15

szatri napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wszystko masz napisane parę postów wcześniej.Poczytaj.
W moim przypadku czekałem 4 dni.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez marx » 19 wrz 2013, o 19:00

ups coś namieszałem i dodałem pierwsza wypowiedz do tej zamiast odwrotnie.
Już jest w pierwszej wypowiedzi jako jeden z dwóch sposobów płatności.
Dzięki
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez wojtaszekk » 20 wrz 2013, o 17:00

Wiecie może jak wyglądała by płatność przez Paypal?
wojtaszekk

Telefon:: Samsung

Postprzez widmo82 » 20 wrz 2013, o 19:53

Nie wygląda bo jej nie ma.
Sprzedam: Xiaomi Miband 2
widmo82
AKTYWNY

Pochwały: 24

Postprzez raragnar » 20 wrz 2013, o 19:59

Metody płatności których nie ma na liście gdy chcemy zapłacić za przedmiot na stronie aliexpress nie są zabezpieczane przez ich system escrow i raczej nie są zalecane. Chociaż jak ktoś się uprze to może próbować dogadać się ze sprzedającym, ale lepiej nie kombinować bo mogą być problemu z odzyskaniem kasy w razie wałka, a tak to aliexpress trzyma kasę.
raragnar
AKTYWNY

Pochwały: 9

Postprzez tacim » 20 wrz 2013, o 21:00

Virtualna ING przy średnim 3,16 pobrała 3,22
tacim
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: SE K510

Postprzez bukajo » 20 wrz 2013, o 21:26

Witam, mam jedno pytanie, przejrzałem cały wątek i nie znalazłem odpowiedzi. Czy może ktoś potwierdzić dokonanie płatności na aliexpress netk@rtą z Multibanku? Posiadam konto w tym banku i nie jestem pewny czy opłaci mi się wyrabianie netk@rty jeżeli nie będzie takiej możliwości. Wiem że Multibank jest w jakimś sensie powiązany z mbankiem więc pewnie nie będzie problemów ale chciałbym się upewnić. Na stronie Multibanku są wymienione sklepy, które akceptują ale także odmawiają transakcji netka@rtą. Aliexpress nie widnieje na żadnej z list, stąd moje pytanie, nie chciałbym się później rozczarować.
bukajo

Telefon:: HTC

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI